Intre 21 si 23 decembrie 2011, sunteti asteptati sa redescoperiti gustul autentic al sarbatorilor de iarna, la Targul Slow Food de Craciun, deschis la Hotel Aro Palace din Brasov, intre orele 11.00-19.00. In Sala Mare de la parterul hotelului veti gasi cele mai bune produse traditionale pentru masa de sarbatori, aduse de 30 de mici producatori din toata tara: lebar, carnati sau caltabosi, afumaturi, paine pe vatra, muraturi sau branzeturi. In afara produselor traditionale de sezon, oferta targului cuprinde miere, gemuri naturale, ulei presat la rece, produse italienesti, pastrav afumat si multe altele.
Daca nu aveti timp sa gatiti, aveti varianta de a cumpara de-a gata, direct de la targ sarmale, cozonaci sau prajituri de casa. Iar ca sa umpleti paharele invitatilor vostri in ceas de sarbatoare, aveti de ales intre vinurile ecologice de la Mihalt, vinurile selectionate de pe Valea Tarnavelor si Dealu Mare sau palinca de Zalau. Pentru noaptea dintre ani puteti opta pentru un vin spumant romanesc, produs dupa metoda clasica Champenoise si anume, prin fermentare in propria sticla, pe o perioada de peste un an si care poate fi achizitonat de la targ. Noutatile editiei sunt apreciatele branzeturi maturate de Harghita: sugo, tekeroi sau tilsit.
Daca alegeti sa va faceti cumparaturile la targul de Craciun de la Aro Palace, aveti ocazia sa castigati cosuri cu produse Slow Food pentru masa de Sarbatori, participand la tombola pregatita de catre organizatori – Asociatia Roadele Pamantului® si Slow Food Brasov.
“Ne bucuram ca si anul acesta putem oferi brasovenilor o alternativa sanatoasa si eficienta pentru cumparaturile de sarbatori. Pe langa faptul ca la Targul Slow Food exista avantajul marfii deja selectate, aici gasiti laolalta toate bucatele traditionale pentru masa de Craciun. In plus, vizitand targul nostru, brasovenii au posibilitatea de a evita aglomeratia si nebunia acestei perioade, transformand cumparaturile intr-o activitate placuta si extrem de eficienta”, a declarat liderul Convivium Slow Food Brasov, Gabriel Paraschiv.
Targul de Craciun Slow Food este organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului® si se afla la cea de-a treia editie.