15 formațiuni politice, 574 candidați la europarlamentare. Cum stăm la Brașov?

0
969 vizualizari
views

..în condițiile în care anul acesta, România va avea 32 de reprezentanţi în Parlamentul European, cu unul mai puţin decât în 2009, iar lupta va fi destul de strânsă.

Doar câteva zile ne mai despart până se va da startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. În total, în această cursă s-au înscris 15 partide, care au în total 574 de candidaţi, dar şi opt independenţi.

Şi Braşovul este destul de bine reprezentat pe listele formaţiunilor politice, însă majoritatea candidaţilor sunt pe poziţii neeligibile. În total, Braşovul are 12 aspiranţi pentru un loc în Parlamentul European. Unul dintre candidaţii braşoveni care se află pe o poziţie eligibilă şi are cele mai mari şanse să ocupe un fotoliu de europarlamentar este Dragoş David, din partea PDL. Acesta a primit susţinerea întregii Regiuni Centru pentru acest scrutin. Din partea PDL va mai candida şi primarul Braşovului George Scripcaru, însă pe poziţia 14, fără prea multe şanse de câştig.

Majoritate au slabe şanse

Singurul braşovean care va candida din partea PSD este viceprimarul Răzvan Popa, însă pe o poziţie neeligibilă, poziţia 19. Liberalii braşoveni nu au un candidat din partea organizaţiei judeţene, dar îl vor susţine pe Eduard Hellvig, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului în Guvernul Ponta 1, care este pe poziţia a VI-a pe lista PNL.

În cursa pentru cele 32 de locuri în Parlamentul European pe buletinele de vot se vor regăsi şi doi candidaţi din partea Partidului Poporului, Ionel Fliundra, pe poziţia 18, şi Ioan Huntai, locul 26 pe listă.

Organizaţiile judeţene ale PNŢCD, PMP şi UDMR au propus doar câte un candidat de la poalele Tâmpei, respectiv pe Nelu Neacşu, poziţia a 4-a, Lucian Pătraşcu, poziţia 27 şi Ambrus Carol, poziţia 36. Cei mai mulţi candidaţi pe lista unei formaţiuni sunt din partea Forţei Civice Braşov, care are patru membri înscrişi în cursa pentru Parlamentul European: Mariana Sebeni (poziţia 9), Cornelius Popa (poziţia 25), Aracsia Benţia (poziţia 40), Emil Rada (poziţia 42).

Ordinea partidelor, pe buletinele de vot

PDL ocupă prima poziţie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, iar poziţia a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC, PNL şi PRM, potrivit tragerii la sorţi făcute, săptămâna trecută, de către preşedintele BEC, Florentin Sorin Drăguţ, pentru stabilirea ordinii formaţiunilor. Tragerea la sorţi a fost în două etape, în prima incluse partidele care au deja reprezentanţi în Parlamentul European.

A doua etapă a s-a referit la partidele politice care au candidaţi la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică. Partidul Verde ocupă poziţia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forţa Civică poziţia a unsprezecea.

Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român – poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă – 13, PNŢCD – 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu – 15. Următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi. Poziţia 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăianu.

sursa newsbv.ro

Parlamentul European Brussels

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic