Vând ţară avariată! Ieftin!

10
2.222 vizualizari
views

Vând ţară la preţ accesibil tuturor! Are „mici” probleme de alimentare, o mică defecţiune la mecanismul de direcţie, că nu ţine linia dreaptă şi merge cam înfrânată. Cutia de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună. O vând pentru că nu ma pricep la ea. O vând pentru că m-a lăsat la drum şi reparaţia face mai mult decât ea. O vând pentru că m-am săturat…

M-am săturat până în gât de cocălarii, impresarii, ieftinii ce au văzut un ban în plus în buzunar şi se consideră cei mai tari. Stau şi mă întreb, în afară de faţadă şi superficialitate, ce ne mai oferă România? Am ajuns… vai de mama noastra! La tot pasul campanii peste campanii de educare, de responsabilizare, campanii anti-poluare, anti-prostie, anti-…ce o mai fi! Dar care are tupeul să se ducă la „cocălarul cu o cruce de-o juma’ de kil” la gât şi să îi spună: „Hei, tu, nu mai arunca gunoiul pe jos. Uite coşul la doi paşi!” Nimeni! Pentru că în exact secunda următoare cocălarul în cauză poate scoate un pistol sau un cuţit ce îi sunt nelipsite şi te poate reduce la tăcere. Nimănui nu-i pasă de altceva şi de altcineva, decât de propria persoană. La nivelul ăsta am ajuns noi, românii din ziua de astăzi. Şi în jungla era mai bine, parcă nu întâlneam la tot pasul atâtea bestii în călduri!

Şi văd la tot pasul oameni ce se plâng, însă nu văd pe nimeni luând atitudine, făcând ceva, chiar şi la cel mai mic nivel! Înclin să cred că am ajuns o ţară de masochişti! Persoane ce se vaită că sistemul sanitar e la pamant şi că doctorii cer mită… Dar tot acele persoane le umplu buzunarele în continuare! Poliţia e coruptă şi miliţia îşi bate joc de populaţie… Dar tot acea populatie înaintează cu nelipsiţii bani pentru a scăpa de amenzi! Funcţionarii sunt nişte ignoranţi…da’ cum să nu fie când lumea se duce la ei cu săr’ mâna şi le „împinge” sutica să meargă treaba mai repede? De ce vă plângeţi că „politichia” din România e putredă şi toţi ne fură când voi îi votaţi pe aceşti ipocriţi în continuare? De ce vă plângeţi că sunt cerşetori la tot pasul când tot voi nu vă înduraţi şi scoateţi „mărunţişul” din buzunare? Nu demult trimiteam în vamă un tânăr ce se milogea pentru „câţiva leuţi” la muncă alegâdu-mă cu o serie de priviri urâte de la cei ce mă auziseră… De ce vă plângeţi că învăţământul e la pământ şi profesorilor nu le mai pasă de elevi când, un profesor debutant, câştigă mai puţin decât vânzătoarea de la colţ şi un elev se prezintă cu o maşină adusă de tăticu’ şi mămica din Germania, la care bietul cadru didactic nici nu ar visa? De ce, de ce şi iar de ce….

Şi îi văd pe toţi, la tot pasul, cu gânduri de a pleca în ,,ţările calde’‘. Unde? În Europa unde toţi ne consideră nişte ţigani? În tări în care vom fi primiţi doar la muncile de jos şi vom fi priviţi cu aere de superioritate de către toţi ceilalţi… că doar suntem români!

M-am săturat! O repet şi o simt! Sătulă de poporul ce vorbeşte mult, dar nu face nimic! Că din gura ne e uşor a da, cerneală pe foaie ne e usor a turna…! M-am săturat să aud manele la tot pasul, m-am săturat să îmi fie scuipate cojile de seminţe în faţă, m-am săturat să văd pădurile măcelărite pentru ca în locul lor să apară cartiere de vile (a, uitasem, e criză…!), m-am săturat să fiu luată la mişto de puştani de 14 ani cu vocabular de argou, m-am săturat de ştirile prefabricate peste noapte, de Elodia, de Cioacă, de profesori bătuţi şi violenţă ce se vinde ca pâinea caldă! M-am săturat să văd băbuţa ce vinde zarzavaturi la colţul străzii ameninţată şi amendată de poliţia comunitară, când un nenea vinde droguri la 2 metri, nestingherit! M-am săturat de câinii vagabonţi care atacă oameni, de americanii ce gonesc în maşinile lor de lux pe amărâtele noastre de şosele şi omoară oameni, m-am săturat să mi se dea rest gumă sau caramele în loc de bani, m-am săturat de telefoanele mobile care ne ,,încântă” auzul la fiecare pas, m-am săturat să am cel mai mic salariu din UE dar cel mai lung program de lucru, m-am săturat să văd ursul la tomberoane prin Braşov.. M-am săturat de România! Şi, mai ales, de români!

Hai să lăsăm gura şi să vedem câţi sunt capabili de fapte? Să renunţăm la OTV şi să citim mai bine o carte despre maniere! Haideţi să venim cu soluţii concrete, cu fapte… că, la vorbe, nu ne întrece nimeni! Că iar fac spume de nervi gândindu-mă la capacităţile intelectuale ale românului care în loc să fie folosite pentru a ridica o ţară prăbuşită, zac nefolosite, fără a face ceva! Ca IQ, cred că suntem printre popoarele cu cele mai mari capacităţi ..şi noi dormim pe noi şi slujim pe alţii! Pff, Românie, ţara tuturor posibilităţilor…mă abţin să mai spun ce posibilităţi….

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

10 COMENTARII

 1. Mă trezesc zilnic cu speranţă şi mă duc la culcare plin de dezamăgire (ca să nu spun lehamite). Dar nu România este de vină, ci unii români. Poate mulţi. Şi nu doar cei care fac rău, ci şi cei care nu fac bine. Şi cei care nu fac nimic…..

 2. Demult am renuntat la a mai pune capul pe perna cu speranta in minte. Pentru ca sper inutil..Nu, nu e tara de vina, tara, in sine, geografic vorbind, este foarte frumoasa. Dar oamenii in sine, cu indoctrinarile lor, cu lehamitea pe care o au in tot ce fac, cu lenea caracteristica au tras si continua sa traga Romania in jos-daca mai au de ce trage! Ani de-a randul s-a tras de tarisoara asta cu dintii…vom constata-daca nu o facem deja-ca nu mai avem de ce trage. Pacat!

 3. Dar ştiiţi ce e cel mai dureros? Că in ţara noastră, cel care ia atitudine este cel mai tare împroşcat cu gunoi pentru că se expune, nu borfaşii…

 4. De ce? Pentru ca traim in Romania! Pentru ca spaga e la putere, coruptia in continua crestere si pentru ca primeaza interesul personal. Bineinteles ca nu borfasii vor fi trasi la raspundere, cu banii lor se ridica nenea ministru, nenea politist…Cu banii lor se ridica vile, se cumpara masini si se fac excursii de relaxare prin tari straine! Iar cel care ia atitudine incearca a pune o bariera acestor ,,privilegii”, lucru ce clar nu convine! De ce asa? Pentru ca romanii nu sunt capabili sa se alieze si sa isi impuna punctul de vedere! Tac si inghit!

  • Intai si intai, coplimente,am ramas surpinsa de aceaasta evolutie,nu sint obisnuita si-mi cer scuze, sint plecata de prea mult timp,dar nu este o scuza, mi-ar place sa ne unim cele trei generati,70,80,90, istoria ne invata ca unirea este putere, sintem romani si codleni oriunde am fi,o sensibilizare din partea voastra ar fi binevenita, multi nu ca nu sint interesati, dar viata in strainatate este diversa,multi supravietuiesc, nu traiesc, au nevoie de un imput, ar trebui daca pot sa-mi permit organizarea tuturor romanilor plecati intr-un partid nu politic, sintem satui de politica,o asociatie romanilor plecati, fiecare si-ar putea spune ideea despre ce ar trebui schimbat, jumate din codlea este plecata asa zisa generatie de tranzit,dar dupa 20 de ani inca tranzitam, nu se ajunge nicaieri, ar trebui fapte nu cuvinte,dar cineva trebuie sa inceapa, va las pe voi stiti mai multe, tineti-ne la curent:

   • Asa este, Ancuta, ai perfecta dreptate, ne intitulam generatia de tranzit, cei care au terminat scolile si au luat o alta viata in piept, una necunoscuta. Pentru cei care au avut curajul sa incerce sa isi faureasca o noua viata printre straini,am avut mereu toata admiratia, caci nu este usor sa te rupi de locurile natale, atat de dragi. Ideea ta este binevenita, la fel cum Codlea Info a luat fiinta tocmai din dorinta de a informa corect cetatenii urbei despre tot ce se intampla si de a promova adevaratele valori… si da, am spus-o mereu, orasul este frumos datorita oamenilor, prin spiritul viu pe care il mentin si prin lucrurile minunate pe care le fac.

   • Anca, imi permit a iti raspunde la acest comentariu. Da, toti romanii vrem fapte, nu vorbe! Insa locuitorii din Codlea ar trebui sa spuna cu adevarat jos palaria in fata consilierului lor si sa isi uneasca fortele in a-l ajuta. am spus-o si o repet pana cineva va baga in cap, romanii s-au obisnuit sa se complaca in situatie. S-au obisnuit sa stea pe fotoliu, in fata televizorului si sa comenteze. Insa atunci cand ar trebui sa ia atitudine, tac malc! Unde e generatia de la ’89, care a avut curajul de a se uni si de a-si spune cuvantul? Celor din Codlea le spun, mai ales, uniti-va, luati atitudine! Acum, cat aveti un atare ajutor din partea consilierului vostru! Lasandu-l singur, pana la urma va ceda si el. Singur nu poti lupa cu morile de vant. Si sa nu uitam o vorba din batrani :,,Unde-i unu’ nu-i putere, la necaz si la durere. Unde’s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste!” Doi, trei, patru…Pas cu pas se fac lucrurile, insa doar luand atitudine! Referitor la munca in strainatate da, e greu! A te desprinde de langa cei dragi, din sanul familiei. Am trecut si eu pe acolo, nu pentru mult timp, din motive personale. Insa nu pot uita uimirea strainului realizand ca vorbesc fluent franceza si engleza, realizand ca pot purta o discutie cu el pe orice tema, de la stiinta la facerea lumii, de la lucruri banale la filozofii de viata. Nu voi uita niciodata fata lui mirata si replica: ,,Nu stiam ca romanii sunt asa inteligenti!” Dar…pacat, noi adesea si pe meleaguri straine ne facem de ras. Ca la noi in tara nu ne facem pe noi de ras, facem tara! Valorile zilelor noastre mor prin spitale infecte, zac in garsoniere inchiriate cu intretinerea restanta pe luni de zile sau pur si simplu nu-si castiga nici macar painea. Un medic incepator nu castiga la noi nici macar 8 milioane si ne mai miram ca primesc spaga. Cand in mainile lor e viata romanilor, sanatatea lor! Deja nu ma mai intreb de ce toti incep sa plece pe meleaguri straine! Vai si amar!

 5. Din punctul meu de vedere nu e nici o suparare, chiar voi citi…Cred ca singurul in masura a raspunde la asta este cel ce se ocupa de acest site. In nici un caz eu!:)

Comments are closed.