Scandal si bataie intre clanurile de tigani din Codlea

1
3.186 vizualizari
views

Cafteala ca in vestul salbatic, cam asa arata tabloidul scandalului dintre clanurile de rromi din Codlea.

În scandal au fost implicate peste 40 de persoane şi numai „mascaţii“ au reuşit să-i despartă pe bătuşi. Trei persoane au ajuns la spital, după au fost lovite cu bâte şi lopeţi, iar câţiva romi au fost răniţi uşor.

Conflictul în clanurile Pădure, Ciocodei şi Cozac a izbuncit încă de luni, când neamurile familiei Pădure se aflau într-un bar, unde sărbătoreau cu lăutari ajunul de Sfântul Nicolae. În toiul petrecerii, în bar şi-au făcut apariţia şi cinci membri ai familiilor Cozac şi Ciocodei. După ce au băut câteva beri, aceştia au început să facă scandal, apoi au devastat barul. Au distrus mai multe mese, scaune şi au spart mai multe geamuri, sticle şi pahare, cauzând un prejudiciu total de 4.000 de lei. Apoi, cei cinci au plecat.

Clanul Pădure nu a uitat însă aşa uşor cele întâmplate şi azi după-masă s-au răzbunat. Circa 30 de persoane, înarmate cu bâte, lopeţi şi bolovani, au năvălit peste familiile Ciocodei şi Cozac. Numai poliţiştii au reuşit să îi despartă.  „În data de 07.12.2010, ora 16.40, pe strada Mesteacănului din Codlea, în zona barului respectiv, a izbucnit un conflict spontan, între membrii familiiilor implicate în scandalul din bar,care a degenerat în altercații fizice, în urma cărora trei persoane au fost rănite și transportate apoi la spital. Polițiștii codleni, cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Intervenție Rapidă, au aplanat imediat și această stare conflictutală, fiind identificate și conduse la sediul poliției 10 persoane implicate în scandal. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs evenimentul și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Poliţiştii i-au reţinut şi pe cei cinci romi care au devastat barul, în urmă cu două zile. „Cei cinci suspecți au fost reținuți azi depolițiști și vor fi prezentați magistraților brașoveni, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  distrugere și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a mai spus comisarul şef Liviu Naghi.

Sursa: Adevarul de Seara

www.adevarul.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.