Un pas de empatie, o mie de pași de iubire și respect!

0
0 vizualizari
views

În cadrul Liceului Teoretic ”Ioan Pascu” din Codlea, elevii clasei pregătitoare A, coordonaţi de doamna profesor pentru învăţămȃnt primar Simona-Elena Mihăilă, au desfăşurat, în anul şcolar 2024-2025, mai multe proiecte europene eTwinning.
Unul dintre aceste proiecte s-a intitulat ,,Un pas de empatie, o mie de pași de iubire și respect!” („One Step of Empathy, A Thousand Steps of Love and Respect!”) .
Participanţii au fost elevi şi cadre didactice-şcoli din Turcia-ţară fondatoare a proiectului (Aysun Akyol), Grecia-fondator (Plagiarinou Kalliopi), Polonia, Italia,Croaţia, Albania, Franţa, Lituania şi Romȃnia-Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu’’- clasa pregătitoare A.
Pe parcursul acestor luni, elevii au desfăşurat diferite activităţi, fie la nivelul clasei, fie în colaborare cu celelalte echipe din şcolile participante la proiect: întȃlniri on-line (profesori-elevi, profesori-profesori), jocuri , dar mai ales, sarcini clare şi precise care au urmărit îndeplinirea obiectivelor proiectului.
Obiectivele proiectului
• Promovarea și creșterea gradului de conștientizare a hărțuirii între colegi:
Pentru a ajuta elevii să recunoască diferitele tipuri de bullying și să crească gradul de conștientizare a efectelor negative pe care bullying-ul le poate avea asupra indivizilor.
• Dezvoltarea abilității de empatie:
Să le predăm elevilor conceptul de empatie și să îi încurajăm să integreze comportamentele empatice în viața lor de zi cu zi.
• Dezvoltarea de răspunsuri empatice la bullying:
Învățarea elevilor cum să reacționeze empatic și constructiv atunci când se confruntă cu situații de bullying.
• Încurajarea comunicarii sociale și a colaborării:
Sprijinirea elevilor pentru a construi relații sociale mai sănătoase prin empatie și pentru a reduce comportamentele negative precum bullying-ul.
• Promovarea unei culturi a empatiei și bunătății:
Să promovăm schimbarea socială pozitivă prin promovarea empatiei și bunătății nu doar în cadrul școlii, ci și în întreaga comunitate.
• Conștientizare socială și interacțiune:
Pentru a oferi studenților oportunități de a răspândi practica empatiei prin evenimente și campanii în întreaga Europă și pentru a încuraja o participare mai largă.
• Dezvoltarea responsabilității individuale și de grup în combaterea bullying-ului:
Motivați elevii să își asume responsabilitatea, atât individual, cât și în grup, pentru a găsi soluții la fenomenul de bullying.
• Participați la Săptămâna Empatiei și la activitățile extracurriculare:
Încurajarea elevilor să contribuie la comunitățile lor prin inițiative de responsabilitate socială, cum ar fi evenimentele Săptămânii Empatiei.
Proiectul E-Twinning s-a desfășurat între ianuarie și iunie 2025.

Una din activităţile desfăşurate a fost cea dedicată zilei de 9 MAI -Ziua Europei, Ziua eTwinning.
29 MAI 2025 – 20 DE ANI … LA MULŢI ANI, eTwinning!!!
Am sărbătorit, şi noi, cei din clasa pregătitoare A, acest eveniment, vineri, 9 Mai 2025! Anul acesta, am desfăşurat proiecte pe platforma eTwinning ! Am colaborat, am muncit în echipă, am comunicat, am învăţat o mulţime de lucruri noi!
Mulţumim, eTwinning!
https://youtube.com/shorts/92fl1odT4Uk?feature=share

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ