Terra Madre Day – bunatati alese !

2
1.221 vizualizari
views

terramadreday

Pe 10 decembrie 2011, in lume se sarbatoreste TERRA MADRE DAY, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale. Cu aceasta ocazie, in Romania vor avea loc 16 manifestari dedicate patrimoniului alimentar.
La Brasov, Terra Madre Day va fi marcata de Convivium-ul Slow Food Brasov, sambata aceasta, printr-un seminar si o expozitie de gastronomie cu produse Slow Food locale, delicatese romane si preparate ale bucatariei moderne – realizate de doamna Cornelia Ghisoi, Maestru in Arte Culinare.
Evenimentul este organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului, in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov – Facultatea de Alimentatie si Turism, si se va desfasura la sediul insitutiei universitare, din strada Castelului nr. 148, in intevalul orar 10.00-14.00.
Sarbatoarea Terra Madre Day de la Brasov reuneste specialisti din domeniul industriei alimentare, profesori universitari si studenti de la Facultatea de Alimentatie si Turism, promotori ai curentului Raw Vegan Food si membri ai Slow Food Brasov, care vor sustine o serie de alocutiuni pe urmatoarele teme:

 • Conceptul Slow Food – Alexandru Ganea, vicepresedinte Slow Food Brasov
 • Probioticele, istoric si aplicatii –  Gabriel Paraschiv, lider Slow Food Brasov
 • Civilizatia mesei in Roma Antica – Alexandru Stanescu, membru Slow Food  Brasov
 • Etnofarmacologia – implicatii in alimentatia sanatoasa – Angela Marculescu –   prof. univ. Universitatea Transilvania Facultatea de Alimentatie si Turism
 • Raw Vegan Food  – Corina Bacalu
 • Studii privind calitatea apei potabile – Drd. ing. Filip Vladimir EDU.
 • Alergenii potentiale. Pericole prezente in produsele alimentare – Andris Andrei,   masterand
 • Produse ecologice pe baza de cicoare si pectine – Palade Catalina, masterand

terramadreday2Tot sambata, Convivium-ul Slow Food Brasov va propune o scurta lectie de istorie pe tema bucatariei antice. Veti avea astfel ocazia sa degustati doua feluri de dulciuri romane: dulcia domestica si curmale alexandrine, dar si o gustare care poate parea neobisnuita pentru zilele noastre, considerata insa o delicatesa in vremea romanilor: sfarcuri de porc.  Acest moment vine in completarea prezentarii intitulate „Civilizatia mesei in Roma Antica”, sustinuta de dr. Alexandru Stanescu, istoric si membru al Convivium-ului Slow Food Brasov.
La eveniment sunt asteptati sa participe toti brasovenii pasionati de cultura gastronomica, intrarea la eveniment fiind gratuita.
Terra Madre Day este un eveniment care va fi sarbatorit la Brasov pentru a doua oara. In anul 2010, Slow Food Brasov a  marcat acest moment prin demararea unui amplu proiect de educare a gustului in randul copiilor, prin vizite la fermele si fabricile de productie ale micilor producatori prezenti in fiecare luna la Targul Roadele Pamantului.
TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, organizat de miscarea Slow Food. Prin acest eveniment, Slow Food isi propune sa construiasca o retea internationala formata din producatori de hrana, reprezentanti ai comunitatilor locale, bucatari, cercetatori si tineri, pentru a intemeia un sistem alimentar bazat pe hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita, care respecta mediul inconjurator, comunitatile locale si diversitatea culturilor.
Va asteptam sa celebrati alaturi de noi Terra Madre Day!

Persoane de contact:
LIA STANESCU – 0731.020441, e-mail: lia.stanescu@gmail.com
RAMONA GANEA – 0745.168112, 0731.004266, e-mail: ramogan@yahoo.com
Pentru mai multe detalii click aici .

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

 1. Cu parere de rau, astazi am aflat de la stiri de aceasta sarbatoare. Abia astazi. Mi-ar place sa stiu mai multe si mai ales retete din acest stil nou de viata.

  • Buna Petru, eu te-as putea ajuta doar cu un contact de la Asociatia Roadele Pamantului, de obicei in fiecare week-end se organizeaza evenimente in Piata Sfatului din Brasov. Codlea-info.ro va mediatiza orice eveniment al Asociatiei Roadele Pamantului !

Comments are closed.