SRI face angajări masive! Iată ce calități trebuie să ai pentru a ocupa un post

0
164 vizualizari
views

Serviciul Român de Informații (SRI) face angajări masive. Reprezentanții instituției au publicat o listă lungă cu posturi vacante pentru recrutarea de personal atât civil cât și militar.

SRI face angajări masive! Iată ce calități trebuie să ai pentru a ocupa un post. „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare”, au transmis reprezentanții SRI.

SRI face angajări masive! Iată ce calități trebuie să ai pentru a ocupa un post

Printre posturile vacante pe care SRI le-a scos la concurs se numără postul de ofițer operativ, dar și cel de ofițer analist.

Conform SRI, ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Pe de altă parte, ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat. Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat. În final, produsul analitic este pus la dispoziția beneficiarilor legali, în timp util și în funcție de aria de competență, pentru a-i sprijini în realizarea unor strategii sau planuri de acțiune prin care să se prevină manifestarea riscurilor ori adoptarea unor măsuri adecvate de promovare a intereselor naționale.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție. Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI”, spun reprezentanții instituției.

Mai mult, SRI caută și specialiști IT&C care au misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.

Cei care sunt interesați să ocupe un post de ofițer specialist IT&C trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Reprezentanții instituției spun că încadrarea în domeniul tehnic se poate face prin studii universitare de licență.

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin transmiterea unui CV la adresa de mail hr.tehnic@sri.ro cu titlul, după caz, „Licență/studii postliceale domeniul tehnic Nume și prenume”, cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Candidații declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de licență) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea, transmite SRI.

Cei care își doresc să aibă o carieră în SRI trebuie să știe că există și varianta încadrării directă, pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos:

 • Administrator infrastructuri de comunicații
 • Administrator infrastructuri de domenii
 • Administrator infrastructuri de radiocomunicații
 • Administrator infrastructuri software
 • Administrator sisteme informatice şi de comunicații
 • Analist FORENSIC securitate cibernetică
 • Analist Malware
 • Analist securitate IT&C – L1 SOC
 • Analist trafic
 • Arhitect aplicații software
 • Inginer electronist
 • Specialist în evaluarea securității IT&C
 • System Analyst

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ