Soiuri alese în crama de vinuri inaugurată la Râșnov

0
1.536 vizualizari
views

Vinurile moldovenești au dintotdeauna o poveste frumoasă, cu ameni pasionați de bobul de strugure și arta de a preschimba mustul în vin. De ce Râșnov? Pentru că este în inima României și frații de peste Prut au vrut să împartă bucuria licorii lui Bachus cu frații ardeleni.

Printre cramele prezente în punctul de desfacere ”Vin` la vin” de la Râșnov regăsim Crama Măcin, Crama, Viișoara, Crama Silvania și Rătești, dar și Crama Cricova.

Când selectezi vinul nu te gândești numai la calitate, ci la povestea locului.

Din Republica Moldova magazinul se laudă cu Apriori, care a intrat pe piață cu spumante dulci și demi-dulci. Ulterior au apărut vinurile cupajate, unde predomină soiurile din Georgia. De asemenea, crama Vinăria Nobilă vine cu soiuri sensibile, încărcate de istorie, dar în cantități mici, fiind vinuri nobile.

Unul dintre cele mai autentice vinuri dobrogene, vinul de Măcin. Este creat din cele trei soiuri românești: Fetească Albă, Fetească Regală și Tămâioasă Albă, având parfumuri subtile de floare de câmp. Bineînțeles, cu o aromă și suplețe specifică vinurilor dunărene.

Secretul unui vin bun? Să fie într-un echilibru, într-o armonie, la o anumită temperatură.

Aventura în lumea armoelor continuă cu Crama Rătești. Marius Dumitru, prezent la deschidere, spune că această cramă din Satu – Mare este relativ nouă. Au 9 soiuri pe o suprafașă viticolă de 205 ha. Vinurile sunt baricate și albe – proapete. Majoritatea vinurilor sunt destinate restaurantelor.

Casa de Vinuri Cricova din Republica Moldova, prezintă gama Prestige, vin cu înnobilare de 3 ani de zile și un perlaj frumos la turnare în pahar, iar buchetul este excepțional de zmeură neagră, vișină, coacăze și fructe confiate. La mare căutare pe piață fiind Codru – vin sec roșu.

Cele trei crame prezente în punctul de desfacere ”Vin` la vin” de la Râșnov sunt. Crama Măcin, Crama, Viișoara, Crama Silvania și Rătești, dar și Crama Cricova.

Nu în ultimul rând, moldovenii noștri s-au gândit și la sucurile naturale din fructe. Piersici, mere, pere, soc sau coacăze negre, cu pulpă de frunct delicios.

”Vrem să aducem în zona Brașov tradițiile vinului din Republica Moldova și România. Am intrat pe piață din dorința de a oferi ceva nou în atenția consumatorilor. Toate vinurile sunt selectate de somelieri. Vinurile sunt exclusiv românești, din 5 crame din România” – Anatolie Budeanu, investitor

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic