Situația actuală a răspândirii coronavirus la Codlea

0
4.219 vizualizari
views

Locuitorii municipiului Codlea au adresat mai multe întrebări în ultimele zile pentru a cunoaște situația din oraș, motiv pentru care Mihai Cîmpeanu a adus lămuriri. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de administrația publică locală, la momentul actual în municipiul Codlea vorbim de un număr de  13 persoane confirmate pozitiv: 7 persoane confirmate la ambulanță, 2 asistente la spitalul municipal și alte 4 persoane civile. De la începutul pandemiei s-au înregistrat 171 de persoane autoizolate, iar în acest moment în autoizolare se mai află 51 de persoane. Trebuie precizat faptul că aceste cifre nu sunt oficiale, deoarece DSP nu transmite date primăriei, sunt date procesate de administrație.

Referitor la temerile cetîțenilor privind Centrul de carantină de la Colegiul Simion Mehedinți, primarul Mihai Cîmpeanu explică: ”Centrul de Carantină are 12 persoane carantinate la ora actuală, persoane din localitatea noastră sau comune limitrofe, venite din zonele fierbinți ale Europei. Nu sunt persoane confirmate pozitiv. Aceste persoane sunt în carantină impusă pentru 14 zile.”

Informații referitoare la spital

Spitalul Municipal Codlea este funcțional în acest moment. Faptul că două asistente au fost confirmate pozitiv nu a determinat închiderea unității spitalicești, nici intrarea în carantină. Aici s-a activat planul de rezervă, de înlocuire a personalului medical. La spital în acest moment sunt suficiente materiale de protecție, vorbim despre mănuși, combinezoane, substanțe de dezinfectare.

Referitor la excedentul bugetar de la spital trebuie explicat că acesta s-a raportat de la an la an din 2016 până în prezent. Concret, vorbim despre sume de bani care nu au fost cheltuite, iar la ședința de buget de la începutul anului pe acest excedent bugetar s-a stabili prin HCL mai multe investiții. Însă, din cauza situației actuale și văzând dorința locuitorilor care s-au mobilizat și au donat importante sume de bani pentru achiziționarea unui aparat de testare COVID, consiliul local a direcționat o parte din banii de investiții din excedentul bugetar de anul trecut către acest nou demers.

Mai multe informații în interviul realizat cu primarul Mihai Cîmpeanu

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic