Scrisoare deschisă primarului Cătălin Muntean – S.O.S Poliția Locală Codlea

29
6.715 vizualizari
views

În data de 10 octombrie, în jurul orelor 15.00, la sesizarea mai multor agenți de a intra în posesia pontajelor în cadrul serviciului executat la poliția locală, viceprimarul Urdea Virgil i-a chemat pe aceștia la primărie pentru a le arăta pontajele pe luna septembrie. Atât vicele cât și agenții prezenti au ramas stupefiați de faptul că în pontaje figurau cu ore de noapte și șefii de compartimente, dar și alți agenți care lucrează doar pe timp de zi, program de 8 ore, între  6:00-14:00.

Viceprimarul a spus că va avea o discuție cu șefa poliției locale, doamna Szinatovici Elena, pentru a-i cere explicații vis a vis de planificarea oamenilor în serviciu și orele nejustificate.

A doua zi șefa poliției locale Codlea a început să facă presiuni asupra celor 4 agenți, amenințându-i că va avea ea grijă.

Aceasta a refăcut planificarea chiar a doua zi, exact pentru cei 4 agenți care au solicitat să vadă pontajele, atribuindu-le ca zonă de patrulare Parcul cu Soare, cu mențiunea că decizia este luată ca urmare a solicitării telefonice a viceprimarului, fiind dispoziția acestuia de a inființa un post fix permanent, deoarece s-au distrus unele bunuri în acea zonă.

În fapt, planificarea întocmită este ilegală din două motive: 1. Legea interzice ca un singur agent să efectueze serviciul într-o anumită zonă. 2. Nu se poate înființa o nouă zonă de patrulare sau un punct de pază fără dispoziția primarului sau a consiliului local. Acest lucru trebuie prevăzut în planul de siguranță publică. Mai mult de atât, viceprimarul Urdea Virgil nu  a solicitat niciodată acest lucru, totul fiind o invenție a Elenei Szinatovici.

Poliția locală are un numar de 21 de angajați. Dintre aceștia, doar 15 sunt prinsi în planificare, ceilalți apar doar în pontaje și își desfășoara serviciul după bunul plac.

În mod normal, aceștia ar trebui la finele fiecărei zile să întocmească un raport de activitate prin care să justifice munca în ziua respectivă. Aceste rapoarte nu există sau cel puțin nu au fost văzute de nimeni, așa cum și orele de noapte de până la 64/lună, se regăsesc în pontajele celor care sunt la program de 8 ore și au fost văzute abia în data de 10 septembrie.

Managementul defectuos al serviciului poliției locale și abuzurile din interior au creat disensiuni, ineficiență, certuri și frustrări în rândul lucrătorilor, aceștia acuzând-o pe șefa poliției locale Elena Szinatovici de rele intenții și că ține partea unor agenti, acoliți ai acesteia.

De pildă, adjunctul poliției locale, S.N., care preia conform deciziei Elenei Szinatovici atribuțiunile acesteia atunci când lipsește, nu a trecut examenul psihologic, suferind de asemnea de tulburări care au necesitat internarea în repetate randuri la neuropsihiatrie, având și permisul de conducere suspendat pe motiv de boală.

O altă problemă este cea a autoturismului de serviciu folosit de către doi dintre agenții preferați ai Elenei Szinatovici în scopuri personale. După orele 14, celorlalți agenți nu li se permite folosirea auto în interes de serviciu pe motiv că nu există carburant, cu toate că primăria alocă o cantitate suficientă, aproximativ 220 L/lună. Dar mașina nu se mai mișcă din fața sediului poliției.

Depășind limita ridicolului, pe ușile din sediul poliției locale putem citi pe afișe funcții care nu se regăsesc in organigramă, de genul: Manager Șef, Jurist Șef Adjunct, Manager Șef Compartiment Ordine și Liniște Publică.

Fiind departe de a-și mai atinge scopul, și anume, acela de protejare a drepturilor și libertătilor cetățeanului, poliția locală a devenit o rușine pentru un oraș cum este Codlea.

În speranța că am tras un semnal de alarmă, rugăm primarul orașului, pe dl. Cătălin Muntean, să ia toate măsurile ce se impun pentru rezolvarea situației.

UPDATE, 12.10, orele 22.30

Reacția șefului poliției locale Codlea, Szinatovici Elena, urmare a dezvăluirilor redacției Codlea Info cu privire la abuzurile și neregulile din cadrul acestui serviciu. După apariția articolului, șefa (colonel) dă ordin la orele 22:00 ca ,,faptașii” să vină la sediul poliției locale. Și începe circul..

Circ in sediul politiei locale Codlea (inregistrare)

Update

După terminarea ședinței fulger, Szinatovici Elena îl sună pe viceprimarul Urdea Virgil. Scuzele șefului poliției sunt…

Va lăsăm pe dvs. să decideti.

Poliția locală la limita penibilului

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

29 COMENTARII

 1. Si astea nu sunt singurele nereguli. La Politia Locala este un angajat care a facut puscarie cu executare la Penetenciarul Codlea find condamnat pentru furt si ultraj, acest lucru este cunoscut de toata primaria si nu s-a luat nici o masura …e ceva de genul ”sa pui lupul paznic la oi”.Cum sa mai mearga cineva sa ceara ajutorul unor condamnati,cand acestia ar trebui sa ne apere ei insasi au fost condamnati pentru anumite fapte antisociale? Aceasta angajare s-a facut cand actualul vice-primar era consilier local.

 2. Singurii cercetati penal dintre angajatii Politiei Locale Codlea sunt: Szinatovici Elena, pe vremea cand era seful serviciului juridic in cadrul Primariei Codlea, pentru abuz in serviciu si agresarea unor angajati, fapt pentru care a fost si condamnata si adjunctul ei, Sulica Nicolae, care pe vremea cand era gardian la Penitenciarul Codlea ar fi vandut unele obiecte si cand s-a aflat a fost sfatuit sa „demisioneze”. Cu alte amanunte voi reveni mai tarziu.

 3. Traiesc de 40 ani aici dar comportament si limbaj primitiv ca al politistei sef nu am auzit pana sa ascult inregistrarea.

 4. Demisia d-na Szinatovici Elena, sunteti o rusine pentru Politia Locala Codlea si pentru Codlea in general,stiti destul de bine ca ati ajuns „sefa colonel” datorita fostului primar Popa, fiind ruda cu acesta.Sper ca cei in masura sa i-a masuri drastice in acest sens,chiar demiterea acestei doamne.Cu totii vedem ca avem Politie Locala doar pentru a ne lua banii din bugetul localitatii,in rest vedem la ei doar lipsa de profesionalism,nesimtire,slaba pregatire etc …… vreau sa se inteleaga ca nu toti sunt la fel ,dar jumatate din ei isi primesc salariile de pomana…..mai vreu sa amintesc ca mare parte din ei sunt niste lasi si fricosi, nu avem nevoie de astfel de oameni pentru a mentine ordinea si disciplina in oras.

 5. eu daca te prindeam pandind langa geam iti rupeam picioarele. mai coboara si din masina sa stai de vorba cu lumea daca te crezi marele ziarist,si atunci sa vezi care este treaba nu sa swtai toata ziua pe net sa freci buha si sa arunci cu vb grele in fiecare om care iti atrage atentia ca ai gresit…de ce nu le spui si Membrilor codlea-info cand ai fost plecat 1luna in vacanta pe BANII PUBLICI! si masina parcata stii bn unde,,,..

  • Ma ameninti sa inteleg? Eu sunt problema aici, ca nu cobor din masina sa vorbesc cu tine? Nu politia? Intereseaza pe cineva unde imi fac concediile? 🙂 Despre asta discutam aici, ce face Stan in timpul liber? 🙂

  • Nu inteleg care este problema!!! Ce daca pandea langa geam? Era pe domeniul public putea sa ste si in cap daca vroia. Sa inteleg ca te deranjeaza faptul ca a inregistrat ceea ce se discuta. Daca te deranjeaza inseamna ca esti vizat sau ai ceva de ascuns ca altfel nu inteleg. Probabil esti unul din politistii de la politia comunitara care stau degeaba pe BANII PUBLICI. Nu ma intereseaza ce face Ovidiu in timpul liber acum ma intereseaza sa se rezolve problema cu politia comunitara. Pentru ca ei isi fac treaba numai pe hartie.

 6. „inspectorul sef” Bala, care ne fura masinile de pe strazi, mai lucreaza la Politia Locala? Astept cu nerabdare o intalnire in „civil”!

 7. in politia locala s au bagat toti cei care au avut ceva pile si niscai euro,sunt toti niste semianalfabeti fara absolut nici o pregatire in domeniu,jos cu ei!!!!

 8. Sa se bucure doamna Szinatovici ca nu stiu baietii sa traga cu pistolul, ca poate ajunge tinta:)) Poate ii invata ea cum e cu pistolul, ca are armata facuta banuiesc…

 9. Ar trebui sa se mai adauge si faptul ca atunci cand linistea publica este deranjata, evident la o ora din noapte in care doar Mos Ene mai umbla prin sat, iar ei sunt contactati pentru a face una dintre datoriile de servici, pe langa faptul ca se raspunde intr-un mod flegmatic nici macar nu se sinchisesc sa vina. Practic sunt in plus la ora actuala….Ba nu, rectific, ei sunt baietii care dau amenzi conducatorilor auto ce isi parcheaza masina, pentru 2-3 minute in locuri nepermise – vorbesc despre intrarea in promenada.

 10. Curajul fara verticalitate nu ar insemna nimic. Stii cum se spune, Nic? Orice nebun are curaj, insa nu orice nebun are verticalitate. 🙂

  • Vad ca asta cu curajul, ti-a intrat direct la sufletzel :))) In continuare:
   Duminica seara pe strada Constitutiei a fost un accident. Pune-ti curajul in valoare si fa o ancheta, un reportaj, ceva. Implicat in accident este insusi Boros cel vesnic beat si fara permis, cu antecedente si cu condamnare de 3 ani jumate, din care a executat 2 luni. Daca nu ai curaj, poti sa o trimiti pe Vali Z.. :))))))
   Succese, domnilor!

 11. Sa speram ca domnul primar va lua masuri ca politistii locali sa-si faca treaba, sa angajeze politisti competenti pe baza de examen exigent nu pe baza de euro ca si pina acum, iar seful politiei sa fie pus pe baza de examen de specialitate nu pe baza de rudenie, eu nu pot sa-mi inchipui fostul consiliu local impreuna cu secretarul primariei cum au permis sa puna pe acest post un incompetent dar zicala spune tot” cum e turcul si pistolul”.Se pare ca cei care au pus-o au avut beneficii materiale consistente altfel nu-mi inchipui.

 12. La aceasta ora se dezbate problema politiei locale in sedinta, in biroul primarului, la care iau parte urmatorii: Dan Vlad Dan, Maria Grecea, Robert Stama, seful politiei nationale a orasului Codlea, cms sef Sergiu Nastase, primarul Catalin Muntean. Sper sa nu fi omis pe cineva.

 13. Dle Stan,ati facut atata circ pe seama Politiei Locale deoarece v-i s-a promis postul de sef al acestei institutii?Pacat ca v-ati aliat cu puscariasii din aceasta institutie…au picat in plasa dvoastra cei mai ,,buni” din Politia Locala!

 14. Nimeni nu poate sa faca nimic contra acestei doamne este prea versata ca cineva sa-i poata face ceva au incercat multi dar nu a reusit nimeni.

 15. Cum politia locala are puscariasi ? si autoritatile impreuna cu comandantul politiei ce au pazit ? s-au complacut situatiei? un singur cuvint ramine de zis incompetenta crasa.

  • incopetentei politia nu incepe la politia locala ci de la politia cum zice cei de la centru din pacata nu incopetente ci indiferente fate de ori ce caz cind cer ajutor nu sta pe pareata ci invers eu stiu citeva caz care a fost silabizat pur si simplu dar de unde atita efort de pus bine ca are salar si ia bani

 16. Aceasta doamna „COLONEL” cum o numiti a fost muncitoare la Scule, si-a cumparat o diploma de asa zise studii juridice de la chiosc,dupa care datorita unchiului a ajuns o mare doamna.Pacat ca avem atitia tineri pregatiti,capabili,inteligenti si datorita faptului ca nu au rude sus puse se pierd in aceasta societate murdara.Sa nu fie nimeni surprins ca merge tara cum merge,pentru ca ne conduc atit la nivel administrativ local cit si mai sus numai incapabili,dar au avut pile si au un serviciu bun, restul nu intereseaza.

 17. degeaba cereti demisia doamnei sef dar uitativa ce domni politai avem in politia locala,de exemplu in cei 4 care sunt in tabel sunt niste oameni corupti,betivi,datornici care pt ei uniforma nu reprezinta nimica.deageaba dam vina pe sef ,pe unul altul trebuie sa se ia masuri si in privinta lor.ei sunt mai hoti ca hotii sunt niste personaje de speriat,ce plitai sunt ca se duc in baruri,umbla bauti la munca rusine sa le fie la toti ce se simt implicati si care se simt.

 18. chiar domnule administrator daca nu doriti sa publicati adevarul o sa iasa la iveala si nu cred de ce nu respectati opinia la oameni.noi oameni cred ca vedem ce se intampla pe strazile din codlea si ce personaje ar trebui sa ne dea un exemplu.

 19. Dupa cum am constatat cu totii „ciinii latra ursul joaca ” asa e la noi daca ai pile si bani n-are nimenea treaba cu tine si poti sa faci ce vrei .

Comments are closed.