Săptămână de FOC pentru România: urmează temperaturi critice! Avertismentul medicilor: cum ne ferim de razele de soare

0
179 vizualizari
views

România se află sub o cupolă de foc în această săptămână.

Meteorologii anunță cod galben de caniculă în 25 de județe din țară, iar temperaturile se vor apropia din nou de 40 de grade Celsius. Medicii vin cu sfaturi pentru a ne proteja de razele UV și spun că mai ales, cei cu probleme cardiace și respiratorii trebuie să evite orele amiezii.

Termometrele vor indica chiar și 40 de grade Celsius în mai bine de jumătate de țară, însă temperatura resimțiță va fi mult mai mare, avertizează meteorologii. Până la sfârşitul săptămânii valul de căldură se va menţine și va crește puternic în mai multe zone. Oamenii se tem și spun că fac tot ce pot să se ferească de căldură.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că expunerea îndelungată la soare poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv cancer de piele.

Sunt mai predispuse persoanele cu pielea deschisă la culoare, cum numim noi – fototip 2 – adica persoanele cu ochii albastrii, ochii verzi, care nu au acel pigment natural de care vorbeam. Este vorba de efectul cumulat al ultravioletelor„, spun medicii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ