S-a stins din viață nenea Sandu Pruteanu, cel mai longeviv om din Codlea

0
3.290 vizualizari
views

Nenea Sandu Pruteanu s-a născut la data de 16 mai 1912, în satul Ciușlea, comuna Garoafa , jud Vrancea și a ajuns la Brașov în anul 1936, dintr-o familie cu 8 frați: Neculai – 1909, Vasile – 1911, Anița – 1914, Paraschiva – 1916, Ion – 1923, Gheorghe – 1926 și Tița (în viață) 1928.

Un an mai târziu, în 1937, s-a mutat la Codlea, unde a cunoscut-o pe Maria Adam și s-a căsătorit cu aceasta în 1938. Căsătoria le-a fost bucurată și împlinită de copii, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.

De la fiul Alexandru: nepotul Alexandru și nepoata Ana Maria, de la fiica Maria pe nepotul Florin și nepoata Daniela. De la fiul Axente pe nepotul Paul și nepoata Mariana.

Strănepoți: Andreea, George, Bogdan, Paul, Miruna, Paula și Alexandru și stră-strănepoata Giulia.

Nenea Sandu a muncit din greu, și-a continuat studiile la Honterus și a fost în prima linie la CFR Brașov, fiind decorat pentru merite deosebite.

Prin 2012, pe când nenea Sandu împlinea 100 ani, am avut deosebita plăcere de a sta de vorbă cu dânsul în cadrul unui scurt interviu. Om înțelept, trecut prin două războaie, nenea Sandu ne mărturisea că după război a stat mai bine de 1 an de zile sub pământ, într-un bordei, copii flămânzi care au știut cu adevărat ce înseamnă greul. La ce se aștepta nenea Sandu la împlinirea a 100 ani?

,,Acolo unde este dreptate și adevăr, este Dumnezeu. Dacă este adevăr și dreptate, toate merg bine! … Să nu mai fim răi, să nu ne mai mâncăm unul pe altul, să nu ne mai dușmănim”. – Sandu Pruteanu

Nea Sandu s-a dus la Ceruri pe 22 noiembrie. Familia transmite tuturor apropiaților, dar și celor care vor să îl conducă pe nenea Sandu Pruteanu pe ultimul drum, că o pot face joi, 24 noiembrie, la Biserica Înălțarea Domnului, la orele 12:00

Dumnezeu Să-L Odihnească!

sandu_pruteanu

VIDEO – Interviu cu Sandu Pruteanu la împlinirea a 100 ani

nea-sandu-pruteanu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic