Roxana Mînzatu: Vă invit să semnați Petiția pentru un Salariu Minim European!

0
720 vizualizari
views

Deputatul PSD Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, susține introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru.
In prezent, salariul minim în statele europene este între 300 și 2.000 de euro. Luxemburg având cel mai ridicat salariu minim, iar în Albania, aspirantă la aderarea la clubul european, este cel mai scăzut salariu minim. România se află, alături de Bulgaria și Ungaria, printre țările cu cele mai scăzute salarii minime.

Salariul minim european reprezintă soluția pentru a reduce decalajele între cetățenii europeni. Permițând accesul la oportunități egale și promovând standarde minime europene, putem crea Europa socială și transforma Uniunea Europeană într-un simbol al dezvoltării și bunăstării la nivel global.

Prin eforturile stângii europene, noua Comisie Europeană s-a angajat în fața Parlamentului European să introducă salariul minim european. Din păcate, dreapta acționează, în continuare, strict în defavoarea acestui deziderat.

În Uniunea Europeană, 22 dintre cele 28 de state membre au un salariu minim la nivel național. Conform statisticilor europene, la începutul anului 2020, cel mai mare salariu minim lunar brut este în valoare de 2.142 euro (1.834 euro net / lună), în Luxemburg, iar la polul opus cel mai mic salariu este de 312 euro (242 euro net / lună), în Bulgaria.

Dacă susții și tu acest lucru, poți semna petiția ce va fi înaintată Parlamentului European aici.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic