Relaţiile extraconjugale

1
1.758 vizualizari
views

Infidelitatea este, fără drept de apel, fructul interzis în paradisul cuplului. Şi totuşi, să fim realişti, este atât de des întâlnita, sub toate formele ei! Înşelăm cu gândul, înşelăm cu trupul.Şi Doamne, cât mai poftim uneori la fructul interzis! Că doar suntem oameni, chiar şi Eva a muşcat din mărul din care nu trebuia să guste.
Adesea relaţiile extraconjugale se nasc din curiozitate, din cauza hormonilor, din plictiseală şi din rutina pe care o ai acasă, din dorinţa de a te simţi mai bărbat sau mai femeie! Pur şi simplu pentru că suntem oameni şi suntem sortiţi greşelilor! Bineînţeles, există şi acea categorie de persoane care înşeala pentru că aşa le e firea. Care, deşi adesea au tot ce pare necesar într-o relaţie, totuşi calcă strâmb. Pentru că aşa le e construcţia, pentru că li se permite…Însă este cert, relaţiile extraconjugale pun individul şi cuplul ce îl formează într-o criză acută. La sfârşitul unei asemenea experienţe toţi cei implicaţi sunt afectaţi, într-o masură mai mică sau mai mare. Inevitabil apar întrebarile: „Cum mi s-a întamplat tocmai mie?”, „De ce eu am fost înşelat/ă?”, „Când şi cum s-a ajuns aici?”. Întrebări la care oricum puţini găsesc şi răspunsuri!
Fiecare cuplu are povestea sa de dragoste, mai mult sau mai puţin pasională. Dar viaţa de zi cu zi nu lasă întotdeauna loc scenariilor tumultoase şi pasionale de iubire. Şi iata cum adesea partenerii descoperă că poveste lor de iubire, care a pornit poate foarte promiţător în urmă cu ceva timp, a devenit foarte liniară, uniformă, lipsită de acel şuvoi de emoţii, dorinţe aprinse şi răscolitoare. Iar inamicul care pândeşte după colţ, infidelitatea, cel puţin la nivel mental, începe să caştige teren în relaţia conjugală.
Infidelitatea are cauze şi forme multiple. Cea mai frecventă (şi comună) cauză este numărul mare de oportunităţi ivite partenerilor. Completate de ideea că partenerul nu se simte sigur pe sine din punct de vedere sexual sau că vrea să verifice dacă este încă dezirabil sexual, dorinţa de a retrăi emoţiile şi trăirile asociate cu începutul vieţii sexuale.
Alte cauze ar putea fi: dorinţa de a crea distanţă emoţională de partener de teama sa nu fie ranit, răzbunare şi ostilitate ce nu pot fi exprimate deschis faţă de partener, copierea unor tipare parentale, a crea o sursă de energie pentru a depăşi dezamăgirile din carieră, o modalitate de a continua o aventură premarietală. Motive sunt, cu siguranţă, multe şi se pot găsi în funcţie de fiecare situaţie creată.
Pentru unii infidelitatea este o modalitate de a-şi face curaj pentru a ieşi dintr-o relaţie în care se simt în mod fatal şi inevitabil prinşi. Pentru alţii este un strigăt de ajutor prin care se atrage atenţia că e ceva ce nu merge bine. În orice situaţie infidelitatea transmite un mesaj.
Rămâne la latitudinea fiecăruia să descopere mesajul din spatele actului, oricât de dureros ar fi.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. […] Relaţiile extraconjugale Sun Dec 05, 2010 17:30 pm Infidelitatea este, fară drept de apel, fructul interzis în paradisul cuplului. Şi totuşi, să fim realişti, este atât de des întâlnita, sub toate formele ei! Înşelăm cu gândul, înşelăm cu trupul.Şi Doamne, cât mai poftim uneori la fructul interzis! Că doar suntem oameni, chiar şi Eva a muşcat din mărul din care nu trebuia să […] […]

Comments are closed.