Ilegalitatea este legala!

35
3.655 vizualizari
views

In unul din recentele editoriale si mai exact acesta: https://codlea-info.ro/taxat-de-codlea-info/ va aratam cum cetateanul Mun. Codlea sfideaza cu atata usurinta si indiferenta regulile de circulatie si cum cu enorma nonsalanta, parcheaza exact langa semnul interzis, ce mai este si „impodobit” cu avertismentul de ridicare a masinii.

Pai cum ar putea cetateanul sa respecte legea, cand tocmai Consiliul Local al municipiului, incurajeaza cetatenii sa anunte de urgenta, ba chiar sa sune in cazul in care au probleme. Si-mi permit sa il citez pe unul din consilieri, din una din postarile sale pe blogul personal:

S-a obtinut, pe moment, suspendarea blocarii si ridicarii masinilor pana la data de 12.12.2010 cf adresei 30300/30.11.2010 a Primariei Codlea (faceti referire la nr aceasta daca veti avea probleme si , eventual, luati legatura cu mine )!!!!„.  Si nu ca ar fi suficient, dar continua:

Vineri, 3 Decembrie, comisia specială a CL constituită pentru a analiza problemele create privind parcările cu plată din municipiul Codlea (din care fac şi eu parte) se va întâlni cu reprezentaţii firmei botoşănene care a câştigat licitaţia de administrare.” Am incheiat citatul.

Pai, domnule consilier, „cel mai tânăr consilier local codlean, aflat la cel de-al doilea mandat deja„, asa cum va place sa afisati mare pe headline-ul blogului personal, in loc sa ii mustrati pe cei ce parcheaza ilegal si ne incurca cu masinile lor, parcate fie in fata trecerii de pietoni, fie pe trotuar, de trebuie sa ii ocolim noi…ca deh, peste masina este ilegal sa trecem…dumneavostra ii incurajati sa o faca, ba mai mult…SA VA CAUTE PE DUMNEAVOASTRA?? Personal, sunt satul de parcarile astea „rebele”. Dar daca stam bine sa ne gandim…cum ii mai putem trage pe simplii cetateni la raspundere, cand tocmai „mana legii” refuza nu numai sa dea un exemplu, ba chiar sa ignore cu desavarsire regulile de circulatie.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

35 COMENTARII

 1. […] Ilegalitatea este legala! Fri Dec 03, 2010 2:30 am In unul din recentele editoriale si mai exact acesta: https://codlea-info.ro/taxat-de-codlea-info/ va aratam cum cetateanul Mun. Codlea sfideaza cu atata usurinta si indiferenta regulile de circulatie si cum cu enorma nonsalanta, parcheaza exact langa semnul interzis, ce mai este si “impodobit” cu avertizmentul de ridicare a masinii. Pai cum ar putea cetateanul sa respecte legea, cand […] […]

 2. Traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor…negative! Asa ca am putea avea pretentii?:) Si in plus noi, pietonii de rand, suntem mai mici, ne incadram pe oriunde, nu? Chiar daca prin spatiul lasat de unele masini nu s-ar incadra nici o amarata de furnica…Eventual le transmitem o serie de injuraturi, ca suntem romani si…mergem mai departe! Oricum…nu indreptam nimic!

 3. Stai asa, ca cica pana in 12 Decembrie s-a obtinut suspendarea ridicarii masinilor?? Au facut eforturi chiar pentru aceasta reusita. Dupa aceea ce facem/ Apelam din nou la un consilier? S-au grabit, zic eu, au vrut sa faca ceva asemanator cu sistemul din Brasov, dar nu dispun de resurse, nu sunt in stare sa ofere un numar suficient de locuri de parcare. Lui Ionut Vladau i-au luat masina din fata portii, asa am auzit. Este absurd, e casa omului, cum sa parchezi si sa stai cu teama ca nu o mai gasesti. Si poza aia cu politia nu stiu unde ati gasit-o, dar este super tare!

 4. Stimate editorialist, LEGALITATEA pe care o anuntati este de fapt ILEGALITATE. Acesta a fost mesajul de pe blogul meu si anuntul despre care va legati si pe care nu l-ati inteles (probabil nu am fost destul de clar , sa zicem). Desigur ca trebuie sa respectam reguli si trebuie sa incetam sa mai parcam aiurea si spre dispretul concetatenilor. Dar contractul de administrare al parcarilor si ridicare a masinilor este ilegal. Mai mult, s-a impanzit orasul cu stationarea interzisa pur si simplu pentru a da firmei de lucru, in destul de multe locuri fara noima . Asta vreau sa transmit si imi pare rau ca nu s-a inteles. O sa revin cu detalii despre ilegalitate. Si eu m-am saturat de nesimtire.
  Va invit sa va faceti timp chiar sa cititi blogul meu personal pentru a va face o parere despre pozitia mea cu privire la incalcarea normelor de convietuire sociala, inclusiv parcari. Din articolul dvs reiese ca as incuraja incalcarea regulilor, ceea ce este foarte departe de ceea ce promovez si ma caracterizeaza. Pacat ca nu ati inteles acest lucru.

 5. Asteptam cu sufletul la gura detalii legat de cele insirate de dumneavostra aici si chiar rezolvarea acestor ilegalitati. Personal, m-am saturat de masinile parcate haotic si in totala ilegalitate. Si daca Consiliul Local nu ia masuri, noi nici atat nu putem…Cat despre „ilegalitatea in legalitate” cu siguranta ati realizat ca era o ironie, nicidecum altceva…

 6. Nereguli grave în contractul parcărilor cu plată din Codlea semnat de primărie

  Deşi prin adresa 30300/30.11.2010 Consiliului Local Codlea solicita firmei Hi Speed Recovery din Botoşani, administratorul parcările cu plată din municipiul nostru, suspendarea activităţii de blocare şi ridicare a autoturismelor până la data de 12.12.2010, pentru clarificarea unor aspecte de ordin legal şi practic , firma aceasta a continuat să ridice maşini în zilele următoare, neţinânând cont de poziţia CL Codlea.
  În şedinţa ordinară din 29.11.2010, au fost expuse unele din aspectele care nasc întrebări cu privire la legalitatea contractului şi modului de lucru al acestei firme. Numeroşi cetăţeni prezenţi au acuzat firma de practici abuzive de executare a serviciului de ridicare, precum şi în administrarea parcărilor cu plată. Astfel, conform procedurilor, s-a constituit o comisie de analiză formată din membri ai consiliului, rezultând în acelaşi timp şi adresa mai sus menţionată. De menţionat că toţi cei 19 membri ai CL au formulat o poziţie deosebit de critică la adresa executivului primăriei, în urma sesizărilor cu privire la elementele de neconformitate de concepere a contractului cu firma respectivă.
  Comisia de analiză s-a întrunit în data de 3 decembrie a.c., observând numeroase componente ale contractului dintre Primăria Codlea şi firma de ridicări, care ridică serioase semne de întrebare. Cum s-a ajuns în această situaţie? Conform atribuţiunilor, Consiliul Local hotărăşte cadrul legislativ şi oportunitatea aplicării unor măsuri, iar executivul primăriei duce la îndeplinire. Însă de la intenţia CL până la modalitatea de punere în aplicare a executivului s-au creat numeroase nereguli.

  Acestea nereguli constatate ar fi :

  * diferenţe între anunţul de licitaţie şi contractul semnat (una se specifica la licitaţie,conform hotărârii de CL, total altceva s-a semnat de către primărie)

  * deşi aprobarea CL face referire doar la 310 locuri de parcare cu plată, pentru care se încasa redevenţă de la firma câştigătoare 90.000 de lei pe an, primăria a semnat cu de la sine putere contractul pe încă 1500 de locuri de parcare de reşedinţă, multe dintre ele deja licitate (culema!!!) direct către cetăţenii din Codlea, toate acestea chiar fără a mai specifica în clar o majorare a redevenţei de plată din partea firmei. Astfel din 310 parcări iniţiale au devenit peste noapte 1810 la acelaşi preţ!!!!
  * deşi CL hotărâse ca în prima fază doar străzile Măgurii (46 de locuri), Horia (24) şi Lungă (240 de locuri) să fie date în administrare, au apărut din senin zone de taxare şi în alte locuri din oraş (de ex. Centrul Civic-Hiroşima), cu sprijinul celor din primărie
  * deşi taxa aprobată de CL a fost de 1 RON per oră, firma încasează 1,24 de lei pe oră (explificând că încasează cu TVA)
  * au fost introduse numeroase zone de staţionare interzisă de către firma cu parcările , fără o analiză obiectivă şi în multe locuri unde nu era cazul, primăria neverificând amănunţit acest lucru, astfel încât să se poată ridica maşini spre beneficiul activităţii de ridicare, nu în beneficiul cetăţenilor participanţi la trafic (de ex. se ridică inclusiv maşini din faţa casei, doar pentru că a apărut peste noapte un semn de staţionare interzisă)
  * Poliţia Comunitară Codlea, deşi nu străluceşte prin zel în activitatea de asigurare a ordinii publice, a devenit agent constatator pentru o firma privată de ridicare, poliţiştii comunitari fiind folosiţi în mod direct de către această firmă în desfăşurarea activităţii sale.
  * conform contractului, dar deloc conform hotărârilor de CL şi legislaţiei în vigoare, taxa de ridicare se plăteşte de către cetăţeni Primăriei Codlea, dar 90% se redirecţionează ulterior către firma de ridicări!!!
  * şi lista va continua…..

  În urma discuţiilor cu firma Hi Speed Recovery din Botoşani nu s-a ajuns la niciun rezultat, aceasta afirmând sec că are un contract cu Primăria Codlea, iar dacă există neclarităţi, să ne adresăm executivului Primăriei Codlea, care a încheiat acest contract.

  Comisia CL se va intâlni luni, 6 decembrie, ora 12, cu reprezentanţii Primăriei care au conceput şi semnat contractul.

  Voi relata în continuare.
  Trăim într-un oraş care ne ocupă tot timpul,
  Erwin Albu-membru al comisiei speciale de analiză a situaţiei parcărilor a CL Codlea.

  (Material preluat de pe http://www.erwinalbu.blogspot.com)

 7. Alta afacere de baieti destepti…dupa borduri si sensuri giratorii am adus de la bucuresti si afacerea parcariilor. Cei din primarie trebuie sa reprezinte interesele cetateniilor nu interesele lor. Organele abilitate ar trebui sa se sesizeze pentru acest contract din care institutia statului reprezentata prin primarie iese in pierdere; in plus printr-o strangere de semnaturi (cred ca vor fi cetateni care sa semneze) primarul si ceilalti pacalici care au facilitat aceasta afacere se vor retrage…

  • imi pare rau sa va dezamagesc, dar „se vor retrage” nu se va intampla niciodata. M-as mira nespus ca cetatenii sa semneze, tocmai ca sa nu se puna rau cu unul sau cu altul. Si chiar daca ar semna, procedurile dureaza, sunt greoaie si lumea isi pierde interesul. De doi ani de zile demonstrez cu acte manarelile sefului politiei comunitare din Codlea si toata lumea se face ca ploua. Pozitia mea in cadrul consiliului local referitor la multe nereguli este pur si simplu ignorata. Din pacate, chiar si de catre cetateni…Sunt considerat „un gica contra” si nimic mai mult. Din pacate si articolul de mai sus demonstreaza acest lucru. Atunci pentru ce sa te mai opui, pentru ce sa te mai lupti? „Oricum nu rezolvi nimic” mi se spune foarte des.
   Si cu toate acestea nu am sa tac…

 8. Buna seara,

  Interesante aceste comentarii, eu unul ma declar ca multi dintre vecinii mei impotriva acestor hotii care continua la nesfarsit din partea dlui. Popa !
  As vrea dle. Erwin sa ne tineti si pe noi la curent cu ceea ce se va hotara maine dupa acea intalnire de care scrieti mai sus, eu va sustin in activitatea de suspendare a parcarilor cu plata ! Asteptam noutati .

 9. Amplasarea semnelor de „staţionare interzisă” este ilegală, neavând avizul comisiei de circulaţie

  În urma întrunirii comisiei speciale a CL de analiză a situaţiei parcărilor din municipiul Codlea, am putut concluziona : amplasarea semnelor de „ridicare autoturisme” şi „staţionare interzisă” este ilegală, neavând avizul comisiei locale de circulaţie.

  Astfel, putem concluziona clar : ridicarea maşinilor în Codlea se face ILEGAL.

  Alte detalii pe http://www.erwinalbu.blogspot.com

 10. Primăria Codlea a semnat contractul cu parcările şi ridicările în favoarea firmei particulare, nu în favoarea cetăţenilor!

  Îmi asum responsabilitatea tuturor celor declarate despre contractul încheiat pentru parcările cu plată şi ridicări de maşini, între onor Primăria Codlea şi firma Hi Speed Recovery : acesta este în detrimentul municipiului nostru şi favorizează clar , prin multe ilegalităţi, firma particulară.

  Este nevoie să se ia măsuri împotriva celor care parchează cu nesimţire, perturbând ori traficul, ori pietonii. Dar buna intenţie a hotărârii de CL a fost deturnată de către Primăria Codlea spre beneficiul unei firme particulare, nu spre confortul concetăţenilor şi nu pentru asigurarea respectării unor reguli minime de bun simţ cu privire la parcări.

  (pentru mai multe detalii clic pe http://www.erwinalbu.blogspot.com)

 11. Stimabile Erwin, amplasarea ilegala a semnelor de circulatie cu „Stationarea interzisa” este o chestiune de timp pana va fi rezolvata. De parca ar avea importanta daca au sau nu avizul acelei comisii? Eu, cetateanul de rand, nu m-am nascut sa speculez greselile celorlalti. Cat despre acel contract, cum a fost facut si in favoarea cui, s-avem pardon! Pai ce, eu sunt consilier? Da` n-avem atatea minti luminate care ne reprezinta in consiliul local? Daca vine cineva sa imi spuna ca am fost pacaliti noi, contribuabilii, e ca si cum v-ati desconsidera. Adicatelea, noi pe cine am ales, coane Fanica? Eu cu cine votez??!

  • Nu stiu cu cine votezi, dar oricum si daca nu votezi tot aia este ca nu pricepi absolut nimic din viata asta. Ce poate sa faca consiliul la un contract oneros pentru mine e o enigma dar poate ma luminezi Tu.
   La fel poate ma luminezi de ce nu ar avea vreo relevanta faptul ca semnele AU FOST AMPALSATE ILEGAL. Pai chiar si pentru Tine ar trebui sa fie descifrabil: „daca sunt ilegale putem parca acolo fiindca orice amenda este nula in caz”. Deci cred ca e foarte relevant.
   Nu vreau sa iau apararea lui Erwin dar prea va dati toti cu parerea fara macar sa aveti habar despre ce vorbiti.
   In rest Sarbatori Fericite si Imbelsugate Iti doresc Tie si tuturor locuitorilor Codlei.

   • Eu zic c-ai fost putin cam dur, domnule Dorin Saramet. Sau eu prea subtil?! Eu nu-l trag la raspundere si nici nu-l cert pe Erwin Albu, sa-mi fie cu iertare. Caut raspunsuri, iar dumnealui s-a oferit sa le dea. Si totusi, daca as publica sub numele Popa Ioan, ar insemna ca sunt primarul si ar fi mai relevant decat ANDU, iar problematica parcarilor din Codlea s-ar rezolva de la sine? Costel nu e si el un cetatean? Sau banii mei ca si contribuabil au alt miros daca nu ma pricep sa deslusesc tainele unui „contract oneros”?

    • Imi cer scuze. Nu am vrut sa jignesc. Problema este ca Erwin este SINGURUL care are CURAJUL sa spuna adevarul, pe care toti il stim , dar ne e frica sa il spunem.
     Dorin

 12. Ei, vedeti, asta (inca) nu intelege alegatorul roman. Dati-mi voie sa va explic, pe cel mai simplu limbaj, fara insa a incerca sa fac pe desteptul si nici nu vreau sa jignesc. Si eu am crezut ca ajungand consilier, voi putea face si drege proiecte pentru comunitate. Nu este asa. Sistemul nu functionează asa. Si da, ma desconsider, fiind un simplu consilier solitar si sper sa ma explic de ce.

  Exista consiliul local, format la Codlea din 19 consilieri. Fiecare are un vot. Exista pe de alta parte, primarul ales si aparatul primariei. Consiliul formează „legislativul” local si primarul si angajatii primariei formează executivul. In consiliul local se adopta cu majoritate de voturi proiecte care urmează sa fie puse in practică de catre primar si angajatii din primarie. De multe ori nu contează despre ce este proiectul, ci cine il propune. De aici si pana la cum este pus in practica este treaba primariei. Consilierii nu sunt angajati ai primariei, putand a nu avea deloc absolut nicio pregatire administrativa,ceea ce este normal, ei reprezentand direct cetatenii. Aici apare si nevoia de a fi consiliati juridic si tehnic de angajatii primariei, lucru care poate sa scartaie. Consiliul se intruneste cel putin o data pe luna in sedinta ordinara sau ori de cate ori este nevoie sa se adopte ceva urgent, si o data pe luna in cadrul comisiilor de specialitate (5 la numar in Codlea). Ei, urmand acest fir logic, raspunderea a ceea ce se intampla o are exectivul si in mod direct, primarul. Astfel te poti trezi, ca o hotarare, care dorea sa rezolve o situatie cum este cea a parcarilor multor nesimtiti in centrul Codlei si nu numai, sa fie pusa in practica de EXECUTIV de forma prezentata de mine. Si tu, consilier local fiind, sa te trezesti ca hotararea adoptata de tine a fost pusa in practica de felul acesta. Pentru ca exista o cardasie extraordinara in interiorul primariei, nici nu poti avea acces la absolut toate informatiile, mai ales nu in timp real.

  Vedeti de ce ma desconsider? In decursul anilor am luat pozitie impotriva multor nereguli. Se poate citi pe blogul meu personal sau in procesele verbale ale sedintelor. Acest lucru m-a transformat mai degraba intr-un „nebun”, decat un consilier eficient. Sistemul functionand cum am descris, avand un vot din 19 poti face cat va puteti inchipui si dvs. Interesul politic primează, nu proiectul. Mai departe, existand si o oarecare neimplicare din partea cetatenilor, sistemul permite ca lucrurile sa derapeze.

  Eu, venind sa va informez, sa trag semnale de alarma, spuneti ca este ca si cum m-as desconsidera. Repet, da, ma desconsider . Ma desconsider ca forta politica, dar prin faptul ca nu bag capul la cutie si incerc sa trag macar semnalul de alarma, nu ma desconsider insa deloc ca om al acestui oras. Cu bunele si relele mele.

  Urmariti va rog , ca simplu exemplu, felul in care am fost singurul care a votat impotriva acordarii de prime grase in primaria Codlea,de doua ori anul acesta. Am avut un vot din 19. Nu am rezolvat nimic. Decat dusmanie din partea celor din primarie, a rudelor si prietenilor acestora. Dar trebuia sa plec capul si sa tac, sa nu ies sa informez cetatenii? Cred si sper ca nu. Desi va spun din experienta dureroasa, tot mesagerul este cel impuscat. Pentru ca doar la el se are acces. Ceilalti isi vad fericiti de treaba…..

  • Daca am reusi sa facem cetatenii sa inteleaga ce rol are fiecare functie, ce atributiuni, ce responsabilitati si ce posibilitati de actiune, ar stii ce sa ceara si la ce sa se astepte. Va rog sa ma ajutati sa facem aceasta. Este prea simplist sa spunem : „pai esti acolo, de ce nu rezolvi problemele?”. O spun cu tot respectul pentru oricine citeste si cu toata consideratia si intelegerea fata de pozitia sa de cititor si de cetatean onest, care doreste ca cei pusi in functie sa isi faca treaba pentru binele comunitatii.

   Nu poti sa faci operatii pe creier cu un ciocan. Fiecare unealta (functie) are atributiunea ei. Si , in democratie, este nevoie de un efort conjugat.

   • Este frustrant sa aflu despre aceste nereguli. Este si mai frustrant sa aflu acum si sa stiu ca mai sunt multi ca mine, oameni care n-au timp sa fie acolo, in CL, dar care au toata increderea ca dreptatea si bunul simt fac casa buna in primarie, si ca, totusi, primeaza alte interese. Si da, oamenilor din Codlea ar trebui sa li se spuna..

 13. Ca incheiere la observatia mea de mai devreme, atata vreme cat nu Va dati numele si publicati anonim sau „Costel”, nu aveti nimic de spus. Parerea mea (una absolut personala) este ca , daca vrei sa spui ceva, ai curajul sa o spui in fata si fara sa Te ascunzi, altfel nu Esti decat un boscoroditor pe la colturi fara coloana si fara curaj. Doar oamenii cinstiti si curajosi pot schimba ceva, restul clevetesc pe la colturi si la final voteaza tot cu …

 14. Citisem undeva ca s-a obtinut suspendarea ridicarii masinilor pana prin data de 12 Dec. ? Putin mai devreme am fost in oras si am “cules” o imagine, este calda! Sa inteleg ca ziua nu se ridica masini? Noaptea DA?

  • Pai cum sa nu ridice? Doar trebuie sa plateasca chiria, sau si aia s-a oprit pana in 12. La cat de putin se respecta legea in acest oras nici nu ma mira. Si cand ma gandesc ca am fost unul dintre cei mai infocati sustinator ai primarului. In CL s-au votat acum 3 ani 300 de locuri de parcare cu plata dar acum sunt 1500 , iar la noi in oras fac legea niste borfasi din Moldova care au sute de procese pe rol pentru abuzuri. Dar in Codlea merge si asa, banu sa iasa pentru unii si altii (indiferent daca din executiv sau „legislativ”).

   • Ridicările de maşini au continuat, neţinându-se cont de poziţia Consiliului Local.
    (a se vedea pe blog http://www.erwinalbu.blogspot.com din data de 4.12.2010)
    Firma Hi Speed Recovery din Botoşani, care a câştigat administrarea parcărilor cu plată şi ridicarea de maşini pe raza municipiului Codlea, continuă activitatea în ciuda cererii de suspendare adresate de către Consiliul Local Codlea.

    Voi reveni cu amănunte despre neregulile din contractul dintre această firmă şi executivul primăriei, care se pare că şi-a depăşit grav atribuţiunile, facilitând firmei respective o activitate foarte profitabilă în detrimentul intenţiilor şi aprobărilor Consiliului Local şi mai ales în dispreţul cetăţenilor.
    Publicat de erwinalbu la sâmbătă, decembrie 04, 2010

 15. Cititi articolul va rog. Eu sunt tras la raspundere in el. Pentru ca nu s/a analizat ceea ce sustin. Dar acesta este riscul pe care mi l-am asumat constient in momentul in care nu m-am ascuns ca altii. Mi-am asumat sa fiu criticat, neinteles, interpretat gresit. Credeti ca merita? Va spun ca nu. Dar aceasta nu m-a oprit sa merg mai departe pe drumul meu. Articolul de mai sus ma trage la raspundere, fara a se fi inteles deloc ce sustin. Eu sunt cel mai tanar consilier local, despre blogul meu este vorba.Pleaca de la premiza foarte gresita ca as incuraja parcarile celor nesimtiti. Nu am facut asta. Niciodata.

  Pe de alta parte avem de a face si cu o oarecare analiza precara a multor cetateni in privinta activitatii celor care administreaza orasul nostru, de exemplu si a rolurilor fiecaruia. Bineinteles, la aceasta se adauga si simpatiile sau antipatiile personale. Daca am sta nitel stramb si am judeca drept, si nu invers, poate treburile ar fi altfel in tara noastra. Si cetateanul are o datorie civica sa se informeze, nu doar sa fie informat. Este foarte adevarat ca resursele de informare puse la dispozitie de autoritati sunt deosebit de limitate, tocmai pentru a se asigura o netransparenta de care beneficiaza cei care se fac ca fac ceva sau care nu fac bine.
  Eu incerc, atat cat pot, sa stau la dispozitie celor care doresc si sa informez, atat cat pot, asupra unor lucruri care se intampla. Cand se spune „esti acolo, de ce nu faci”, se pierd din vedere responsabilitatea si atributiunile fiecarei functii. Si nici nu se analizeaza aproape deloc situatia. Dar cei mai multi nu doresc sa isi asume nicio responsabilitate. Eu imi asum responsabilitatea pozitiilor mele, ba chiar a ineficientei mele cateodata. Am invatat sa nu astept nicio apreciere pentru asta, ba am observat clar ca cel care se impotriveste mersului lucrurilor are cel mai mult parte de critici. In Romania este cel mai profitabil sa stai in banca ta si sa iti vezi exclusiv de interesele tale. Din pacate, prin lipsa lor de analiza, cetatenii sprijina aceasta.
  Daca imi va cere cineva, sunt gata sa dau exemple concrete.

  Multumesc pentru posibilitatea de a ma explica.

 16. Mie mi se pare foarte revoltator faptul ca blocurile situate vis a vis de Penny Market, nu au parcare deloc… se parcheaza in fatza blocului pentru ca este singurul loc disponibil. Noi unde sa ne tinem masinile?Ne-au pus semn ca ni le ridica!Nu era normal ca mai intai sa avem parcare? In acest caz suntem nevoiti sa parcam la Penny Market in parcarea lor. Probabil ati trecut si ati vazut ca e plin de masini.. mai ales noaptea!

 17. Stimata lorelay, si acesta este un abuz clar al firmei de ridicari care . Toata strada Muntisor avand cate doua benzi destul de late pe sens ar trebui amenajata cu parcari pe prima banda. Apoi, desigur, ca trebuie solicitata o sistematizare a zonei, care s-a facut deja in alte locuri si care cuprinde locuri de parcare, dac se poate in jurul blocului. Aceasta urmează sa fie făcuta, aici trebuie sa intelegem ca nu se poate face totul odata. Dar bineinteles nici sa se puna pur si simplu semnul de parcarea interzisa. Am notat sesizarea si o voi aduce la cunostinta comisiei de circulatie.

 18. pe data de 17 decembrie 2010 ziua in amiaza mare in orasul Codlea pe strada Muntisor in fata blocului nr14 am parcat masina legal ,am urcat in bloc pana la un prieten si am coborat repede jos,cand am coborat jos nu mai aveam masina,mi sa furat masina,am sunat inapoi la prietenul meu la usa si iam spus ca mi-au furat masina ,a coborat jos si ne-am dus la politie sa depunem plangere sa anuntam ca mi sa furat masina,am depus plangere la politie iar astazi 25 decembrie nu am primit nici un raspuns de la politie cu toate ca politia a aflat cine-i hotul si stie unde-i masina,in plus de asta hotul este firma de ridicat masini in orasul Codlea,mai mult decat atat masina mea a fost parcata legal si nici un domn de la politie nu a vrut sa vina cu mine la locul de unde mi sa furat masina,mai mult de atat dupa ce am depus plancere un domn de la politie ma punea sa mai dau o declaratie ceea ce eu nu am vrut sa scriu cum a vrut el,eu am scris ceea ce mi sa intamplat si pe mine nu ma obliga nimeni sa scriu un lucru pe care nu la-m facut si pe nimeni de pe lumea asta,nu-i nimeni obligat sa scrie ceea ce vrea un domn de la politie,infine mi-am depus plangerea am refuzat sa mai dau o a doua declaratie si am plecat de acolo pentru ca vroia sa ma oblige sa scriu ce vrea el,nici in ziua de azi nu mi-am primit masina inapoi si nici politia nu mia adus masina inapoi,acea firma nu numai ca mia furat mie masina dar mult mai mult am aflat ca aceasta firma isi amplaseaza semne de circulatie peste tot pe unde vor ei fara aprobarea nimanui,pai asa as putea sa fac si eu,imi cumpar o masina imi pun semne pe unde vreau eu si ma apuc de ridicat masini ca doar ce naiba asa fac si eu un ban ,dar eu nu pot sa fiu un hot si pe cale legala am sa merg pana la capat sa-mi recuperez masina de la hoti si politia nu vrea sa ma ajute sa-mi recuperez masina cu toate ca stiu ca furtul masini mele este ilegal

  Postat de:
  Adrian
  December 23, 2010, 6:55:07 am
  am aflat de la o persoana ca as fi primit si o amenda de 500 de lei fara ca eu sa stiu si domnul de la politie dupa ce a aflat ca nu avea nici un drept sa-mi dea amenda sa-r fi dus cu amenda sa o anuleze,dar din pacate fara ordin judecatoresc nu are voie sa anuleze nici un fel de amenda,cu ce sunt eu de vina ca acea firma mia furat masina,trebuiau sa nu-mi fure masina si eu nu depuneam nici o reclamatie,dar daca mi-au furato normal ca merg pe cale legala si apelez la politie,dar daca si politia nu ma ajuta sa-mi recuperez masina atunci ma voi duce mai departe pana acolo unde trebuie pe cale legala si sa vedem de ce nu-si fac treaba,or fi oare si ei mituiti de acea firma care fura masini sa sperie lumea,pacaatul lor pe mine nu au cu ce sa ma sperie pentru ca asa-s nascut,de ce toata lumea se plange de ilegalitati,pentru ca au dreptate si nimeni nu face nimic cand te duci sa apelezi,pacatul lor pentru ca pe lumea asta mai exista si oameni corecti care vor binele populatiei,sunt unul dintre ei si nu ma las nici daca ma impusca

  Postat de:
  Adrian
  December 23, 2010, 7:06:23 am
  sa stiti adevarul adevarat ,da domnilor in orasul Codlea nici un semn de circulatie nu are aavizul politiei rutiere,nu are aprobare de la consiliul local,nu au nici un document pentru semnele de circulatie,sa-u pus intro zi si au fabricat mai multe semne de circulatie si le-au amplasat pe unde au vrut ei ,unde vedeau masina parcata acolo amplasau semne de circulatie,au umplut Codlea de semne de circulatie si de parcari cu plata,va dau si exmplu:eu ma duc acum si-mi fac semne de circulatie de oprire interzisa,ma duc i-mi cumpar o platforma de ridicat masini,si i-mi pun semne pe unde vrau eu si ma apuc de ridicat masini fara acordul nimanui,adica na daca ridic o masina ma duc si-i dau parte ssi la unu sau doi din politie sa inchida ochii,ma duc si vorbesc si cu primarul si-i spun ca facem bara bara ,adica jumi juma,Domnilor va rog frumos haideti sa luam atitudine impreuna pentru ca asa nu se mai poate,ganditi-va bine mie mi-au furat masina din loc legal unde poate parca orcine,ori ce om poate parca acolo,este furt,Domnilor va rog frumos sa intelege-ti ca fura masini si porma cer 310 lei noi sa-ti inapoieze masin,daca mi-o luau din loc interzis taceam si poate nu stiam ce se intampla si nu aflam ce ilegalitati fac ei cu parcarile,dar asa mi-au furat mie masina am si martori foarte multi care au vazut ca mi sa furat masina dintrun loc legal

 19. astazi 6 ianuaria masina mea se afla tot la acea firma care mi-a furat masina in timp ce aveau activitatea suspendata ,mai mult decat atat aveam masina parcata legal,raspunsurile care le primesc de la politia Municipiului Codlea sunt,nu este de competitia noastra sa mergem cu tine sa-i luam masina de la hot,de ceeeeee!!!!!!!!!!!!!!noi de ce platim impozite la stat ,e cumva de competitia noastra sa facem legea in tara asta sau competitia politiei sa ne scape de hotiiiiii!!!!!!!!!!!eu asa cred ca politistul are datoria de a prinde hotul si sa-i aplice legea,dupa ce-i aplica hotului legea in istanta se da verdictul vinovat sau ne vinovat,si daca-i vinovat sa plateasca

 20. si politia Comunitara-și continua activitatea impreuna cu ei stiind ca au activitatea suspendata,au fost instintati si chiar au si documente primite impreuna cu o reclamatie

 21. Politia mi-a scos masina de la hot astazi 21 ianuarie 2011 ,deci acum hotul sa plateasca pentru faptele sale,mergem mai departe in instanta,asa sa vada si sa simta ce inseamna sa ridici masina unui om din loc parcata legal,sa vada si sa simta ce inseamna sa furi un om care-si parcheaza o masina legal,sa vada ceea ce inseamna legea pentru toata lumea,astazi cel de la firma de ridicari auto a amenintat oameni de la politie ca-i scoate afara din politie,de parca el era presedintele statului roman,ii injura la telefon si-i insulta de parca el era mafalda,pai cum e posibil asa ceva ,cum isi permite asa ceva!!!!!!!! cine permite acestei firme de ridicari auto din codlea sa-si faca de cap in halul asta in tara noastra si sa injure la telefon si sa fure masinile parcate legal ale cetatenilor din orasul Codlea si Botosani,au furat destul,STOP ABUZURILOR ,STOP RIDICAREA MASINILOR PARCATE LEGAL

 22. aici privti cu atentie mare mare de tot ceea ce spune domnul Manole,ei lucreaza la intrarea in legalitate a acestei firme,si vor rezilierea partiala ca sa le dea timp sa poata sa-i puna-n legalitate,1 la mana firma asta a facut prea multe abuzuri,daca cetateanul din orasul lui nu-i deacord,daca toti cetateni cer sa plece,ei de ce mai incearca sa-i bage in oras !!!!!!!!de ce sa avem noi probleme in orasul nostru pentru uni care vin si fura pur si simplu,de ce sa platim noi parcari la firma asta daca ei deja ne-au furat,de ce mai platim impozite la primarie pentru masini domnilor pentru ce,ia sa ne dea acum primaria bani de impozite inapoi,e bine asa!!!!!!!!!oare ar trebui ca primaria sa ne dea bani inapoi de pe impozitele platite la primarie pentru masini!!!!!!asta ar trebui legal dar ilegal mai baga ei niste bani in buzunar priviti cu mare mare atentie discutia , http://www.bollywood.im/videos/eQFihOy01BE/watch.html

 23. da si la intrarea in legalitate lucreaza sa se intample cat mai repede posibil ,dar de cetatean da-l naibi lasa sa astepte,urat ,urat din partea celor ce fac asemenea lucruri impotriva cetatenilor ,foarte urat

Comments are closed.