Protan SA, sucursala Codlea, nu va mai fi subiect de campanie electorală

0
4.338 vizualizari
views

Reprezentanții PROTAN s-au cam săturat de așa-zișii activiști locali, care în perioada premergătoare alegerilor locale speculează un subiect extrem de sensibil, poluarea olfactivă (mirosul care se simte uneori în aer deasupra Codlei) și au reacționat pe măsură. În acest sens, PROTAN SA a făcut toate demersurile pentru informarea corectă a oamenilor, asigurând transparență totală în privința activității pe care o desfășoară ca agent economic. Acest demers, spun reprezentanții Protan, era necesar din cauza dezinformărilor aruncate în spațiul public de către diverse persoane în încercarea de a manipula opinia publică.

CE NE SPUNE PROTAN SA? De citit cu atenție!

Compania Protan SA, unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de pe piata de colectare a deseurilor nepericuloase din Romania, cel mai mare colector de subproduse de origine animala  inca din anii ’50, si-a propus sa transmita tuturor locuitorilor din Codlea informatii concrete, corecte si transparente, care fac referire la tehnologiile de ultima ora folosite la Fabrica si Statia de epurare, autorizatiile de mediu valabile, respectarea legislatiei europeane si din Romania.

”…In ceea ce priveste limitele de poluare admise, emisiile si imisiile, va precizam ca SC Protan S.A. se incadreaza in toti parametrii de Monitorizare a Aerului si a Apei mentionati si in Autorizatia de Mediu si in Autorizatia de Gospodarire a Apelor.

In acest moment, nu exista la nivel European norme referitoiare la intensitatea mirosului. Acesta nu este cuantificabil iar in Autorizatia de Mediu sunt determinate valorile de la care emisiile din atmosfera  sunt nocive.

Este adevarat ca orice industrie genereaza mirosuri specifice, cu care cetatenii nu sunt obisnuiti asfel incat daca dinspre un service auto, o ferma, o fabrica de cauciucuri, orice alta activitate care implica productie, bate vantul catre zonele populate, aceasta activitate va genera mirosuri neplacute. Limita de la care aceste mirosuri devin nocive este stabilita prin/impusa de compozitia chimica a ceea ce intra in procesul de productie.

 

Autorizatiile valabile  ale SC Protan SA Sucursala Codlea sunt:

Autorizatii sanitar-veterinare:

RO – BV 002/INTP /1,2 – 05.10.2010 – Depozit intermediar categoriile 1 si 2 

RO – BV 001/PROCP/3 – 24.09.2010 – Unitate procesare categoria 3

 

Autorizatie de mediu:

– Sucursala Codlea – Autorizatie integrata de mediu nr. 3BV/17.06.2016 – ,,Eliminarea sau reciclarea subproduselor de origine animala care nu sunt destinate consumului uman, prevazute de Regulamentul (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animala si produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002, cu o capacitate de tratare de peste 10 tone pe zi’’, valabila pana la 17.06.2026.

 

Autorizatie de gospodarire a apelor:

– Sucursala Codlea – Autorizatie de gospodarire apelor nr. 29/27.04.2018, valabila pana la 26.10.2018.

 
Ne-am propus sa transmitem acest mesaj comunitatii mai ales pentru ca noi consideram ca toti cetatenii Codlei trebuie sa fie corect informati referitor la activitatile companiilor care activeaza in orasul lor.
Este foarte important ca grupurile de influenta de pe retelele de socializare, care fac eforturi pentru calitatea vietii cetatenilor din Codlea, sa fie de asemenea foarte bine informate si sa transmita aceste informatii in cunostinta de cauza.

Din aceeasi dorinta de a comunica cat mai transparent activitatea companiei, am organizat cu ocazia pornirii productiei fabricii , pe 7.03 a.c., o zi de prezentare a noului obiectiv, oferind autoritatilor locale, studentilor si elevilor de la institutiile de invatamant de profil din zona dar si partenerilor posibilitatea de a interactiona cu noul management, cu specialistii Protan SA si de a se familiariza cu noutatile tehnologice din domeniu.
Urmare a investitiei de 2 milioane de euro, capacitatea de epurare a statiei este de 150m3/24h iar apele uzate evacuate de catre Protan au acum incarcaturi de peste 100 de ori mai mici decat influentul ( apa uzata care intra in statie) ; apele uzate generate de Protan S.A. Codlea din statia de epurare cu treapta tertiara la cel mai evoluat nivel de treapta biologica au practic aceeasi incarcatura cu apele generate din bucatariile tuturor codlenilor. Ne incadram asadar si in limitele de poluare admise si in ceea ce priveste apa generata de activitatea noastra de la Codlea.

In efortul nostru de a capta mirosurile generate din procesul de productie, am construit deja un prim biofiltru; urmand sa investim intr-un al doilea biofiltru.
Va mentionam ca in acest moment fabrica functioneaza la capacitate maxima iar specificul activitatii presupune program de lucru in mai multe schimburi, evident cu respectarea dispozitiilor legale.

Mai mult decat atat, suntem intr-un amplu demers de recrutare, cautam angajati pentru Statia de Epurare, pentru Fabrica dar si pentru transport.
Vom avea sesiuni de practica cu studenti din industria alimentara, zootehnie sau din cadrul universitatilor de mediu sau chimie.

Speram sa intelegem cu totii standardele inalte la care se ridica acest proiect, faptul ca tehnologiile folosite sunt cu adevarat singulare si va invitam sa ne semnalati situatii si sa ne adresati intrebarile dumneavoasta pe o adresa dedicata cetatenilor si societatii civile, respectiv: comunitate@protansa.ro

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic