Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, s-a simțit dator să vină cu lămuriri într-un comunicat de presă pentru clarificarea unor aspecte care au început a fi vehiculate de diverși politicieni locali și vectorii” lor de comunicare, făcând următoarele precizări:
- ”Îmi asum, cum este și firesc, răspunderea în calitate de președinte al Consiliului Județean Brașov, începând cu data venirii mele în această funcție, respectiv finalul lunii iunie 2016. Pentru ce s-a întâmplat înainte, răspunderea este a celor care au condus această instituție până atunci, ca și a celor care – chiar dacă au știut de lucruri care nu fac cinste administrației județene – au tăcut atunci. Resping categoric încercările primitive de manipulare ale celor care vor să inducă ideea că eu aș fi vinovat de neregulile din Consiliul Județean dinaintea venirii mele în această instituție sau chiar îmi reproșează, în diverse declarații politicianiste sau în conferințe de presă, chestiuni petrecute în CJ Brașov pe vremea în care eu eram… primar al Râșnovului!
- Prioritățile mandatului meu, ca investiții mari, sunt Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav și construcția unui Spital Regional la Brașov. Sunt învestiții dorite de mulți ani de cetățenii județului, sunt investiții absolut necesare, benefice județului și întregii zone de la Curbura Carpaților. Știu, însă, așa cum știu mulți dintre Dvs., că autoritățile de la București nu privesc cu ochi buni aceste investiții la Brașov. În pofida lor, mă voi bate pentru concretizarea acestor proiecte. Peste puțin timp, vor reîncepe lucrările la Aeroport, întrerupte înainte de mandatul meu. În acest scop, în 2017 alocăm 10 milioane de euro din bugetul județului. În privința Spitalului Regional, am făcut primele demersuri: am stabilit, împreună cu Primăria Brașov, locația unde dorim să-l construim (cartierul Bartolomeu) și am înaintat către autoritățile de la București proiectul unui act normativ privind transmiterea unei suprafețe de teren în domeniul public al municipiului Brașov, deoarece din cele 18 hectare necesare, doar 7 hectare aparțin municipalității.
Din păcate, cei din București care se opun dezvoltării Brașovului au subordonați și aici, la noi în județ, care fac jocurile anti-Brașov, în disprețul a ceea ce au promis cetățenilor în campania electorală. În plus, sunt îngrijorați că – vezi, Doamne – aș avea eu nu știu ce câștig de imagine dacă proiectele acestea s-ar materializa.
Nu mă interesează asta. Mă interesează să-mi respect cuvântul și să realizez lucrurile la care m-am angajat când am acceptat propunerea colegilor din PNL de a prelua președinția Consiliului Județean. Mă interesează să fac tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a contribui la dezvoltarea comunității noastre. Așa cum am mai spus, crezul meu este că o funcție publică nu este importantă prin ea însăși, ci prin ceea ce deținătorul ei face pentru oameni.
Iar celor neîncrezători în reușita acestor proiecte le spun doar atât: cândva, erau oameni care nu credeau că voi reuși să readuc Cetatea Râșnov comunității, adică proprietarului de drept. Nu credeau în realizarea Bazei Olimpice pentru Sporturi de Iarnă de la Râșnov, a liftului pe plan înclinat cu cremalieră, a parcului cu dinozauri, a pasajului subteran și nici în reușita modernizării centrului istoric al orașului meu natal. Eu am crezut în ele și am muncit pentru ele. Astăzi sunt realități incontestabile.”
Adrian-Ioan VEȘTEA
Președintele Consiliului Județean Brașov