Peste 400 de braşoveni au primit finanţare în cadrul Start Up Nation

0
1.014 vizualizari
views

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat, luni, lista firmelor admise pentru finanţare în cadrul Programului Start Up Nation 2018. 
În ediţia din acest an vor fi putea fi finanţate cel mult 10.000 de firme. În primă fază, statul a invitat la semnarea contractelor de finanţare 8.645 de beneficiari. Restul vor fi chemaţi după finalizarea contestaţiilor. 
„Start Up Nation se dovedeşte şi în acest an un program extrem de util, pentru care românii manifestă un interes major. Încă de când era la nivelul de proiect scris pe o foaie de hârtie, m-am zbătut să obţin sprijinul colegilor mei din Parlament, pentru că am ştiut că are potenţialul de a impulsiona cetăţenii să pornească pe calea antreprenoriatului,” a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD şi totodată unul dintre principalii susţinători ai programului Start Up Nation. 

Programul creşte de la o ediţie la alta. Dacă în 2017, numărul de dosare depuse a fost de 19.297, la ediţia a doua au fost înscrise nu mai puţin de 33.514 dosare. De asemenea, Start Up Nation este un program extrem de apreciat în rândul tinerilor. 17.652 dintre reprezentanţii legali ai aplicanţilor înscrişi au până în 35 de ani (52,67%), în vreme ce 8.606 dintre aceştia au între 36 şi 45 de ani (25,68%). 

„Mă bucură să văd că şi în Braşov există un interes major pentru Start Up Nation. 1899 dintre aplicanţi s-au înscris la Agenţia din Braşov. Dintre aceştia, peste 430 au fost declaraţi admişi, iar un număr de asemenea însemnat de braşoveni au fost declaraţi admişi în afara bugetului, ceea ce înseamnă că păstrează încă şanse de a primi finanţare, după rezolvarea contestaţiilor,” a completat Roxana Mînzatu. 

Start Up Nation reprezintă un program guvernamental de încurajare a antreprenoriatului, prin oferirea de sprijin financiar. Pe lângă acesta, Start Up Nation are şi o bogată încărcătură educaţională. Chiar şi cei care nu au reuşit să obţină finanţare, în urma aplicării rămân cu o serie de cunoştinţe importante cu privire la modul de scriere a unui plan de afaceri sau la maniera optimă de împărţire a resurselor, pe diferitele segmente de cheltuieli. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic