Spitalul Municipal Codlea a primit fonduri pentru CT – Computer Tomograf

0
3.277 vizualizari
views

Ministerul Sănătății a aprobat fondurile pentru achiziționarea unui CT – Computer Tomograf – pentru codleni. Pentru CT a fost alocată suma de 1.203.000 lei, iar pentru  Sistemul de Radioligie Digital, 830.000 lei.  De asemenea, s-au alocat fonduri și pentru achiziționarea unui Ecograf –  330.000 lei. 

Mihai Cîmpeanu, viceprimarul cu atribuțiuni de primar, spune că meritul este în foarte mare măsură al doamnei dr Claudia Coste, care a reușit să convigă reprezentații ministerului de importanța acestor investiții. Administrația locală va participa cu un procent de 10%, urmând ca acești bani să fie prinși într-o rectificare de buget.

Dacă în prima fază CT-ul a fost refuzat de către ministrul Sorina Pintea, pe considerentul că ne despart 15 km de Brașov, managerul de la Codlea a fundamentat necesitatea acestui aparat, spitalul de la Codlea deservind multe localități din județ. 

”Este important pentru că reusim sa creștem serviciile medicale pentru populația din zonă. Deservim,  practic, și localitățile limitrofe pe o rază de 30 km”, a spus dr Claudia Coste,  manager spital. 

Până în trimestrul IV al acestui an 2019, se va face licitația,  iar administrația va susține mentenanța. Totalul fondurilor alocate de la bugetul de stat este de 2.363.000 lei,  iar bugetul local participă cu 10 %. 
 
 
Ecograful este unul de ultimă generație,  foarte performant. Spitalul are la acest moment un total de 21 medici cu contract individual de muncă și 7 cu prestări servicii.  
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic