Orașul a fost în sărbătoare la Zilele Codlei – Kronenfest 2012

6
974.879 vizualizari
views

În acest weekend,27-29 iunie, de vineri până duminică, tot orasul a intrat în sărbătoare.

Zilele Codlei – Kronenfest, eveniment aflat la cea de-a XII ediție, a adunat cu mic cu mare pe codleni la Maial.

Sărbătoarea „” Kronenfest”” este organizată și în acest an de către autoritățile locale. Primăria Codlea, Casa de Cultură Municipală Codlea, dar și cu ajutorul  sponsorilor evenimentului.

Parada Zilele Codlei (VIDEO)

Pentru prima zi, vineri, neașteptat de mulți codleni s-au adunat în maial pentru a-i vedea pe băieții de la Trupa Veche. Înaintea acestora au evoluat pe scenă tinerii Licelului Teoretic Codlea și solistul de muzică populară Ovidiu Rusu. În încheiere, focul de tabără a fost întreținut de Hoinarii Craiului.

Nici în ziua a doua nu a lipsit voia bună, atmosfera de sărbătoare adunând codlenii în aer liber, la mici, o distracție pe cinste și o scenă cu artiști pe masură.

Cu ocazia Zilelor Codlei,  pe scenă au urcat  cunoscuta cântăreață de muzică populară Sava Negrean Brudașcu, trupe de dansuri moderne și Break Dance, Fanfara Țara Bârsei, trupa de dansuri săsești condusă de Nicolae Râșnovean, copiii de la Clubul Elevilor, dar și din cadrul Centrului Cultural Proartis. Vedetele care au concertat la  evenimentul de sâmbătă au fost Ovidiu Lipan Țăndărică împreună cu Fanfara „”10 prajini”” și trupa Bosquito, aceștia având un public de peste 2500 de codleni pe Maialul Codlei.

Tradiție și culturalitate (VIDEO)

Pentru a vedea GALERIA FOTO COMPLETĂ, vizitați pagina noastră de Facebook >>CLICK AICI<<

Bosquito în concert la Zilele Codlei (VIDEO)

Seara s-a încheiat cu discoteca de noapte.

Cea de a treia zi și ultima din zilele dedicate sărbatorii Municipiului Codlea a început cu o frumoasă paradă a portului tradițional. Alaiul, avându-l alături pe primarul Cătălin Muntean, a pornit din Centrul Istoric al Codlei într-un marș al cărui ton a fost dat de fanfara românească din localitate, așa cum cere tradiția. Prezenti, ca de fiecare dată, copiii și tinerii Ansamblului Folcloric Măgura, dar și invitați precum Plaiurile Dumbravitei sau Floare de Castan. Trupa de dansuri săsesti a deschis cea de a treia zi de sărbătoare după o horă românească în mijlocul maialului.

Pe rând au evoluat pe scenă mici și mari artiști, dansatori și solisti, iar soarele a strălucit pe cer cu vreme bună până la lăsarea serii când, Marinică Ferdelaș și Dinu Iancu Sălăjan au încântat publicul cu muzică populară.

Pentru a vede GALERIA FOTO COMPLETĂ vizitați pagina noastră de facebook

>CLICK AICI<

Cu eleganță și iz nostalgic, Ducu Bertzi a răscolit inimile fetelor, iar seara a devenit incendiară la apariția membrilor trupei VOLTAJ. O mare de oameni, aproximativ 3500, au ridicat mainile în aer și au aplaudat, o atmosferă la care nici chiar VOLTAJ nu s-a așteptat. Finalul Zilelor Codlei a fost savurat cu un superb spectacol de artificii. Codlea și codlenii au demonstrat că pot și stiu să fie o comunitate unită în cuget și simțiri în aceste 3 zile.

VOLTAJ și foc de artificii

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

 1. Au fost 3 zile frumoase, cine nu recunoaste ca a fost altceva fata de anii trecuti e carcotas, iar focul de artificii a fost superb. Si cel mai mult mi-au placut Bosquito. Eu iubesc vocea si melodiile lui Radu. Multumim organizatorilor, iar eu personal am un „multumesc” ptr. Ovidiu, stie el ptr. ce!

 2. Codlea: Orasul a fost in sarbatoare la Zilele Codlei–Kronenfest 2012 : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias : regiuneacentru.ro

  […] Codlea, Casa de Cultură Municipală Codlea, dar și cu ajutorul  sponsorilor evenimentului.citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Zilele Codlei ,,Kronenfest” vor avea loc pe 27, 28 si 29 iulieIstoria si […]

 3. Ai dreptate Miha,asa ceva Codlea nu a mai avut,mie mi-a placut foarte mult Voltaj(aici fiecare are preferatii lui).Un final foarte frumos si de neuitat.Vrem si la anuuuuu…

 4. Corect o mare sarbatoare care a fost meritata din plin de codleni.

  Și mai frumoasa ar fi fost dacă o mai mare parte a pop.participa la vot.

  Vă așteptăm in fiecare an la zilele codlei. Mulțumim organizatorilor.

 5. Fara comentarii foarte bine organizat !!!! totul a fost gindit si realizat excelent !!! mult respect organizatorilor.

 6. O splendida sarbatoare a orasului nostru unde aplauzele au rasplatit pe deplin pe cei ce se aflau pe scena, si unde cintecul, dansul si voia buna au fost la ele acasa ,o pregatire excelenta din partea Primariei Codlea felicitari!.

Comments are closed.