Liviu Bîrlea, supraviețuitorul unei boli pentru care NU există leac

1
1.704 vizualizari
views

Povestea a început în 1996 și nimeni nu ar fi crezut vreo clipă că există vreo șansă! Și totusi, despre acest om se poate spune că a învins moartea.

Liviu şi Monica Bîrlea sunt căsătoriţi de 23 de ani şi au un băiat, pe Mihai. O familie respectată în comunitatea noastră. Viaţa lor era una perfectă, când Liviu s-a îmbolnăvit. Medicii nu au ştiut, de la început, ce boală are.

„A fost suspect de TBC, nicidecum de boala pe care o avea de fapt. Ne-am chinuit foarte mult până s-a pus un diagnostic. A trebuit să mergem la Târgu Mureş pentru că în Braşov toată lumea ne trata de TBC”, spune soţia.

„Am plecat la Târgu Mureş, am dat de un medic tânăr pneumolog. Din discuţiile pe care le-am purtat, dânsul a spus că oscilează între două boli: sarcoidoză sau fibroză pulmonară idiopatică”, povesteşte Liviu.

Şi până la Bucureşti a mai fost un singur pas. Timp de 6 ani, Liviu şi Monica au mers lunar în Capitală, pentru analize.

„În Bucureşti nu ne-a spus nimeni că se poate face transplant, că se poate trăi. Un medic oarecare, de spital orăşenesc, ne-a spus „doamnă, dacă vreţi să trăiască soţul dumneavoastră, faceţi-i transplant”, declară soţia.

Chiar dacă aflase că se poate vindeca, Liviu nu vroia să facă transplantul.

Monica nu a încetat să spere că soţul ei se va face bine într-o zi. Doi ani a căutat informaţii despre cum se face transplantul, unde se poate face şi care este preţul. Operaţia a costat 100.000 de euro însă doar 40.000 au fost suportaţi de Statul Român. Operaţia a fost un succes. După două săptămâni de spitalizare la Viena, familia Bîrlea s-a întors acasă. Liviu spune că recuperarea a fost destul de uşoară.

Din 2010, cei doi împreună cu alţi colegi au înfiinţat Asociaţia Română de Transplant Pulmonar. Acum ei ajută şi alţi pacienţi care se află în aceeaşi situaţie în care a fost Liviu. Operaţia costă, în prezent, 150.000 de euro iar banii sunt suportaţi în totalitate de Ministerul Sănătăţii şi de cel al Muncii.

https://www.facebook.com/asociatiaromana.pulmonar

VIDEO

Sursa: realitatea.net

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. BUNA ma bucur ca te ocupi de lucruri importante di orasul Codlea si ne dai anuturi si evenimente la care pentru mine sint necesare,sint departe de tara dar legaturi si cunostinta de a sti ce se intimpla o am.TE rog pe tine Ovidiu daca e posibil sa am un nr de telefon de Pritenul nostru Liviu Birlea su un alt mijloc de comunicare,am citit suferinta lui si familiei sale,la care mar ajuta sa iau legatura si impreuna sa ajutam persoane la care au nevoie de .sanatate.Astept raspuns si iti multumesc…

Comments are closed.