Sinteza ședinței CL din 28 ianuarie – Cum a decurs?!

9
1.699 vizualizari
views

Prima sedință de consiliu din acest an a fost așteptată cu mare interes, discutată și disecată pe la colțuri, datorită prezenței pe ordinea de zi a unor subiecte fierbinți, sensibile dar complicate în același timp: predare de ștafetă a consilierului Maria Grecea, proaspăt deputat în Parlamentul României, retragerea sprijinului politic pentru unul dintre consilierii PSD precum și decizia privind reorganizarea posturilor în cadrul aparatului administrativ.

Așa cum era deja anunțat și așteptat, Mihai Radu a fost investit în funcția de consilier local în locul dnei Maria Grecea, acesta depunând jurământul în prezența președintelui PPDD Brașov, Ionel Fliundra. Ce este de remarcat referitor la aceasta investire, este insistența cu care secretarul Primăriei, dl Rotaru Vasile a dorit cuplarea cu alt punct fierbinte de pe ordinea de zi și anume retragerea sprijinului politic pentru unul dintre consilierii PSD și înlocuirea lui urgentă, chiar împotriva deciziei președintelui PSD Brașov, pe principiul “dacă e la mine pe listă, nu mă interesează ce vreți voi”.

Am aflat astfel cu stupoare că în ciuda demersurilor efectuate de către Robert Stama, liderul PSD Codlea, de a-i retrage sprijinul politic unuia dintre consilierii proprii – dl Turcu Tudor Ioan – cu scopul clar de a schimba balanța puterii în cadrul CL, liderii PSD Brașov au intervenit și au anulat această decizie. Să fie acesta un semn că șicanele din cadrul USL la Codlea și care durează încă din campania de la locale de anul trecut, nu mai sunt tolerate la Brașov? Vom vedea.

Însă punctul culminant al ședinței a fost reorganizarea posturilor în cadrul aparatului administrativ, postul vizat în principal fiind cel de consilier juridic al CL ocupat de d-na Carmen Butnariu încă de pe timpul administrației precedente, și care a făcut multe valuri în perioada recentă mai ales în mediul online datorită unor articole care anunțau punerea Consiliului Local “cu botul pe labe” prin desființarea postului de consilier juridic al CL.

Cine urmărește înregistrarea ședinței de consiliu, inevitabil va ajunge să aibă dubii referitoare la argumentele prezentate de diverși ,,activiști online” cu pretenții de justițiari.

Reținem deci următoarele:

 • Postul de consilier juridic al CL se supune aceleiași legislații ca orice funcție publică și deși postul în sine a fost înființat cu temei legal, ocuparea lui de către dna Carmen Butnariu prin numire directă de către Consiliul Local este ILEGALĂ, deoarece legea cere ca un astfel de post să fie ocupat prin concurs.
 • Propunerea de reorganizare a posturilor înaintată de primarul Cătălin Muntean presupune detașarea consilierului juridic la alte departamente, acolo unde este nevoie stringentă de astfel de servicii și implicit intrarea în legalitate.

De asemenea, în scurtele intevenții, secretarul primariei, domnul Rotaru Vasile, a insistat că postul a fost ocupat legal timp de 7 ani, însă n-a avut justificare în ce privește ocuparea acestuia fără scoaterea la concurs, așa cum prevede legea funcționarului public. Evident, pregătirea documentelor de pe ordinea de zi și distribuirea acestora consilierilor, dar și toate informările intrau de drept în atribuțiunile domniei sale.

În încheiere, trebuie să observăm și faptul că, contrar așteptărilor, grupul PDL a admis ca pertinentă și a și susținut propunerea de reorganizare și transferul d-nei Carmen Butnariu în cadrul Serviciului de Asistență Socială, acolo unde, așa cum spunea primarul Cătălin Muntean, la aceast moment este o mai mare nevoie de experiența acesteia.

Să fie acesta semnalul unei noi majorități în Consiliul Local Codlea? Vom vedea.

Ședinta CL 28 ianuarie (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

9 COMENTARII

 1. Cat suspans, cata tensiune, cata intriga, cata drama! Oare ce se va intampla in episodul urmator ? Vor infinge rebelii fortele unite ale curcanilor? Sau vom vedea o rasturnare spectaculoasa de situatie??

  Serialul transmite doar pe Acasa TV, sau dimineata in premiera pe Voyo??

 2. NU PREA SE VORBEA PE COLTURI DE SEDINTA CL DAR INTERESANT SI MULTUMIM DE INFORMATII
  SI SPER CA DAMNA CARMEN BUTNARU VOI REZOLVA SITUATIA AL FAMILIEI CEZAR INTRU UN FEL SAU ALTU ESTE CAMERA LIBERA POATE AJUTA

 3. Pe secretarul ala ce il mai tineti? Dati-l afara ca e manjit pana peste cap si mananca paine statului de pomana.

 4. Foarte bine ca se face putina ordine in primarie, dar dupa cum se vede d-nul secretar habar n-are pe ce lume traieste cred ca legea o interpreteaza dumnealui cum ii convine mai bine, sub umbrela dumnealui multi au prosperat pe functii superioare fara nici un fel de examen .

 5. Apropos: Aici, care pune mîna pe putere scoate măturoiul, să cureţe bătătura de cei care i-au suflat în ciorbă. Şi dacă nu-i mazileşte, cel puţin îi oropseşte, că s-au încontrat cu jupînul. Să-l auzi pe vreunul că zice – E loc şi de ăştia care nu-s de acord cu mine!, aşa ceva e peste poate.
  Unitatea de azi e mai folositoare decît diversitatea care ar putea fi utilă mîine şi cine nu cîntă acum în cor, cum vrea şeful, e trimis să facă pe solistul în altă parte.
  Ce dacă mîine, dacă se satură alegătorul de şeful de azi, ar putea fi buni de scos în faţă disidenţii, ca să nu se întoarcă votantul cu spatele şi la partid, nu numai la şef? Astea sînt tertipuri de cioflingari de primarie care-şi bagă fraţii în adormire cînd vor şi-i trezesc numai atunci cînd au chef.
  La partid, cît ar fi el de liberal, cine nu-i azi cu noi ne poate mătrăşi mîine, drept care ia să i-o tragem noi de pe-acum, ca să-l scăpăm de grija asta.

 6. Iar cei care scriu stirile locale fac însă pe proștii, ei fiind agramați, cu siguranță amatori, cu o forță de sugere situată undeva între țînțarii din Deltă și Mreana de pe Șoseaua București-Ploiești, care stă după podul de la IKEA.
  „noi suntem gloata incultă.
  Nu ne dai o frunte n-burtă“

 7. As dori sa stiu daca cineva intelege cu adevarat comentariiele de mai sus.
  Di cind in cind ma ia dorul de orasul natal si citesc stirile si comentariile de aici.
  Sint sigur ca eu nu mai vorbesc bine limba romana (plecat de 20 ani), dar ce am citit aici ma sperie si ma face sa ajung la concluzia ca:
  Daca ar fi fost correct la discutia unde tot nu a fost chestia la care se referea stiti voi cine ca de accord nu au fost numai aia care se dau ei mai asa ca sa nu fie cumva critica din partea la aia ca tot
  n-a fost legal decit pe jumatate si tot pe noi ne fura si nimeni nu zice nimic ca altfel nu mai sint bani pentru realizarea lucrurilor din partea ailalta.
  SUPER
  Va salut
  Milica Tuluc

  • Milica, unii nu mai au nicio treabă cu subiectul dezbătut, iar cu limba română nici atât, însă au cu faptul ca este scris de mine. Eu am făcut o sinteză, însă fiecare este liber să își formeze propria opinie, de aceea există filmarea integral. Faptul că există in continuare ,,voci,, care împroașcă noroi la adresa mea, îmi dă certitudinea că am dreptate și mă ambiționează.

 8. buna domnu ovidiu scuze dar nu prea commentez daca referi la limba romuna se poate intelege ce scriu dar nu prea mai ma intereseaza dar stiu ce se intimpla in codlea altfel nu asi sti dar domnu ovidiu cu scuze rar intelegi ce vrei sa zici scuze cu respect de functia ce ai o zi buna doresc mersi ca stiu si eu ce se intimple in codlea

Comments are closed.