Jigodism și împuțiciune în ședința extraordinară CL Codlea – Totul la un pas de a pierde 7 milioane din fonduri europene

0
12.190 vizualizari
views

Politica este un joc mizerabil dacă nu știi să îl joci, iar răbufnirea se rezumă la ”cine, cui i-o trage mai tare”. Cetățeanul? Un fraier care votează la fiecare 4 ani aceeași mizerie. La Codlea nu există opoziție constructivă, ci doar teama ca celălalt să nu realizeze proiecte prin care să acumulze capital de imagine și să iasă câștigător la alegerile viitoare. 

N-am crezut că îmi va fi dat să văd consilieri care pun interesul personal și de grup înaintea interesului dezvoltării armonioase a comunității pe care o reprezintă. Ei, consilierii, cei care ar trebui să ne reprezinte pe noi, ăștia care ne rupem spinările muncind pentru a ne întreține familiile și care acceptăm umili toate greutățile tranziției Codlei sperând că o vom duce mai bine într-o zi. Inconștiență? Răutate? Rea credință? Toate la un loc? N-am crezut! Sau poate am luat-o eu razna și sunt lipsit de logică și raționament. Să vă povestesc pe scurt, iar voi, în calitate de cititori, vizualizați filmarea și trageți concluziile. Că poate nu am eu dreptate!

Subiectul dezbătut pe ordinea de zi și pe care îl aduc în atenția opiniei publice este următorul: Alocarea unui spațiu pentru un Grup de Acțiune Locală (GAL) al administrației și al cetățenilor din Codlea, care urmează să fie parte din proiectul  privind reintegrarea, alături de alți parteneri, un proiectul de 7 milioane fonduri europene.

Pentru înființarea GAL-ului, juristul/avocatul care se ocupă de documentație solicită act de spațiu, timpul fiind extrem de scurt pentru depunerea hârtiilor, motiv de drept al constituirii ședinței extraordinare din 5 septembrie. Propunerea pentru spațiu este undeva în zona centrală a orașului, astfel ca la demararea proiectului GAL-ul să își desfășoare activitatea în condiții decente.  

Primul care deschide gura este consilierul UPC,  Agache Dionisie, care propune ca spațiul să fie pe strada Gării, la fosta spălătorie a lui Puiu Popa, actual sediu al SVSU Codlea, că ar fi zis domnul primar Cătălin Muntean că acolo vor mai fi vreo două camere disponibile, făcând referire la acestea când consilierul Agache a solicitat un spațiu pentru a ține audiențele cu cetățenii în calitate de consilier. Tot consilierul Agache își justifică refuzul de a vota, deoarece consideră că proiectul este incomplet. Proiect pe fonduri europene incomplet? Dar pentru care s-au obținut deja cei 50 mii euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale și al Fondurilor Europene tocmai în vederea înființării GAL-ului și stabilirii strategiei în vederea atragerii celor 7 milioane?

Ciolan Ștefan, consilier ALDE, spune că nu este de acord cu acest proiect din cauză că formațiunea sa a avut două solicitări pe același spațiu și a fost refuzată. Și tot acesta argumentează că mai întâi trebuie înființat GAL-ul și dup-aia acordat spațiul. Serios? Bine, dă-i dracu de 7 milioane, să-i ardem că avem ocazia să ne răzbunăm, zic.

Inexplicabil de ciudată intervenția consilierului Manole Dionisie, ALDE, care a spus că refuză să voteze pentru că nu cunoaște cine sunt partenerii în acest proiect, în condițiile în care selecția partenerilor s-a făcut pe SEAP și a fost publică? Pardon? Acesta este un motiv de a da cu șutul fondurilor europene? În fine, consilierul cu ștate vechi, uns cu toate alifiile, încheie într-o notă plină de ironie: ”Eu vreau să fiu cooperant și dacă tot s-a votat cu 10 voturi pentru, vă propun sediul PC.

Corina Nica, consilier ALDE: ”Ne dați sediul ALDE, vă dăm sediul GAL.” Și brusc mi-am reamintit de micimea oamenilor, de meschinării și interese obscure. Nu se poate, ce negociem aici, zarzavatul din piață și prețul vinetelor? Sau binefacerea pe care o putem oferi categoriilor defavorizate alături de care nu omitem să defilăm în fiecare an electoral?

Din grupul majoritar, cel mai afectat pare să fi fost mult mai tânărul PSD-ist Mihai Cîmpeanu, care a avut grijă să le reproșeze franc în față celor care s-au opus cum stau de fapt lucrurile.

Vă invit să urmăriți materialul de mai jos, de la minutul 21:20.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic