Jandarmii brașoveni, determinare, curaj și patriotism (FOTO)

0
150 vizualizari
views

Jandarmii brașoveni, în frunte cu colonelul Cristian Elly Paliștan, continuă să cucerească marile vârfuri montane din Europa.

Cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, jandarmii brașoveni au urcat pe vârful Punta Gnifetti (4.554 m) din masivul Monte Rosa (Italia), în acordurile imnului național, sub faldurile drapelului tricolor, de unde le-au urat tuturor colegilor din țară un sincer „LA MULȚI ANI”.

Proiectul “Sus, tot mai sus! Performanța cere sacrificii” al echipei “Les téméraires” a Jandarmeriei Brașov trebuie să continue!

Plecați în expediție în data de 22 august 2023, pentru atingerea vârfului Mont Blanc (4.810 m), singurul rămas în cadrul proiectului, membrii echipei au fost nevoiți să se reorienteze, întrucât la 3.167 m (refugiul Tête Rousse), vremea s-a înrăutățit, transformându-se în furtună, iar pe vârf așternându-se zăpadă proaspătă de peste 1 metru, făcând imposibilă înaintarea grupului.

În aceste condiții, pentru siguranța membrilor echipei, s-a luat decizia reorganizării ascensiunii și astfel, doi dintre cei mai experimentați membri ai echipei (Costel și Marian) au arborat drapelul național pe vârful Eiger (3970 m) din Elveția, în data de 25 august 2023, la ora 09:00, ulterior echipa reîntregită începând ascensiunea în Monte Rosa, din Alpii italieni, către vârful Punta Gnifetti (4554 m) unde, în acordurile imnului național și sub faldurile drapelului României, au transmis un mesaj de “La mulți ani!” tuturor jandarmilor români, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la data de 1 septembrie”, a declarat inspectorul șef al I.J.J.  “Nicolae Titulescu” Brașov, colonel Cristian Elly Paliștan.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ