Hand made-ul, pasiune profitabilă a artizanilor brașoveni

0
612 vizualizari
views
Din pasiuni creative se pot naște afaceri profitabile, iar acest lucru este dovedit de cei care au ajuns să scoată bani frumoși din produse lucrate manual.
Așa se face că ceea ce odată era un hobby acum a devenit o sursă de venit, iar artizanii sacrifică ore bune în ateliere pentru a realiza creații unicat. Fie că vorbim despre lumânări din mărgele sau pietre semiprețioase, bijuterii din lut polimeric sau decorațiuni din rășină – toate sunt lucrate manual și căutate de public. Mai mult, profitul de pe urma unnei astfel de afaceri poate fi și de mii de euro.
Iuliana este din Brașov și am găsit-o în atelierul ei improvizat în podul casei – acolo unde se află o mare de mărgele și pietre semiprețioase ce așteaptă să fie tranformate în creații unicat.  Brașoveanca își petrece fiecare moment din viață lucrând produse hand made pentru că aceasta este singura ei sursă de venit și una profitabilă de pe urma căreia, în lunile bune, ajunge să câștige și mii de euro. Prima ei creație a fost o brățară simplă din pietre prețioase. Astăzi din mâinile Iulianei ies adevărate opere de artă –  de la buchete de mireasă până la lumânări din mărgele și cristale.
 Iuliana Gruia: ,,Totul a pornit de la un clește, iar acum fac de la accesorii până la lumânări pentru nuntă, botez. Tot ce lucrez este făcut din mărgele și cristale. Cu multă muncă poți face profit și de peste o mie de euro.”
La doar 21 de ani, Ioana  are propria ei afacere de pe urma căreia și-a câștigat și primii ei bani.  Tânăra studentă sacrifică peste 6 ore în camera de apartament tranformată în atelier. Acolo lucrează manual accesorii din flori și rășină, iar prețurile pornesc de la 20 lei și ajung până la 110 lei. Visul ei este să ajungă să vândă și în țări exotice, iar primele comenzi nu se lasă așteptate.
Ioana Dan: ,,Cel mai mult am vândut la târguri. De hand maded m-am apucat din dorința de a creea eu cu mâinile mele: bijuterii, pandante și tot felul de nebunii”
Bijuterii confecționate manual creează și Diana Poruțiu care de profesie este asistent social. Din lut polimeric ies creații unicat ce atrag publicul, mai ales turiștii. Brașoveanca a dezvoltat dintr-un hobby o afacere profitabilă și spune că cele mai mari câștiguri le obține la târgurile de mărțișor unde vinde sute de bijuterii și decorațiuni inovatoare din lut polimeric.
Diana Poruțiu: ,,După ce ai început să te apuci de așa ceva, nu te mai lași. Te copleșește.”
Pandemia a creat un gol și pentru artiștii hand made și asta pentru că le-au scăzut comenzile cu aproape 80%.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic