Guvernul pregăteşte taxa „pe vilă”, pe produsele bio şi TVA 19% pentru mâncarea animalelor

0
126 vizualizari
views

Liderii Coaliției fac noi scenarii legate de taxele plătite de români. Guvernul pregătește noi taxe pentru populație, în special taxe ”pe lux”.

Taxa pe lux revinde în actualitate. PSD si PNL au negociat majorarea unor taxe si impozite, dar si introducerea unor noi taxe. E vorba despre taxa pe lux care presupune că românii care au proprietăti de peste 500 de mii de euro vor plăti o taxă anuală de 1% din valoarea proprietătii. Iar în Coalitie se discută, mai nou, si despre mâncarea pentru câini si pisici. Sursele noastre spun că mâncarea pentru animalele de companie se va scumpi: în acest caz TVA va creste de la 9 la 19%.

Guvernul vrea o majorare până la media europeană a accizelor pentru țigări și alcool. În plus, se propune și majorarea taxelor în industria jocurilor de noroc, inclusiv cu o majorare a taxei de licențiere, pentru că, susțin guvernanții, această industrie este una înfloritoare, în ciuda taxărilor actuale.
Se ia in calcul și o taxare a băuturilor răcoritoare care au în compoziție o anumită concentrație de zahăr, după modelul irlandez.

Printre măsurile avute în vedere se numără inclusiv scumpirea mâncării pentru animalele de companie, care nu va mai beneficia de facilități fiscale. Practic, va crește taxa pe valoarea adăugată la 19%, începând din aceasta toamnă. Aceeași măsură o are în vedere guvernul și pentru produsele bio, suplimentele alimentare, care acum beneficiază de un TVA de 9%.

Surse din Coaliție susțin că PSD își dorește și taxarea suplimentară a luxului. Adică o taxa de 1% pe clădirile rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro, și în care să fie cuprinse și piscinele.

De asemenea, Executivul pregătește și o taxă pentru companiile care își externalizează veniturile. Valoarea luată în discuție este de 15% pentru sumele scoase din țară.

CE TAXE ŞI IMPOZITE VREA GUVERNUL SĂ MAJOREZE

mâncare animale de companie: TVA creşte la 19%
produse bio: TVA creşte la 19%
suplimente alimentare: TVA creşte la 19%
hoteluri şi restaurante: TVA creşte la 19%
plimbări de agrement: TVA creşte la 9%
taxa de 1% pe clădirile peste 500.000 euro
taxa de 1% companii cifră de afaceri 100 mil. euro/an

 

 

sursa: romaniatv.net

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic