Cu pași mici, dar siguri, cu dăruire și entuziasm, Serviciul Promovare Centru Istoric din cadrul Primăriei Municipiului Codlea și-a propus ca începând din acest an, două dintre cele mai importante zone cu destinație turistică, să devină mult mai vizibile, atât pentru locuitorii municipiului Codlea, cât și pentru turiștii care doresc să ne viziteze. Astfel, au fost realizate și amplasate două panouri turistice de informare, de dimensiuni mari, unul în Zona Maial, iar celălalt în zona Cetatea Neagră, care oferă posibilitatea tuturor celor care ajung în aceste locuri, să descopere lucruri interesante despre meleagurile codlene.
Panourile au fost realizate în trei limbi: română, germană și engleză, cuprinzând pe ambele părți informații și fotografii reprezentative pentru obiectivele descrise.
Panoul din Zona Maial a fost amplasat în 22 iunie 2017, lângă obiectivul „Cercul Minunilor”, unic în Transilvania și cuprinde pe o parte informații legate de zona Maial dar și de tradițiile și obiceiurile locale ce au avut loc de-a lungul anilor și până în prezent, cu o colecție de fotografii deosebite culese din vremuri vechi și noi. Cealaltă parte a panoului are rolul de a informa turistii ajunși în zonă, despre cele trei mari obiective turistice care au ca punct comun de plecare zona Maial, cu indicarea traseelor aferente și anume: Vârful Măgura Codlei, locul Cetății Neagre și Ștrandul Codlea cu cele două lacuri.
Panoul din zona Cetatea Neagră, a fost amplasat în 18 septembrie 2017 în locația unde în secolul al XIII-lea a fost ridicată una dintre cele cinci cetăți din Țara Bârsei, de către cavalerii teutoni, așa cum se cunoaște în tradiția săsească. Ruinele rămase în urma distrugerii acestei cetăți stau mărturie în fața turiștilor că acel loc este o adevărată comoară istorică plină de evenimente și întâmplări remarcabile, iar informațiile culese din scrieri vechi așternute pe panou întăresc existența acestui edificiu.
De apreciat faptul că ambele panouri au fost montate cu echipe de voluntari și nu este ușor să ajungi pe versantul Măgurii, acolo unde ruinele Cetății Negre își fac simțită prezența de sute de ani:
- Panoul din Maial Codlea cu sprijinul lui Ilea Paul.
- Panoul Cetatea Neagră cu sprijinul Serviciului Promovare Centru Istoric: Slăveanu Corina și Burcuță Ionel, iar din partea SVSU Codlea (pompierii voluntari), Cioacă Lucian și Bloos Cornel
Scopul realizării acestor panouri a fost acela de a promova așa cum se cuvine obiectivele turistice din Zona Maial și Cetatea Neagră, în ideea în care acestea reprezintă cartea de vizită a obiectivelor de însemnătate deosebită pentru aceste zone, fiind foarte utile turiștilor. Prin intermediul acestora, turiștii vor avea posibilitatea de a se informa corect despre locurile care pot fi vizitate cu traseele aferente, despre obiceiurile și tradițiile din zona Maial dar și despre date privind istoria și trecutul Codlei.
Serviciul Promovare Centru Istoric Codlea