Din seria „Și noi avem talent” Ep 19 – Dragoș Lazăr

3
1.691 vizualizari
views

„Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trișezi. Este ori bun ori rău”. – Salvador Dali

Dragos Lazar - Seria Si noi avem talent (5)

Ați crede că e foarte departe, dar „micul artist”, așa cum ne place nouă să îi spunem, își face simțită prezenta chiar în orașul nostru.

Cu mare nerăbdare și emoție obișnuită, ne-am îndreptat atenția în seara zilei de 16 ianuarie spre Dragoș, o mare promisiune în arta plastică. Ne-a întâmpinat cu mare drag, pregătindu-și dinainte câteva dintre lucrările lui artistice realizate de-a lungul timpului. Iată cum Dragoș trasează prima linie dar și ultima, totul cu creionul pe hârtie, surprinde stări, obiecte, dorință.

Și pentru că talentul unui copil mocnește, este în stare latentă, până când o întamplare anume, poate chiar banală, îl pune în evidență, așa s-a întâmplat și în cazul lui Dragoș. Încă de mic copil, părinții au observat schitele lui cu personaje animate și au știut că tânărul are un anume talent, astfel că i-au identificat înclinația spre desen. Cum s-a lăsat descoperit și ce a urmat mai departe ne spune chiar Dragoș:

“La vârsta de 3 ani, eu am început să desenez personaje de desene animate, părinții mei au văzut că schitez destul de bine și au hotărât ca să urmez și cursuri pentru perfecționare”.

Astfel, cu multă determinare, la Școala Populară de Arte și Meserii din Brașov, artistul nostru local a urmat cursuri de artă plastică și grafică, învățând în cel mai mic detaliu cum să uneasca linii, să redea detalii, să foloseasca pasteluri, să sensibilizeze orice desen.

Ulterior, Dragoș a putut să își expună lucrările la diferite expoziții și concursuri, ajutat fiind de Centrul Cultural Proartis, o instituție cu scopuri nobile de îndrumare și pregătire pentru tinerele talente artistice.

Aptitudinile lui, valoroase de altfel, au fost încurajate temeinic și de profesorii îndrumători în arta plastică. În recomandările lui Dragoș s-a scos în evidență faptul că:

“Sensibilitatea, observarea, redarea detaliilor, concentrarea pe expunerea artistică, îl fac pe Dragoș capabil de a surprinde plastic orice moment cadru”.

Talenul a fost recompensat pe măsură prin diplome obținute la diverse concursuri. Iată câteva dintre acestea:

  • Participare Tabăra Tinerelor Talente (desen) organizată de Ministerul Tineretului și Sportului – cel mai bun punctaj obținut la evaluarea dosarului (01-07.09.2013)
  • Participare Cenaclul Literar “Dincolo de cuvinte” (19.08.2013)
  • Participare vernisaj „Arta fără E-uri” (Iun. 2010)
  • Participare expoziție lucrări desen în creion cu vânzare „Târgul de Toamnă” (Nov. 2010)

Ceea ce este de remarcat la Dragoș, este că pe lângă abilitățile lui deosebite, are și performanțe școlare, excelând în multe domenii.

Sperăm ca talentul „micului artist” să încânte vizual pe cei dornici să îi vadă mai departe lucrările, pentru că din mâinile lui, dar și din suflet, se conturează reale frumuseți ale artei plastice.

 

Interviu cu Dragoș Lazăr (VIDEO)

Citește și despre Ioana Drăguț – Ep. 14 din Seria și noi avem talent.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. […] Citește și despre Dragoș Lazăr, alt tânăr talentat! […]

  2. Fiecare om are un drum, iar Dragos a ales grafica.Un baietel care promitea mult pe cand studia pianul, iar apoi grafica-pictura. Mereu cu buna dispozitie si atitudine artistica isi incheia fiecare spectacol sau vernisaj la care participa. Personal cred ca se afla printre cei mai talentati copii pe care Proartis ia indrumat din 2008 pana in prezent, iar surioara Alexia nu este departe de el. Ma bucur ca aveti niste parinti responsabili, care au valorificat talentele voastre din copilarie! Succes in continuare, felicitari! Felicit si parintii responsabili de copiii lor! Un an nou fericit si celor de la Codlea-Info, pentru materialul realizat! Cu stima, Lucian Opris-Presedinte C.C. Proartis Codlea

  3. CINSTE parintilor pentru ca nu au trecut nepasatori mai departe si cinste tie ca ti-ai dat silinta …mult noroc si multe expozitii pe viitor!

Comments are closed.