Ne este dat ca dar, ca printre noi să existe oameni care au grijă de sufletele noastre. Ni se întâmplă de multe ori să uităm de viaţa interioară, pierzându-ne în vâltoarea vietii, de aceea Dumnezeu ne trimite printre noi oameni-îngeri păzitori ai sufletului… Mihaela Apostu este unul dintre aceşti oameni care prin darurile hărăzite ne îndreaptă privirile înăsprite spre redescoperirea frumuseţii vieţii şi a fericirii care stă în cele mai mărunte lucruri.
Modestia şi normalitatea unei tinere codlence ascund un adevarat talent… Mihaela a crescut în zona Braşovului. A urmat studii de master în domeniul „Protejării şi valorificării patrimoniului istoric” şi este licenţiată în Teologie-Conservarea şi Restaurarea operelor de artă. A beneficiat de bursa de cercetare a „Diakonisches Werkes” – Stuttgart, Germania. A urmat cursuri la Friedrich-Alexander- Universität Erlangen-Nürnberg, unde a studiat Istoria Artei şi limba germană. A fondat şi organizat cercul de pictură pentru copii şi tineret „Buna Vestire” la Ucea de Sus, jud. Braşov. A coordonat cursuri de pictură la Şcoala Nr.4 Sibiu, secţia germană.
Talentul îl porţi cu tine de când te naşti, fără să îţi dai seama acesta se dezvăluie atât de inedit şi totuşi atât de firesc. In copilărie, confecţiona felicitări din globurile pomului de Crăciun, pe care le spărgea şi le utiliza ca „mijloc de producţie” spre disperarea părinţilor care depistau „dezastrul”. In clasele primare, învăţătoarea le povestea părinţilor ei că nu există lucrare de control, chiar şi la matematică, pe care Mihaela să nu o coloreze. Acolo unde era o socoteala „2+2=4”, la finalul rezultatului trebuia să existe şi o floare în viziunea Mihaelei. In gimnaziu, desenul i-a fost vegheat de profesoara de desen pe care Mihaela şi-o aminteşte cum îi corecta eficient lucrările. Cu o pensulă mare, deasupra unei găleţi cu apă ştergea tot ce era greşit conceput, uneori chiar întregul desen. Mihaela o lua de la capăt, fără a se lasa descurajată, urmând noile instrucţiuni.
A primit “premiul special pentru pictură în acuarelă”, oferit de Ambasada României la Tel-Aviv, Israel în 1997: “Imi amintesc că mă aflam în vestiar, pregătindu-mă de ora de sport, când deodată am auzit colegii strigându-mă. Profesoara de desen, dna. Manu mă căuta…„Hai Mihaela repede că ai luat un premiu! Ambasadorul Romaniei la Tel-Aviv, a venit personal să ţi-l înmâneze” . Ce, unde, cand?- eu uimita. Fără ştirea mea profesoara îmi trimisese un desen la un concurs în Israel. Poza oficială care se afla şi acum în cutia cu amintiri, mă arată mirată, cu o diploma, picată parcă din cer, în bluza de sport şi blugi. J”
In liceu, împreună cu o prietenă, a descoperit în podul casei sacii de cânepă ai bunicii şi a început să transforme materialul în trăistuţe cusute manual. In primii ani de facultate, colegii îi făceau comenzi pentru astfel de accesorii tradiţionale si nu numai. Mihaela începuse să-şi conceapă chiar şi piesele vestimentare, nu numai accesoriile.
De-a lungul timpului, Mihaela a fost membră a mai multor formaţiuni corale alături de care a participat la nenumărate concerte şi festivaluri în România şi Germania, de la muzică religioasa la operă şi chiar colaborări cu Tudor Gheorghe şi Iris, toate adunate în pasiunea ei pentru muzică.
Simboluri ale picturii sasesti – Realizare si naratiune Mihaela Apostu
Adoră să creeze lucrări de artă, să viziteze galeriile de artă modernă, să ia parte la diferite evenimente culturale (lansări de carte, expoziţii, operă, teatru). Iubeşte ascensiunile montane.
Muntele şi dealul nostru mi-sunt prieteni vechi şi iubirea de oameni motivaţie…
Atracţia pentru design a făcut parte din viaţa ei. A văzut în casele prietenelor săsoaice sau unguroaice mobilă colorată, vesela, optimistă. I se transmitea de fiecare dată şi ei această stare de spirit. A dorit la rândul său să ducă acest secret mai departe.
De la primele desene din şcoală, continuând cu icoane şi picturi cu specific , restaurări şi cântece interpretate în coruri sau lângă cei mai buni prieteni la foc de tabără, toate ne ating corzile sufletului, dar voi lăsa montajul video realizat de Mihaela Apostu, ce prezintă picturile tinerei surprinzând cele mai importante simboluri din tradiţia săsească să vă dezvăluie ceea ce eu nu aş putea acoperi nici cu cele mai potrivite cuvinte.
Unele din lucrarile pictate si prezentate se afla in patrimoniul intelectual al firmei Rustic Art.
Nu stiu daca cuvintele isi mai au rostul, cand oameni de o asemenea valoare se regasesc printre noi. Ar trebui sa invatam sa ii apreciem si… undeva, acolo, in inima fiecaruia, sa simtim ca existenta acestora ne infrumuseteaza viata. Mihaela Apostu, fara cuvinte!
Deosebit de frumos. Cand ma voi intoarce trebuie sa iau legatura cu Dra. Poate o putem ajuta cu ceva. E pacat sa nu ne uitam la asa ceva. Eu asa mi-as face mobila in casa , macar in Bucatarie si sufragerie.
Dorin
Pari trista si-i toamna cu muguri de vested,
E vremea s-asterni inc-o frunza pe crestet,
Sa-ti fie cununa pe ram de castani..
S-aduca un zambet si-un bland “La multi ani!”
Cu mare drag, Ovidiu
ORTHODOX WORLD…
http://www.prapuri.com...
Comments are closed.