Cum să furi legal în România! Se întâmplă la Codlea

2
1.808 vizualizari
views

Într-o țară în care pe zi ce trece tot mai mulți dintre semenii noștri sunt lipsiți de scrupule, în care onoarea este doar un cuvânt de complezență, iar cinstea și corectitudinea au devenit relicve purtate de înaintași, există indivizi care se identifică și cresc exponențial precum căpușele pe munca și sudoarea altor oameni.

Aceștia nu comit ilegalități, ci speculează lipsa unei legislatii ferme, bine conturată, folosindu-se de oportunitățile ei pentru a-și atrage foloase. Una dintre aceste persoane este omul de afaceri din Codlea, Robert Stama.

Care este povestea?

Pe fondul impactului deosebit pe care l-a avut publicația online codlea-info.ro în primele 8 luni de viață, de la înființarea acesteia, 19 octombrie 2010 și până în vara lui 2011,   timp în care activitatea acestui portal de informare a stimulat și încurajat societatea civilă codleană, devenind principalul formator de opinie la nivel local, Robert STAMA prin firma TEONAVIS, fără nicio o legătură sau fără a avea un aport în cadrul muncii depuse de editorialiștii site-ului codlea-info.ro, face demersurile în vederea dobândirii dreptului de proprietate intelectuală solicitând înregistrarea mărcii combinate CODLEA Info la Oficiul de Stat Pentru Inventii și Marci Bucuresti. Cerere depusă în data de 20.06.2011

 

Cum OSIM-ul funcționează pe principiul „primul venit, primul servit”, cererea acestuia a fost acceptată.

În termenul legal, redacția Codlea Info prin reprezentantul acesteia, Ovidiu Stan, face opozitie la OSIM, arătând că marca pe care o dorește numitul Stama Robert revine de drept lui Ovidiu Stan 

„…considerăm ca denumirea Codlea Info așa cum a fost utilizată pe piață poate fi considerată o marcă neînregistrată, intens și constant folosită de foarte mult timp în semn comercial protejabil cu functia de marca pentru produsele si serviciile oferite consumatorilor.”

Un fel de „dragă OSIM”, Codlea Info este cunoscut pe piața, iar Robert Stama nu are nici un drept legal asupra acestei denumiri!

,,Astfel, ca dovadă a cunoașterii de care se bucură marca Codlea Info în randul consumatorilor vă rugam sa aveți în vedere următoarele:

– Site-ul asociat marcii Codlea Info are o medie de 448 vizitoatori/zi, cu un număr record de 804 vizitatori in 19.06.2011, un numar de 12.782 vizitatori/luna, acest lucru reflecta cunoasterea de care se bucura in randul segmentului de consumatori vizat.

– De asemenea, pe site-ul de socializare media care a devenit recent foarte important in promovarea si publicitatea diferitelor evenimente si transmiterea diferitelor informatii, marca neinregistrata Codlea Info are un grup de 4086 membri (consumatori vizati care dovedesc astfel cunoasterea acestei marci si a produselor/serviciilor vizate).

Și lista poate continua. Consilierul pe proprietate întelectuală mandatat de Ovidiu Stan arată în detaliu care sunt considerentele pentru care Robert STAMA nu poate înregistra marca. Mai mult de atât, consideră consilierul și arată în concluziile scrise, solicitantul TEONAVIS cât și firma au sediul și domiciliul în aceeasi localitate, unde se poate prezuma în mod legitim faptul că solicitantul are cunoștință de folosirea pe piață a mărcii Codlea Info. În plus, se subliniază faptul că TEONAVIS are ca obiect principal de activitate „Transportul cu taxiuri”, în schimb această societate depune spre înregistrare o marcă individuală combinată pentru produse și servicii total diferite. În mod evident solicitantul are cunostința despre Codlea Info și în mod intenționat a depus această marcă spre înregistrare, încercând să profite de cunoașterea și promovarea de care se bucură ca urmare a eforturilor și investițiilor făcute de către redacția Codlea Info.

 

OSIM-ul ia act de opoziție, urmând să o soluționeze în cadrul comisiei de contestații, însă în paralel Ovidiu Stan depune documentația pentru propria marcă Codlea Info.

Paradoxal, după ce este eliberat certificatul de marcă înregistrată, comisia din cadrul aceleiași instituții respinge opoziția formulată de Ovidiu Stan și după alte câteva luni ROBERT STAMA primește propriul certificat Codlea Info.

În ideea că există două certificate și că  STAMA Robert dorește să înființeze un al doilea Codlea Info, nu ne-am sesizat, așa că ne-am vazut liniștiți de treaba noastră până când…

 

În ianuarie 2014, pe data de 31, SC Teronavis

…. solicitând onoratei instanţe pronunţarea unei Sentinţe prin care să se dispună:

– Anularea mărcii verbale nr. 118390 – Codlea Info (nr. de depozit M 2011

06000), înregistrată pentru clasele de produse 16, 35, 38 şi 42, titular fiind Stan Ioan Ovidiu,

– Radierea mărcii susmenţionate din Registrul Naţional al Mărcilor operat de

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci,

– Obligarea la plata cheltuielilor de judecată.

Alți bani, alți avocați… În altă ordine de idei, Robert Stama insistă să aibă doar el drepturile asupra mărcii înregistrate Codlea Info.

Dacă în urma unei hotărâri definitive a instanței de judecată redacția noastră nu va mai putea folosi denumirea (numele Codlea Info) și ne vom intitula smecheru-info.ro , oare și aceasta denumire va fi furată legal? Sincer, nu ne-am supara! Noi nu suntem șmecheri, noi știm să muncim, își ocupă alții timpul să fure legal.

Marca inregistrata Codlea Info

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Ce descoperire, ce constatare! Pai, altfel cum sa ajungi „sus”: primar, consilier etc., daca nu furand cu acte-n regula?! Or fi si exceptii, dar foarte putine…S-apoi, vorba ‘ceea: CE NASTE DIN PISICA, SOARECI MANANCA! (si stiu ce spun!) Sincer, imi pare foarte rau, Codlea Info! Atat de rau incat…ma declar: scarbita! PREA MULTI IMPOSTORI SI UZURPATORI IN TARA ASTA! PREA MULTI!

  2. Lasand la o parte toate rautatile din acest oras, am pus ceva truda la inceputurile acestui portal de stiri al codlenilor si nu sunt de acord cu astfel de practici, pentru unii inseamna ceva frumos, pentru unii este doar o afacere, ce ar face Robert Stama cu site-ul? el este un om de afaceri, rusinica, mai ales ca este un consilier local, iar codlenii ce parere au despre aceasta misculatie ? nu ar strica un sondaj !

Comments are closed.