Continua perfecționare oferă scopul unei vieți frumoase și împlinite

0
2.122 vizualizari
views

Este cazul sutelor de tineri care aleg să se perfecționeze continuu. Pornind de la absolvenții de școală gimnazială ce vizează un liceu de prestigiu și până la absolvenții de facultate, în România există acea categorie de tineri care se formează încă din fragedă copilărie, atunci când se pun bazele unei educații sănătoase și a unui scop bine determinat: acela de a învăța pentru a-ți construi o viață frumoasă și împlinită. Deunăzi am apreciat mai mulți tineri absolvenți, despre care se vorbește prea puțin sau aproape deloc, pentru simplul fapt că sunt timizi sau au prea mult bun simț ca să iasă în față.

Cum au învățat și ce sacrificii au făcut aceștia sau părinții, numai ei știu. Ani de navetă, sesiuni de pregătire și examene cu emoții, o perfecționare asiduă pentru a deveni oameni.

Pe Laura Zaharia am cunoscut-o de puștoaică. Plăpândă, timidă și aparent moale, Laura este de o inteligență și perseverență remarcabile. A studiat timp de 6 ani Medicină Dentară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. La fel și Alexandra Maria Șteblea, care a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, fiind cea mai mare bucurie a părinților ei. Ca o paranteză, Centrul de Simulare si Abilitati Practice al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Târgu Mures a fost acreditat de către Societatea Europeană de Simulare în Domeniul Medicinei (SESAM) ca centru de pregatire în simularea medicală, în perioada 2018-2022, acesta fiind primul și singurul centru acreditat international din România.

Andreea Anghel, printre numeroasele olimpiade naționale câștigate la Geografie, este prima pe lista celor din Codlea admiși la Colegiul Andrei Șaguna și prima din clasa nou constituită. Parcă s-ar preda ștafeta pentru că anul acesta Patricia Muntean a absolvit la același colegiu de elită și a obținut peste 9.50 la examenul de bacalaureat. Cei cărora le-a plăcut cartea vor continua să aprofundeze indiferent de vârstă. Iar dacă nu știați, cel mai bun exemplu este Cătălin Muntean, care și-a dat anul acesta teza de doctorat la Universitatea de Științe Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Iași, în cadrul Facultății de Zootehnie. Și exemplele pot continua…

Oricât de critici am fi cu noua generație, pe rezultatele mai puțin satisfăcătoare obținute de aceasta, trebuie specificat faptul că avem performanță și trebuie să dăm cezarului ce-i al cezarului. Că avem speranță și că cea mai bună investiție pe care o face un părinte, societatea în general, este în proprii copii.

Să sperăm că aceștia vor rămâne aici în viitorul apropiat, în țară, acasă, și că statul le va oferi tot sprijinul necesar. Altfel, le vom duce dorul prin străinătățuri. Căci nu de puține ori au plecat…

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic