Compozitor codlean prezentat in Germania

0
1.569 vizualizari
views

Compozitie contemporana pentru trompeta si orga, prezentata in Germania de un compozitor din Codlea.Compozitorul codlean Klaus Dieter Untch este muzician bisericesc la Biserica Evanghelica si Profesor de muzica la Liceul Teoretic Codlea , sectia germana. Compozitiile sale se bucura de o reputatie foarte buna in strainatate, fiind prezentate in Germania, Elvetia, Austria, Olanda, Ungaria si Ucraina.

Scurt istoric

Klaus Dieter Untch (*1969) a copilarit in satul Saros pe Tarnave (jud. Sibiu) unde a devenit organist la varsta de 12 ani, ca autodidact, specializandu-se pe improvizatia libera.
La varsta de 20 de ani a emigrat in Germania, unde primeste primele lectii de orga de la un muzician bisericesc profesionist: Rainer Noll (Wiesbaden). Apar primele compozitii: miniaturi in stil baroc.
Sase ani mai tarziu se restabileste in Romania, devenind organist la Fagaras si isi continua studiile cu prof. Erich Türk (Cluj Napoca). Inclinatiile sale de compozitor se dezvolta, fiecare noua compozitie fiind prezentata la concertele sale de orga.

In anul 2000 incepe studiul orgii la Prof. Hans E. Schlandt (Brasov) si se muta la Codlea, devenind organist titular si dirijor de cor. La momentul actual Klaus Dieter Untch este singurul organist din tara care prezinta in repertoriul sau doar piese proprii, compuse in diferite stiluri epocale.

Trompete & Orgel in Zell a. H. Klaus Dieter Untsch

http://klausdieteruntch.blogspot.com

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic