Centenarul Marii Uniri ar putea aduce un maraton al filmelor istorice românești la Brașov

0
1.961 vizualizari
views

Ideea unui maraton al filmelor istorice românești în anul centenarului Marii Uniri aparține consilierului local Gabriela Urse. O idee foarte bună, dat fiind faptul că, pe de o parte, cinematografia românească are capodopere în arhiva sa, pe de altă parte maratonul ar reîmprospăta memoria și spiritul românilor care au văzut filmele și ar lăsa amprenta asupra tinerilor despre însemnătatea și drumul istoriei neamului românesc.

Gabriela Urse, consilier local, președinte Organizația Municipală Brașov a Femeilor Social-Democrate:Din luna decembrie fac parte din Comisia de Cultură.

Tot pentru a marca anul centenarului, propunem organizarea Festivalului de Film Românesc, preponderent istoric, în orașul nostru, pe durata  a 10 zile, în luna iunie. Ne dorim proiectarea de filme istorice în cele mai frecventate zone ale municipiului: Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan, zona comercială Coresi, dar și în stațiunea Poiana Brașov. Ne dorim ca Executivul Primăriei, dar și colegii noștri din Consiliul Local să sprijine acest proiect benefic pentru Brașov. Costurile nu vor fi foarte mari. Vom încerca să atragem și Televiziunea Română în acest proiect”. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic