Cele mai valoroase sportive din lume își vor da întâlnire la Râșnov

0
1.127 vizualizari
views

Cele mai valoroase sportive din lume își vor da întâlnire la Râșnov, în zilele de 28 și 29 ianuarie, unde se vor organiza două etape din calendarul Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile. Tradiția acestei competiții prestigioase la nivel mondial pe care o găzduiește Baza Olimpică din Valea Cărbunării a orașului Râșnov continuă și în acest an, problema finanțării fiind rezolvată prin implicarea tuturor factorilor de decizie de la nivel local, județean și național. Anunțul oficial a fost făcut sâmbătă, 21 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, de către Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon, și Liviu Butnariu, viceprimarul orașului Râșnov.

„Îi mulțumim domnului ministru pentru faptul că este alături de noi. Iată că mica echipă cu care am pornit la drum acum mulți ani, când puneam bazele primelor trambuline K15, K35 și K65, a reușit să plaseze Râșnovul între cele 15 locații la nivel mondial în domeniul săriturilor, conform aprecierilor făcute de Federația Internațională de Schi. Am început prin a organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European și vom face tot ce ne stă în putință ca această frumoasă tradiție pe care am scris-o până acum s-o ducem mai departe. Am o satisfacție deosebită că pe baza sportivă din Valea Cărbunării s-au format foarte mulți tineri care au făcut cinste și onoare României. L-am avut pe Iulian Pâtea calificat la Olimpiada de la Soci, avem în acest an un rezultat extrem de bun al Danei Haralambie și mă bucură foarte mult că sportivii noștri pot să-și primească oaspeții la ei acasă, în România” – Adrian Veștea

Contractul de finanțare pentru organizarea celor două etape de Cupă Mondială s-a semnat, Ministerul alocând 430.000 de lei, Federația de Schi-Biatlon, 500.000 de lei, iar Primăria Râșnov, 200.000 de lei. La întreceri vor participa 52 de sportive din 14 țări, România fiind reprezentată de Daniela Haralambie și Andreea Diana Trâmbiț.

sport_rasnov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic