Cea mai modernă investiție la Spitalul de Copii Brașov – Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri

0
3.108 vizualizari
views

Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Copii Braşov a fost complet renovat şi modernizat în urma unei investiţii care a durat şase luni, finanţată din bugetul judeţului Braşov. În momentul de faţă, în cadrul compartimentului sunt respectate toate condiţiile epidemiologice şi de siguranţă în caz de incendiu, precum şi funcţionalităţile din punct de vedere chirurgical, care sunt asigurate la standarde occidentale.

Practic, compartimentul aflat la etajul doi al spitalului a fost reparat în totalitate şi saloanele au fost recompartimentate, astfel încât să fie respectate traseele şi protocoalele medicale stricte impuse de specificul compartimentului şi fiecare să aibă grup sanitar propriu.

Compartimentul dispune de zece locuri pentru spitalizare continuă, repartizate în patru saloane cu două şi trei paturi, la care se adaugă un salon de terapie intensivă. Toate au fost complet renovate. Instalaţiile medicale şi reţelele de utilităţi au fost înlocuite, având în vedere că reţeaua electrică risca să nu facă faţă aparaturii moderne cu care se lucrează. S-au realizat zugrăvelile şi igienizările necesare, uşile au fost înlocuite şi au fost montaţi senzori de fum.

Cea mai importantă realizare în urma acestor lucrări este faptul că protocoalele medicale stipulate în Programul Naţional privind îngrijirea pacienţilor cu arsuri sunt respectate în totalitate, fapt care permite Spitalului Clinic de Copii să se numere printre puţinele centre pediatrice de arşi din ţară, alături de cele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. „Respectarea circuitelor pentru pacienţi şi medici este o condiţie esenţială în cadrul acestui Program Naţional care ne asigură o finanţare mai bună de la Ministerul Sănătăţii pentru îngrijirea pacienţilor arşi. Avem o sală de operaţii şi pansamente pentru arsuri de care este ataşat salonul de terapie intensivă pentru arşi, dotat cu trei paturi. În aceste spaţii am luat toate măsurile pentru a nu exista niciun pericol pentru bolnavii arşi, ştiut fiind că ei au nevoie de o îngrijire complexă, laborioasă şi de lungă durată”, a explicat dr. Marcel Albean, medic primar chirurgie plastică, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri.

Bugetul asigurat de Consiliul Judeţean Braşov pentru lucrările de renovare şi modernizare a fost de 476.190 lei. Totodată, din donaţii şi sponsorizări obţinute de fundaţia Spitalului Clinic de Copii s-au asigurat fondurile necesare dotării cu mobilier modern a saloanelor renovate.

De amintit este faptul că în anul 2017, beneficiind de o finanţare de la CJ în valoare de 50.000 de lei, conducerea spitalului a achiziţionat două paturi speciale pentru arşi.

Mai rămâne, totuşi, o singură mare problemă la nivelul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri: lipsa medicilor. „Aici lucrează un singur medic. Cel de-al doilea post îl scoatem periodic la concurs şi nu se prezintă nimeni. Rezidenţii vin, învaţă meserie şi apoi pleacă în privat. Asistentele, infirmierele şi îngrijitoarele sunt suficiente, dar cu un singur medic este foarte dificil să ne desfăşurăm activitatea”, a explicat dr. Marcel Albean.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Braşov, dr. Liviu Muntean, a apreciat că lucrările de modernizare a Compartimentului de Chirurgie Plastică, alături de cele recent finalizate la Secţia de Chirurgie Pediatrică sunt de cea mai bună calitate, realizate într-un timp scurt şi la un preţ just. „Ne bucurăm că am mai terminat o etapă în urma căreia putem spune că Spitalul Clinic de Copii Braşov se numără printre cele mai moderne şi mai performante din ţară. Ţinem ştacheta calităţii actului medical la un nivel cât se poate de înalt, având în vedere statutul nostru de spital regional. Avem pacienţi din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate, iar la Compartimentul de Chirurgie Plastică, pe partea de malformaţii congenitale şi arsuri, operăm copii din întreaga ţară, astfel că suntem pregătiţi să facem faţă oricăror situaţii”, a menţionat directorul medical.

Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a fost redeschis în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care a reiterat ideea că Spitalul Clinic de Copii este un model de bună practică în ceea ce priveşte performanţa cadrelor medicale şi eforturile echipei manageriale de a asigura condiţii optime de desfăşurare a activităţii de zi cu zi. „În ciuda bugetului restrictiv din acest an, am luat toate măsurile, încât spitalele din subordine să dispună de fonduri suficiente pentru lucrările curente, dar și pentru investiții în modernizări și dotări cu aparatură. Spitalul Clinic de Copii este un exemplu pentru ceea ce înseamnă o unitate medicală modernă și performantă. Facem tot posibilul ca medicii să nu mai plece din sistem. Stimulentele lunare, în valoare totală de 40.000 de lei, pe care le acordăm din bugetul judeţean, alături de condiţiile occidentate pe care vrem să le creăm în toate cele şase spitale pe care le gestionăm, sperăm să-i convingă pe cât mai mulţi medici să rămână sau să vină în sistemul de stat”, a mai spus preşedintele CJ Braşov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic