Biserică versus terenuri construcții case pentru tineri, în zona Maial Codlea

0
5.588 vizualizari
views

Că nimeni nu mai consultă opinia publică în orașul de la poalele Măgurii, este un lucru deja știut, la fel cum deciziile Consiliului Local sunt rareori publice, chiar dacă legea prevede publicarea acestora.

Cu toate acestea, am aflat că în zona Maial Codlea s-a decis construirea unei bisericuțe pe un teren atribuit uneia dintre parohiile ortodoxe, printr-o hotărâre a Consiliului Local, despre care opinia publică nu a fost informată. Ne-am trezit doar cu panoul și zona îngradită din maial. Despre vreo dezbatere publică nici nu încape vorbă! Sigur că nu este un lucru rău să ai un lăcaș de cult, unde să mergi să te rogi în mijlocul naturii. Dar Codlea  are deja 3 biserici: cea de sus de la români, cea de pe strada Nouă/Gării și cea de pe Muntișor.

Este important ca cititorii să înțeleagă că acest editorial nu este unul critic și că nimeni nu are nimic cu religia, ci unul de reflexie asupra problemelor cu adevărat importante ale comunității, pe care (din punctul meu de vedere) consilierii noștri le tratează în continuare cu superficialitate. Dacă în urmă cu ceva timp a existat o inițiativă a viceprimarului Mihai Cîmpeanu de a oferi printr-o hotărâre de consiliu terenuri pentru construirea de locuințe tinerilor din oraș, la care consiliul s-a opus (nu se cunosc motivele reale), nici până la această dată nu s-a găsit o soluție pentru viitorul copiilor noștri. Paradoxal, dacă pentru construcția unei locuințe tinerii plătesc taxe și impozite, aleg un serviciu aproape de casă și cresc implicit bunăstarea localității, lucruri benefice chiar șipentru administrație, biserica nu aduce nimic, nici măcar tineri la slujbă, nici taxe și impozite.

Bine, poate aprinde preotul o lumânare pentru aleși, pomenindu-i în rugăciunile lor, că doar vin alegerile. Dar pentru cei fără posibilități cine să se roage. Cine să-i ajute? Cine să-i încurajeze? Mila cui să o aștepte tineretul care pleacă în număr mare din țară? V-ați întrebat câți tineri din oraș sunt plecați la muncă în străinătate? S-a întrebat cineva ce l-ea oferit municipalitatea acestor tineri în ultimii ani? Vă spun eu, NIMIC.

Nu se cunosc nici criteriile care au stat la baza atribuirii terenului din zona Maial pentru construcția bisericii, însă tare aș fi curios să regăsim pe site-ul primăriei un referat care să ne lumineze, că tot vorbim zilnic despre transparență și comunicare.

Vă invit să urmăriți emisiunea de la Antena 1 Brașov pe această temă.

Biserică vs Case pentru tineri (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic