Au muncit ca zilieri cot la cot cu agricultorii la culesul cartofului

0
3.241 vizualizari
views

Agricultura nu este ușoară, nici curată. Presupune muncă fizică, lupta cu timpul capricios, cu praful din c\mp, iar lista poate continua. Trei studenți din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Facultatea de Agricultură, au ales să efectueze stagiul de practică la Codlea pentru a descoperi secretele roadelor pământului.

Lorena, Ciprian-Ionuț și George, au venit la un fermier pentru a învăța cum se sortează, ambalează și livrează cartoful. Aici, în patria cartofului, cei 3 studenți u dobândit cunoștințe practice. Lorena este codleancă, însă cei doi băieți din Teleorman au fost realmente surprinși să observe, să studieze, să înțeleagă într-un final tot acest proces care va îmbogăți bagajul lor de cunoștințe la absolvirea facultății. Niciunuia nu i-a fost rușine să muncească împreună cu ceilalți zilieri. Ar fi făcut-o gratis și mare le-a fost mirarea când fermierul le-a spus că îi va plăti conform legislației în vigoare.

Ce spune fermierul? Este important ca tinerii să experimenteze, sunt multe lucruri noi pe care aceștia le învață făcând practică și sinceri să fim apreciem și ajutorul din proprie inițiativă. Câți tineri dedicați mai vezi în ziua de azi?

Și mai interesant este faptul că acești tineri sunt legați printr-o altă pasiune, cea a dansului și cântecului popular românesc. În cadrul univeristății la care învață Lorena este solist și dansator, iar băieții dansează și sunt instrumentiști, ducând mai departe tradița în zonele din care provin.

Din aceeași categorie, ”Crima de a fi adolescent”

Crima de a fi adolescent-Răzvrătitul şi profii cu şoareci

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic