Asigurarea unei locuinţe la Codlea

5
1.777 vizualizari
views
Asigurare locuinta la Codlea
Asigurare locuinta la Codlea

Asigurare locuinta la Codlea
Asigurare locuinta la Codlea

Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie si are ca termen final data de 15 iulie. Valoarea despagubirii este, insa, limitata, asa ca pentru distrugeri mai mari este nevoie de inca o asigurare facultativa si mai scumpa.
În Codlea primele 4 blocuri cu 40 de locuinţe pentru muncitori ai uzinei Colorom au fost construite pe Câmpul Alb între anii 1955 şi 1958, apoi intre anii 1962 şi 1970, pe drumul spre Braşov, a fost ridicat cartierul Colorom, a urmat intre anii 1969 şi 1975, cartierul de blocuri Codlea Nord. În perioada 1974-1980, în fostele grădini săseşti din partea superioară a străzii Lungă a fost construit cartierul de blocuri 9 Mai, apoi intre anii 1978 şi 1985 între străzile Măgurii şi Tudor Vladimirescu a fost construit cartierul de blocuri Măgura. Cel mai nou cartier de blocuri a fost ridicat între 1986 şi 1989, pe Câmpul Alb, între sediul Primăriei şi uzina Colorom, numit Centrul Civic.
Revenind la polita obligatorie, aceasta costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul locuintei, spre deosebire de una facultativa care costa peste 100 de euro, dar care acopera mai multe tipuri de riscuri. Polita obligatorie care nu acopera decat trei riscuri: inundatiile, cutremurul si alunecarile de teren, iar valoarea despagubirii este de 10.000, respectiv 20.000 de euro.
Proprietarii de locuinte care nu-si incheie polita obligatorie, vor plati in caz contrar o amenda intre 100 si 500 de lei, care va fi incasata de primariile localitatilor in care se afla casa !
Locuintele vor fi impartii in 2 categorii, este vorba de locuintele Tip A, cu structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic si locuintele de Tip B, cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic. In a doua categorie intra si casele de la tara construite din paianta sau chirpici.

Insa exista si proprietari care nu vor putea incheia asigurarea obligatorie, adica cei care sunt proprietarii unor locuinte cu bulina rosie.Pentru clarificare pentru ca toata lumea foloseste aceasta expresie, locuintele cu bulina rosie sunt defapt locuintele aflate intr-o cladire incadrata in clasa 1 de risc seismic, mai pe limba noastra cladirea “sta sa cada” !
Pentru incheierea asigurarii obligatorii trebuie contactata una dintre cele 13 firme de asigurari de pe piata locala: Groupama, Astra, Uniqa, Generali, Ardaf, Euroins, Carpatica Asig, Grawe, Credit Europe, ABC Asigurari, Certasig, City Insurance si Platinum.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. Din reportajul de zilele trecute, dupa cum am vazut si in poze, in timpul ploilor indelungate, intra apa, in curtile si beciurile oamenilor pe mai multe strazi din Codlea, apa se poate pompa, dar urmarile lasate de apa, sunt fatale atat peretilor caselor (egrasie si salpetru, degradarea si eroziunea zidurilor) cat si locuitorilor acestor case (in urma egrasiei si ciupercilor de pereti umezi, pot aparea boli respiratorii, alergii, si chiar boli reumatice … pana la malformarea fetusului la femei gravide). Vis-a-ais de articolul de mai sus, despre asigurari de imobilii obligatorii (dupa parerea mea, ori ce om cu picioarele pe pamant ar fii facut-o de mult fara sa fie obligat) vor aparea nenumarate probleme. Agentul de siguranta se va uita la eroziunile si degradarile deja prezente (cu efect negativ … la urmatoarea ploaie, nu va plati daunele provocate de apa … deci n-ar fii rau ca fiecare sa-si puna casa la punct INAINTE de a venii agentul de asigurari) … totusi nu pot sa nu-mi pun urmatoarea intrebare: daca e de vina primaria, care a facut santuri de trotuar aiurea care nu pot „duce” un debit destul de mare, la ploi mai indelungate si inclinarea trotoarului spre casa nu spre sant (ca pe strada Lunga, in unele zone) si din aceasta cauza sunt afectate curtile si avariate zidurile caselor, va plati asigurarea pagubele? Sau asigurarea Primariei (care la randul ei este obligata sa aiba o asigurare, de la cosul de gunoi de pe strada, pana la canal, trotoar si strazi)? Iar acum ma intreb, de ce nu au dat cetatenii afectati de apa, pana in ziua de azi Primaria in judecata? pt despagubiri, urmare a constructiilor de trotoare si santuri fara cap, si un canal subdimensionat pt o zona de depresiune unde ploua mai mult decat in restul tarii.

  2. Paradoxul! Prin asigurarea caselor, vor beneficia (logic) toti care au pagube la imobile trecute in asigurare. Daca se apuca acum toti cetatenii asigurati sa anunte pagubele (cu drept sau fara drept … smecherii sunt peste tot), in cel mult in doi ani, sunt asigurarile falimentare! (sper sa nu vad in viitor neavand dreptate… cu pronosticul asta … pt ca urmarile vor fi, cresterea cotizatiei de asigurare la sume exorbitante … si pt ca nu mai este benevola, ci obligatorie, sa vedeti atunci oameni care nu vor mai putea plati … si uite asa a mai facut guvernul o fabrica de bani!!!)

  3. I pay a quick visit each day a few websites and information sites to read
    content, but this webpage offers quality based writing.

  4. 13 asiguratori mai multi sau mai putini in functie de interesul personal sau de fluctuatia pietei. Vorbind totusi de asigurarea facultativa a locuintei pentru ca este mai eficienta si mai acoperitoare, daca Nenea X sau Doamna Y se incumeta sa ia o decizie de asigurare a locuintei si porneste intr – un demers informal pe la toti asiguratorii invocati, va asigur ca pana apuca sa treaca pe la toti se schimba conditiile de asigurare. Ca sa nu mai vorbesc de calitatea informatiilor primite si retinute care se poate rezuma la un singur cuvant: HAOS.

    Solutia este una singura: Domnul x sau Doamna y sa se adreseze la o societate de brokeraj in asigurari asa cum este si cea cu care eu colaborez si care va intocmi si livra o analiza comparativa a ofertelor celor 13 asiguratori avand la baza trei elemente deosebit de importante:
    1. conditiile de asigurare – riscuri asigurate versus excluderi;
    2. pretul platit;
    3. solvabilitatea asiguratorului.

    Pentru detalii suplimentare si consultanta gratuita va invit sa accesati site – ul http://skupersasig.blogspot.ro

Comments are closed.