Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Cehoslovacia, sunt câteva din multele țări în care generația de aur a Ansamblului Folcloric Măgura a dus cântul și dansul popular românesc și l-au arătat lumii, popoarelor vecine, cu zeci de turnee și sute de ore de repetiții, o muncă răsplătită cu diplome, medalii și podium în repetate rânduri. O încununare a eforturilor celor care au fost ambasadori ai orașului de la poalele Măgurii, transmisă generațiilor următoare până în zilele noastre.
Duminică, 22 mai, în cadrul Sărbătorilor Primăverii, comunitatea și-a cinstit generațiile de dansatori în mod simbolic, oferind diplome de excelență membrilor prezenți. Surpriza cea mai mare a fost oferită de către conducerea Casei Municipale de Cultură câtorva membri ai generației de aur, membri fondatori, care aflați în public pentru a-și vedea nepoții au fost invitați pe scenă: Stan Ioan, Marcu Ioan, Războșan Nicolae, Pricină C-tin (instrumentist), Covaci Carmen. Întâlnirea dintre generații va avea loc în luna noiembrie, la Balul de Lăsata Secului. Publicul venit în promenadă a putut vedea standul cu trofee, diplome și articole scrise în presă de-a lungul timpului. Ansamblul are un palmares bogat, la fel precum sunt și oamenii care au pus suflet și au dansat pe marile scene.
Cei mai mici dansatori ai ansamblului, coordonați de Andreea Popa, au susținut un scurt program artistic, urmați de cei din grupa mijlocie, grupa mare și profesioniștii îndrumați de coregrafii Angela și Florin Drăgușin.
S-au alăturat momentului aniversar „Ansamblul Măgura 50 ani”, soliști și dansatori ai Ansamblului de la Vulcan, membri activi ai ansamblului de la Codlea și tineri interpreți cu voci deosebite, așa cum este și Alexandra Puchianu, câștigătoare a trofeului ,,Cea mai bună voce,, a festivalului Cântecele Oltului în 2013. Din zona Maramureșului, cu drag a cântat codlenilor Ioana Bozga, iar din zona Buzăului interpretul de muzică populară Mugurel Grama.
VIDEO – 50 ANI, MOMENT ANIVERSAR
Revenim cu materiale foto și video din cadrul evenimentului…