Locul 1 la concursul „Cu viața mea apăr viața!”

0
1.292 vizualizari
views

În data de 19.05.2016, ISU Brasov a organizat etapa județeană a concursului cu tematică civilă „Cu viața mea apăr viața!”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Concursul se organizează anual și este o activitate extrașcolară de pregătirie a elevilor din învățământul gimnazial și liceal.

Principalele scopuri ale acestui concurs sunt: cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potential generatori de situații de urgență sau dezastre, adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și, nu în ultimul rând, formarea spiritului de solidaritate și implicarea individuală sau în echipă.

Concursul constă în 3 probe:

– proba teoretică (un chestionar cu 30 întrebări din Legea Protecției Civile)

– 2 probe practice: transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Echipajul Liceului Teoretic „Ioan Pascu” Codlea, format din elevii  Rustei Dragoș, Oană Silviu, Oprea Paul și Suciu Paul, coordonat de prof. Moldovan Viviana, și-a menținut poziția fruntașă, câștigând și anul acesta Locul I la etapa județeană, calificându-se, astfel, la etapa regională ce va avea loc în prima jumătate din luna iunie.

isuLTCconcurs isuLTCconcurs2 isuLTCconcurs3

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic