Ana Loredana Predescu: Solicit autorităților dispunerea unei anchete sociale în cazul minorelor abuzate

0
172 vizualizari
views

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, afiliat Grupului PSD, trage un semnal de alarmă către autorități în cazul celor două copile, din Brașov, răpite și violate de către un recidivist și cere măsuri concrete pentru a preveni astfel de tragedii.

„Sunt și eu mama unei fetițe de 10 ani și mărturisesc că este cutremurător ce s-a întâmplat. Pentru o mamă, este un coșmar! Însă circumstanțele în care această faptă abominabilă a avut loc, generează multe suspiciuni la adresa comportamentului mamei celor două fetițe, omul responsabil de siguranța propriilor săi copii, omul care trebuia să aibă discernământ în momentul luării deciziei de a lăsa cele două minore în compania unui străin recidivist.
Trag un semnal de alarmă către autoritățile implicate: să investigheze în ansamblu conjuncturile în care această tragedie a avut loc și să gestioneze delicat și cu atenție maximă situația! Cele două fetițe, de 10, respectiv de 12 ani, beneficiază de consiliere psihologică, dar este oare suficientă consilierea? După acest lucru abominabil, este necesară terapia psihologică. Totodată, este imperios necesară monitorizarea medicală a fetițelor.
Vorbim despre un recidivist! Ce au făcut autoritățile pentru a preveni acest om să mai comită astfel de nenorociri? Aparent nu au făcut suficient. Firesc ar fi ca poliția să aibă în baza de date, să monitorizeze și să anunțe cetățenii că în zonă, în cartier, în oraș, în județ, există persoane înregistrate ca având cazier pentru agresiuni sexuale, să le explice cetățenilor despre moduri de operare, să fie avertizați și puși în gardă pentru a se putea proteja.
Copilele provin dintr-o familie vulnerabilă, destrămată. Este evidentă neglijența mamei și stilul de viață dezordonat. Mai sunt și alte familii în această situație și alte fetițe pot păți la fel dacă autoritățile locale, primăria, poliția, asistența socială, nu sunt proactive și nu iau măsuri prin care să ajute populația să conștientizeze pericolele privind răpirea și traficul de persoane, mai ales pentru familiile vulnerabile, aflate în risc de marginalizare socială.
Cred că este momentul să încetăm să mai fim reactivi, să reacționăm doar după ce se petrec nenorocirile! Este necesară o presiune mai mare pe DGASPC, o instituție care deși gestionează bugete extraordinar de mari, își uită exact rolul pentru care a fost creată!”, a declarat deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic