Adrian Iatan, PSD Brașov – „ Vom depune o plângere penală în ceea ce privește faptele executivului din Consiliul Județean Brașov pentru că suntem în fața unor abuzuri de o gravitate extremă”

0
358 vizualizari
views

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 17 iunie 2023, convocată cu ocazia vacantării prin demisie a funcției de Președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost luată decizia convocării unei ședințe extraordinare conform codului administrativ. Dat fiind faptul că, această ședință ce urma să aibă loc în dat de 19 iunie 2023 nu putea fi convocată de către Președintele Consiliului Județean, deoarece acesta demisionase, procedura prevede că ședința poate fi convocată prin voința a minim o treime din totalul consilierilor județeni.

            Consilierii PSD și-au dat acordul pentru ședința din data de 19 iunie 2023 și au semnat convocatorul care certifica acest acord.

             Din anumite cauze lista convocatorului cu semnăturile consilierilor județeni care și-au dat acordul pentru convocarea ședinței extraordinare pentru data de 19 iunie 2023 a ajuns să fie atașată la lista de propuneri de hotărâri a Consiliului Județean Brașov pentru ședința din data de 19 iunie 2023, semnatarii care inițial convocaseră ședința, ajungând să fie inițiatori ai hotărârilor de pe ordinea de zi aferentă.

            „ Acest lucru este o ilegalitate strigătoare la cer! Eu am semnat doar pentru convocarea ședinței de consiliu județean pentru data de 19 iunie. Vă imaginați ce șoc am avut când am descoperit faptul că sunt trecut și pe lista inițiatorilor hotărârilor de consiliu județean ce se vor dezbate astăzi. Am întrebat executivul cum este posibil așa ceva, să semnezi pentru un lucru și să te trezești că ai semnat și pentru alt lucru care produce efecte juridice fără voința ta expresă” a declarat Adrian Iatan, liderul grupului consilierilor județeni din Consiliul județean Brașov.

            „ Noi, grupul consilierilor județeni PSD solicităm explicații publice pentru această situație. Executivul PNL al Consiliului Județean Brașov trebuie să dea explicații! Totodată solicităm să se reconvoace ședința de Consiliu Județean.  Vom depune o plângere penală în ceea ce privește faptele executivului din Consiliul Județean Brașov pentru că suntem în fața unor abuzuri de o gravitate extremă. Aceasta este o situație cu care nu-mi amintesc să mă fi întâlnit vreodată. ” a mai transmis liderul grupului PSD din Consiliul Județean Brașov.

            „ În concluzie considerăm că punctele de pe ordinea de zi sunt lovite de nulitate și am ales să ne retragem din această ședință pentru a nu participăm la dezbaterea lor. Vom continua demersurile legale pentru a demonstra că punctele de pe ordinea zi sunt lovite de nulitate” a conchis Adrian Iatan, liderul grupului consilierilor județeni din Consiliul județean Brașov.

            Vă reamintim că pentru astăzi, 19 iunie 2023 a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Județean Brașov de către o treime dintre consilierii judeţeni, pentru a dezbate următoarele proiecte

  1. Proiect de hotărâre privind împuternicirea vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, domnul Szenner Zoltan Huba, să conducă lucrările ședinței și să semneze pentru președinte hotărârile adoptate în ședința extraordinară din data de 19 iunie 2023.
  2. Proiect de hotărâre privind privind desemnarea domnului vicepreședinte Șerban Todorică Constantin să exercite temporar atribuțiile președintelui Consiliului Județean Brașov.
  3. Proiect de hotărâre privind delegarea unui consilier județean care va îndeplini temporar atribuțiile vicepreședintelui Consiliului Judetean Brașov.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ