Administrația codleană a atras fonduri pentru digitalizare. Este cel mai îndrăzneț proiect al orașului

0
1.144 vizualizari
views

Aproximativ 2,8 milioane de lei sunt prevăzuți pentru acest proiect, anunță viceprimarul Mihai Cîmpeanu pe pagina sa de socializare.

Municipiul Codlea a implementat noul sistem digitalizat. Ce înseamnă acest lucru și cum vine în sprijinul locuitorilor?
Digitalizarea consta în simplificarea radicală a birocrației, cu două scopuri principale:
1. Eficientizarea traseului hârtiilor din aparatul birocratic
2. Transparentizarea acută, pentru totdeauna, a modalității luării deciziilor în cadrul primăriei.
Spre exemplu, noul concept de digitalizare va fi disponibil oricărui cetățean din orașul nostru și nu numai, după o simplă înregistrare cu datele personale în sistem, iar acesta nu va mai avea nevoie niciodată de deplasarea la primărie. 
Acest om sau entitate juridică va ști în fiecare minut al zilei ce face primăria, cum și când face, obligațiile pe care le are primăria față de acesta, cât și situația cetățeanului în raport cu administrația. Altfel spus, prin această comunicare transparentă nu mai pot interveni interpretări greșite între administrație și cetățean. 
Programul este pe linia de finanțare POCA (Program Operațional Capacitate Administrativă). Asta înseamnă că se încearcă prin utilizarea de fonduri europene eficientizarea aparatului administrativ, pentru a veni în sprijinul cetățeanului

Estonia a ajuns atat de departe cu digitalizarea serviciilor incat poti ajunge doar de trei ori in viata sa semnezi hartii la diversele autoritati

 
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic