Pe 6 decembrie, Românii au sărbătorit Ziua Sfântului Nicolae, care este una dintre primele dintr-o serie de sărbători de iarnă care încep pe 30 noiembrie cu Ziua Sfântului Andrei. Românii cred că dacă ninge pe 6 decembrie, bătrânul Nicolae este cel care scutură barba, prefigurând astfel o iarnă aspră. Cunoscut pentru bunătatea și evlavia sa, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai venerați sfinți din România. El a trăit în secolul 4 D.Hr. în zone aparținând Turciei moderne și a suferit pentru credința sa creștină. Este interesant de știut că în secolul 17, Constantin Brâncoveanu a cumpărat mâna Sfântului Nicolae de la turci și a adus-o în capitala României. De atunci, a existat o tradiție de a vizita Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou în fiecare an, pe 6 decembrie, pentru a se închina la moaștele Sfântului Nicolae.
Născut în 280 D.HR. în Patara, în Turcia actuală, Nicholas și-a pierdut părinții în timp ce era încă un copil. După ce Teofan și Nona au murit din cauza unei ciume, a fost crescut de unchiul său, care era episcopul local. După ce a aflat despre creștinism și tradițiile sale, Nicolae a decis să se dedice Domnului și a devenit preot când avea vârsta potrivită. Ducând o viață plină de credință, caritate și rugăciune, Nicolae a fost ales episcop de Myra, care acum este Kokademre, în Turcia. Cu toate acestea, neamurile, care erau destul de influente la acea vreme, l-au închis pe Nicolae într-o închisoare unde a trebuit să lâncezească alături de alți creștini.
Cu toate acestea, datorită unor circumstanțe fericite, Nicolae a fost încarcerat pentru o perioadă relativ scurtă de timp. De îndată ce Constantin cel Mare a urcat pe tron, Nicolae a fost eliberat din închisoare împreună cu alți adepți ai credinței creștine. Potrivit tradiției, în anul 325, Nicolae a participat la Conciliul Ecumenic de la Niceea, unde a dobândit darul minunilor.
Minunile Sfântului Nicolae
În timpul vieții sale, Sfântul Nicolae a fost cunoscut pentru multe minuni realizate de el. Odată, Nicholas a plecat în largul mării într-o călătorie cu barca și a avut ghinionul să fie prins de o furtună. În urma șocului, unul dintre marinari s-a lovit grav cu capul de catargul navei și a murit. Văzând acest lucru, Nicolae a început să se roage intens Domnului și, într-o clipă, marinarul s-a ridicat și și-a îndeplinit îndatoririle. Un alt miracol important al lui Nicolae a avut loc la Constantinopol, unde a reușit să salveze trei persoane condamnate la moarte prin decapitare. Cu o zi înainte de execuție, toți trei au petrecut în rugăciune. Nicolae i s-a arătat călăului și l-a convins să nu-i omoare pe cei trei prizonieri. În mod remarcabil, un anumit tip de miracol se întâmplă și în cazinourile online din România, unde jucătorii pot câștiga bani buni. Și pentru a îmbunătăți șansele de câștig, ei activează diverse bonusuri, inclusiv VIP Casino promoții.
Se știe că sfântul Nicolae a murit în 345 în orașul Myra, iar moaștele sale sunt păstrate în Catedrala italiană din Bari. Un lichid incolor numit Mana curge din criptă. Un preot local ia acest lichid într-un vas, îl amestecă cu apă obișnuită, îl binecuvântează și îl distribuie creștinilor credincioși.
Tradiția românească de a sărbători Ziua Sfântului Nicolae
Conform tradiției locale, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb simbolizând începutul iernii. El păstrează soarele, care este o sursă aproape infinită de lumină și căldură atât de necesară acestei lumi. Sfântul Nicolae este, de asemenea, considerat sfântul patronul marinarilor și războinicilor, el ajută, de asemenea, orfanii, văduvele și fetele tinere.
Ziua Sfântului Nicolae este o sărbătoare preferată pentru copiii români. În noaptea de 6 decembrie, își lasă pantofii goi lângă patul lor și dimineața, găsesc diverse cadouri în ei. În timp ce copiii ascultători primesc dulciuri, cei obraznici găsesc o nuia de plop învelită în folie. Este, de asemenea, o sărbătoare populară printre adulții români. De exemplu, studii recente arată că aproximativ 91% dintre locuitorii orașelor din România sunt gata să ofere cadouri prietenilor și familiei lor de Ziua Sfântului Nicolae.