Laurențiu Simion a lucrat în sectorul public, fiind militar de carieră, apoi a trecut în domeniul privat timp de 10 ani, specializat în domeniul IT pe proiecte internaționale pe Europa de Est. A lucrat foarte mult în amenajările vehiculelor militrare și pentru că i-a plăcut foarte mult acest domeniu a decis să treacă în zona de antreprenoriat.
Astfel, în 2016 când li s-a născut băiețelul s-au mutat de la București la Brașov. Afacerea a demarat-o cu o bormașină și anunțuri pe OLX și amenaja interioare la mașini, apoi a accesat fonduri europene și a dezvoltat o afacere unică în România. Acesta este și obiectul de activitate, cel de modificare a track-urilor și vehiculelor de expediție (mașini militare sau de pompieri, camioane în general), fiind un mare trend în Europa.
A crescut foarte mult piața vehiculelor de expediție, în principiu tot felul de platforme auto care permit oamenilor să se deplaseze în locuri remote. Dacă în Europa această mișcare are peste 50 de ani, România este la inceput cu această mișcare.
Proiectul Autocarul Hotel de Lux este o adevărată provocare și pentru firma la care lucrează cei 10 angajați. Au primit mașina, care ajunge undeva la 30-40 mii de euro, fără TVA. Clientul vine cu mașina, iar dotarea și modificarea integrală ajunge undeva la 100 de mii de euro. Vorbim despre dotarea cu sistem de apă care permite alimentarea din râuri si se filtrează. Încălzire pe gaz, baterii care se încarcă de la alternator, hidrofor, toalete cu tocător care împing reziduurile într-un rezervor, sistem de ventilație cu aer condiționat, rezervor de 1000 L de apă, cabină de duș, sistem de transformare în 220V și 110 V. Autocarul este conceput în principiu pentru țările nordice, cu spații largi și are o autonomie de cel puțin 10 zile pentru 10 persoane.
Autocarul va pleca în Franța, la client, la sfârșitul lunii septembrie, după 3 luni în care 4-5 persoane au lucrat constant la acest proiect.
Interesantă este viziunea despre business a lui Laurențiu Simion. Acesta are angajați care au împlinit recent 18 ani, dar și angajați la 52 de ani. Se consideră colegul lor și îi plătește foarte bine pentru că sunt pasionați de ceea ce fac. Nu agrează ideea de a-ți plăti oamenii cu salariul minim pe economie pentru a avea firma profit.
”Se spune că în business nu este bine să fii atașat emoțional, … dar mie îmi dă speranța că avem șansa să evoluăm, dar trebuie să le dăm colegilor șansa să se dezvolte, să nu îi ținem pe salarii de 1500, să le dăm cât merită în detrimentul profitului. Nu angajez competență, angajez atitudine. Nu vreau să ajung milionar”, spune Laurențiu Simion.
VIDEO – Autocarul transformat în HOTEL DE LUX