Codlea F-Estival, o nouă abordare culturală

1
1.919 vizualizari
views

Evenimentul desfășurat în perioada 20-22 august la Codlea în Centrul Istoric, organizat de Casa de Cultură, a îmbinat elemente ale tradiționalului cu muzica și filmul totodată, Promenada municipiului Codlea fiind animată pe parcursul celor 3 zile.

Pregătit pentru toate gusturile, atât pe secțiune de muzică populară, ușoară, folk și rock, publicul țintă a fost îndeosebi cel al copiilor și adolescenților, care au apreciat prestația artistului Lino Golden. Diversitatea manifestărilor care au adus plus valoare la Codlea F-Estival a fost apreciată prin prezența trupei de animatori pe picioroange, care a făcut deliciul copiilor și care au realizat peste 600 de modele de baloane umflate, dar și jocul de lasere și făclii din încheierea evenimentului. Bucuria copiilor a fost unică!

N-au lipsit artiștii locali, trupe de dansuri și ateliere de creație. De apreciat atelierul artistului plastic Petrică Buhnici, unde copiii au învățat să modeleze și cortul de prezentare al Asociației Cetatea Neagră, unde teutonii au fost luați cu asalt de copiii dornici să deprindă din tainele trasului cu arcul.

Conceptul Codlea F-Estival nu are nicio legătură cu Zilele Codlei. Organizatorii spun că un astfel de eveniment care să revigoreze zona centrală a Codlei este binevenit, atât din punct de vedere cultural cât și comercial, și că, cel mai probabil, acesta va continua. În speranța că vom scăpa de regulile impuse de guvernanți privind organizarea și funcționarea evenimentelor publice, de la anul vor fi reluate și Zilele Codlei, eveniment care se va desfășura în maial, acolo unde tradiția poate fi dusă mai departe în luna iulie, după intrarea copiilor în vacanță, cu elementele specifice sărbătorii, printre care Cercul Minunilor și Cățăratul pe Catarg.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Sper să aprobați acest punct de vedere d-le STAN!
    Cronica unui festival
    Poți îndopa codleanul cu toată cultura din lume, dacă nu are educația necesară pentru a o digera, va muri flămând și sărac, cel mai probabil de vreo indigestie! Este un fapt, nu poveste. Și grație haterului de serviciu, acest lucru este dovedit.
    Haterul de serviciu, pentru a înțelege cine are voie să se identifice cu personajul, este acel individ care în plin eveniment îți scrie că pute în Codlea. Este individul care scrie că se simte discriminat pentru că nu îl lași să treacă dincolo de gardul școlii germane, dar el se află în Italia. Este acel individ care crede că decide în numele majorității ce îi place lui să facă. Este cel care cere demisia oricui pentru că trebuie să respecte reguli.
    Dar n-am văzut pe vreunul să spună că, în sfârșit, copiii din Codlea au avut unde să petreacă timpul liber și că au avut ocazia să creeze, să se relaxeze, să învețe și, cel mai important, să își vadă vedeta favorită. N-am văzut pe nimeni să spună că pentru două zile Promenada Codlei s-a transformat într-o mică Piață a Sfatului.
    Marea problemă a haterului a fost vaccinarea și separarea oamenilor buni de cei răi? Buni să ce? Sau răi pentru că? Dar a venit vreunul dintre comentaci să vadă cum este în promenadă și ce se întâmplă? Și-a luat careva vreo amendă pentru că a stat dincolo sau dincoace de gard? I-a curs cuiva sânge din nas sau a fost nefericit când și-a băut berea? S-a auzit muzica mai prost sau mai încet la o diferență de câțiva pași? S-a văzut mai rău din locul în care privea nevaccinat?

Comments are closed.