Vladimir Sofronie, copilul minune al șahului, a câștigat aurul la europene!

2
11.539 vizualizari
views

Brașoveanul Vladimir Sofronie a câștigat detașat medalia de aur, neînvins, cu 8,5 puncte din 9 posibile – deși a fost prima lui participare la un concurs în afara țării – la distanță uriașă față de următorii clasați (la 2,5 puncte față de următorul clasat). Vladimir era deja campion detașat înainte de ultima rundă!

În perioada 13-22 august 2021 s-a desfășurat a 19-a ediție a Campionatului Uniunii Europene pentru copii în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Astfel, au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 202: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani).

Podiumul băieților U8 ani, după 9 runde:

Pe primul loc: Sofronie Vladimir (ROU) 8,5 puncte

Pe locul al doilea: Janeczek Maksymilian (POL) 5,5 puncte

Pe locul al treilea: Kroulik Stepan (CZE) 5,5 puncte

La o vârstă la care alţii abia învaţă să vorbească, Vladimir ştia cum se mută fiecare piesă, ce înseamnă şah şi chiar cum se dă un mat. La 4 ani, băieţelul deja practica acest sport în mod organizat, la clubul părinţilor săi. Micuţul a arătat încă de mic o pasiune deosebită pentru acest sport, chiar dacă îi place să joace şi fotbal şi o face aproape în fiecare zi, este pasionat de pescuit și joacă și hochei. În ultimii doi ani, Vladimir a obţinut mai multe medalii la Campionatele Naționale de Șah.

Vladimir și părinții săi care îi sunt și antrenori au declarat că: ”Au fost 10 zile trăite la intensitate maximă, cu emoții și lacrimi de bucurie!” și transmit mulțumiri comunității brașovene care l-a susținut pe Vladimir în ultimele luni. Deplasarea lui Vladimir a fost susținută financiar de către Federația Română de Șah, Vladimir fiind campionul național. Deplasarea antrenorilor a fost posibilă datoriă brașovenilor inimoși.

Mulțumiri speciale Fundației Comunitare Brașov și presei pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deși Vladimir are numai 8 ani!

Rezultatul lui Vladimir a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care Vladimir îl va folosi pentru pregătire.

Acesta a fost un an competițional greu pentru Vladimir și familia lui, cu multe turnee anulate, însă Vladimir are nevoie de experiență, de cât mai multe turnee internaționale.

În urma câștigării ediției 2021 a Campionatului Uniunii Europene pentru copii U8 din Cehia, neînvins, cu 8,5 puncte din 9, Vladimir tocmai a trecut de ELO 1500!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

Comments are closed.