Un român a contestat în instanță amenda și reținerea certificatului auto pentru aplicarea foliei de protecție pe geamurile laterale față

2
49.891 vizualizari
views

Un român a contestat în instanță amenda primită pentru aplicarea foliei de protecție pe geamurile din față și a câștigat și reținerea certificatlui de înmatriculare în mod abuziv.

Povestea începe în  septembrie 2019, când tânărul venit acasă din UK a fost oprit de un echipaj de poliție pe raza municipiului Codlea. Mașina înmatriculată în Marea Britanie.

Primul lucru pe care i l-ar fi zis agentul de politie a fost că de 3 zile îl urmărește și că trebuie să înlăture foliile de pe geamuri și stopuri pentru că acestea sunt ilegale în România. Conducătorul auto i-a explicat agentului de poliție că foliile îndeplinesc condițiile din țara de origine a mașinii, iar aceasta are un certificat ITP obținut chiar cu câteva zile inainte.

Cum nu a fost loc de discuții când te oprește poliția, agentul a întocmit procesul-verbal. După ce a întocmit procesul verbal de reținere a cărții de înmatriculare (în UK nu există certificat si carte, ci doar un document care se numeste register keeper), i-a aplicat și o amendă de 890 de lei ca să-l țină minte că și-a permis să-l contrazică, după care conducatorul auto a fost lăsat să plece. Însă problema conducătorului auto era că nu putea părăsi țara cu autoturismul.

Proprietarul mașinii și-a susținut acțiunea în instanță și după mai multe termene judecătorul a admis că certificatul a fost reținut ilegal și a anulat amenda primită.

Ce spune conducătorul auto?

“Am explicat agentului de politie ca masina are certificat ITP eliberat cu cateva zile inainte de acest incident. El mi-a explicat ca nu conteaza, sunt in Romania, respect legile din Romania , lucru pe care nu il contest, dar asa cum a justificat si judecătorul, legea din Romania imi dadea dreptate. Se pare ca agentul de Politie nu era informat corect in legatura cu aceasta.
Totodata, si legea din Romania spune ca se pot aplica folii pe geamurile din fata pana la o anumita intensitate, asa ca pana la o proba cu un aparat autorizat care poate confirma gradul de transparență foliile sunt legale .

Decizia nu este una definitiva, aceasta având termen de recurs.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Prostii! Pentru folia/lacul de pe lămpile stop spate si pentru cea de pe parbriz i-a fost reținută cartea, pe geamurile laterale fata nu avea. Legea în România asa zice, ca nu este voie ! Si in Romania dupa ce iesi de la stația itp iti poti monta folii pe faruri, lămpi stop, parbriz, xenoane, roți cracanate , sau alte modificari ilegale și să zici ca tocmai ai facut itp! Șoferul a primit mai multe avertismente pentru alte abateri, i s-a menținut și sancțiunea pentru apelare abuziva la 112 in care a mințit ca politia i-a furat documentele și ca l-a agresat! Sunt curios pe ce baza a putut anula judecătorul sancțiunea cu folia pe lămpile stop , din moment ce legea nu permite acest lucru? Nu mai inventati asa zise stiri din comentariile de pe facebook si mai bine aflați adevărul înainte de a dezinforma!

  2. Din câte înțeleg in UK, Franța, Germania, Austria și Ungaria mașina aia este perfect legală dar in România nu, așa este?

Comments are closed.