N-am mai scris de ceva timp despre ședințele Consiliului Local din considerente lesne de înțeles. Ce să arătăm cetățenilor municipiului? Discuții și nervi întinși la maxim, răzbunări și bețe-n roate, jigniri, miștouri și atacuri la persoană? Sunt câteva din caracteristicile unor consilieri locali, care nu pierd ocazia să boicoteze hotărâri de consiliu firești, hotărâri pe care până și legea te obligă să le aprobi.
Desigur că nimeni nu s-a născut expert contabil sau economist pentru a înțelege pe deplin ce înseamnă acoperirea deficitului bugetar și de ce trebuie aprobat, dar nici multă școală nu îți trebuie pentru a pricepe că nu se poate închide anul financiar-contabil și riști blocarea sistemului financiar din primărie. Acest lucru nu l-au priceput nici consilierii din opoziție în cadrul ședinței din 9 ianuarie, când au refuzat închiderea anului, în condițiile în care legea te obligă să faci acest lucru. De la a refuza din neștiință și până la a face pe prostul e un pas mic, un pas pe care unii aleg să-l facă, mânați de ambiții și orgolii la fel de prostești. O mai veche zicală spune că nu e bine să faci prea mult pe prostul pentru că s-ar putea să rămâi așa.
Ulterior, în ședința de luni, 16 ianuarie, la o săptămână după eșecul primei ședințe extraordinare, istoria s-a repetat, însă de această dată cu sprijinul majorității PSD și PNL HCL-ul a trecut, pentru că, nu-i așa, cei din opoziție au înțeles că nu se pot face de râs pe considerentul reluării aceluiași subiect pe ordinea de zi. Așa că au aplicat vechea zicală.
Ideea este că nu așa se face treabă când te consideri dedicat acestei comunități, indiferent că faci parte din actuala putere sau din opoziție. Lozincile de gen ”interesul cetățeanului trebuie să primeze” par să fi fost îngropate, întâlnirile din CL fiind despre cu totul altceva. Vom reveni…