TS TV a pornit de la Rupea în căutarea tradiţiilor româneşti
Tezaurul original și arhaic al tradiției, al artei vindecării dar și modul natural de menținere a sănătății, sunt unele din cele mai importante moșteniri ale unui popor.
Aceste argumente au stat la baza fondării de către Ancu Dincă, fizician și inventator al bio-fito-modulatorilor, a noului post de televiziune online „Tradiţie şi Sănătate TV” (TS TV), care va fi lansat în preajma Zilei Naţionale.
„Acest proiect a pornit din dorinţa de a înţelege tradiţiile poporului român în relaţia sa cu natura. Pentru a le descoperi realizatorii TS TV au străbătut toate regiunile ţării”, explică dl Dincă. „Dorim să oferim publicului un spaţiu pus în slujba omului şi a stării de bine a acestuia, unde se întâlnesc cei care preţuiesc valorile româneşti autentice, cei care promovează bunul gust şi respectul faţă de tradiţie”, a precizat fondatorul TS TV.
Emisiunile difuzate de www.traditiesisanatate.ro vor prezenta metode de întreţinere a sănătăţii, oferite atât de medicina alopată cât şi de cea complementară. Totodată, ele vor încerca să dezvăluie înţelesul, chiar şi cel ascuns, al obiceiurilor populare, al portului tradiţional, al gastronomiei sau al cultivării plantelor sau creşterii animalelor.
Drept punct de pornire al periplului prin ţară, reporterii TS TV au ales centrul ei. Ajunşi în Rupea, au dorit să filmeze un loc care reflectă multietnicitatea zonei. Au descoperit Muzeul Etnografic, care poartă numele lui Gheorghe Cernea, cel care a adunat de-a lungul vieţii sale peste 8.000 de obiecte. Lumea rurală din jurul oraşului a fost adunată într-un singur loc, unde românii şi saşii au creat un spaţiu cu trăsături identitare autentice.
Vestigiile arheologice ale Cetăţii din Rupea, una dintre cele mai vechi de pe teritoriul României, care a fost restaurată recent, vor fi subiectul unui alt reportaj.
„Poporul român este în pericol de a-şi pierde identitatea întrucât nu mai este educat să-şi respecte tradiţiile şi să-si aprecieze sănătatea. Obiceiurile populare, dar şi vechile metode de vindecare pot dispărea, iar globalizarea a produs obiceiuri nesănătoase. De aceea, ne vom strădui să oferim o alternativă «curată» programelor actuale de televiziune. Nu dorim să criticăm pe cineva sau ceva, dar fiecare lucru făcut temeinic aduce un altul, de şi mai mare valoare, după sine”, a încheiat Ancu Dincă.